• MaNcs 27. évf. 28. sz. (2015. 07. 09.)

  Unortodox mohóság - Jegybanki vezetők mesés javadalmazása

  A jegybank többségi tulajdonában álló cégeknél is vastagon fognak a ceruzák, ha a vezetők fizetéséről van szó: a számla Matolcsynak köszönhetően százmillióról félmilliárdra hízott. A központi bank némely vezetője ráadásul szabálytalanul veszi fel a tiszteletdíját.

  2015 / 28
 • Megyen a hegyen - A fogaskerekű kalandos története

  „Ahhoz, hogy a fogaskerekű Budapest közösségi közlekedési hálózatának versenyképes részévé váljon, jelentős fejlesztésekre van szükség. Szükséges a pálya rekonstrukciója, valamint mindkét irányú meghosszabbítása: a jövőbeni végállomások a tervek szerint a Széll Kálmán térre, valamint a Normafához kerülnének” – olvassuk a BKK honlapján.

 • Interjú

  „Fel tudja ébreszteni Csipkerózsikát”

  Harangi Szabolcs vulkanológus

  Kutatásai alapján tudjuk, hogy a székelyföldi Csomád vulkán alatt még részben olvadt, izzó magmakása található, így ez a tűzhányó a közeli-távoli jövőben működésbe léphet. Ennek esélyeiről is beszélt az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport és az ELTE Kőzettan-Geokémiai Tanszékének vezetője.

 • Egy igazi család tagjai - Tiffán Zsolt küzdelmei Baranyában

  Június végén Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a Facebookon kelt ki két meg nem nevezett baranyai politikai „maffiózó” ellen. A villányi borász-politikus ráadásul egy 25 milliárdos területfejlesztési program kormánybiztosa.

 • Polónyi István

  Kiszorítós

  A kormány felsőoktatási ambícióiról

  Nálunk nagy hagyománya van annak, hogy a (párt és) kormányzat koncentrálni akarja a hatalmát a felsőoktatásban.

 • Maga itt a tánctanár?

  Mérő László: Sokfajta játék

  Úgy negyven évvel ezelőtt a beszervezőtiszt azzal érvelt, hogy Róbert barátunk nyugati kém, ezért hazafias kötelesség jelenteni róla. Elhűlve kérdeztem, miből gondolják, hogy kém? A tiszt válasza: tudjuk, hogy sokkal többet költ, mint amennyit keres.

 • Az euróövezet és Görögország esélyei a „nem” után

  Európa megrablása

  Ha Ciprasz görög kormányfő arra számított, hogy a „nem” szavazatok nagy többsége előtt meghajol majd az unió, és hozomra belemegy a görög államadósság legalább részleges leírásába, csalódnia kellett. Már rég nemcsak pénzről, hanem politikáról beszélünk: többek között Angela Merkel német kancellár politikai túléléséről.

 • Interjú

  „Okozhat nagyobb összeomlást”

  Bebesy Dániel, a Budapest Alapkezelő portfóliókezelője Görögország és az unió perspektíváiról

  Görögországnak már csak néhány hete maradt arra, hogy megegyezzen a hitelezőivel, különben visszatérhet a drachma. A görög adósság egy részének elengedésével mindenki jobban járna, de a politika felülírja a gazdasági racionalitást.

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév alkalmából levélben köszöntötte a magyarországi zsidóság képviselőit.

"Mint mindig, amikor a régit felváltja az új, amikor az óév helyére az új esztendő lép, valamennyien számvetést készítünk. Értékeljük az elmúlt időszakot, felülvizsgáljuk a terveinket" – fogalmazott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökéhez, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökéhez, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökéhez és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijához intézett levelében Orbán.

"Magyarország kormánya egy olyan jövőért dolgozik, ahol a fontos dolgok összekötnek bennünket: hazánk, nemzetünk, családunk szeretete, vallási hagyományaink tisztelete és a külső fenyegetéssel szembeni jogos önvédelem. A zsidó újév alkalmából tisztelettel köszöntöm Önt és az ünneplő magyarországi zsidó közösséget. Kívánom Önöknek, hogy valamennyien a jó esztendőre legyenek beírva" – zárta levelét.

false

 

Fotó: MTI

Vagyis még egyszer „a fontos dolgok“, amik mintegy legkisebb közös többszörösként „összekötnek bennünket“, legalábbis Orbán világképében:

- haza szeretete

- nemzet szeretete

- családunk szeretete

- vallási hagyományok tisztelete.

- külső fenyegetéssel szembeni jogos önvédelem.

(MTI)

Haza, nemzet, család, vallás, fenyegetés, önvédelem. még több Szüret...