A Momentum szerint a végén „néhány száz aláírás is számítani fog”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 06., 07:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A népszavazási kampányban meglepően sok aláírást gyűjtöttek, mégsem dőlhetnek hátra.

A Fidesz egyik propagandalapja szerint mindenki, aki népszavazást szeretne az olimpiáról, mentálisan sérült. A cikk szerzője tudni véli azt is, hogy az aláírók mind olyan emberek, akik „nem mernek belevágni semmibe, féltékenyek, hiányzik belőlük a közösségi mentalitás, a másokért való tenni akarás, az alázat, a lemondás, a hazafiasság, a bátorság, a fantázia”. A Fidesz másik propagandistája szerint viszont egyszerűen csak hazaárulók. Pénteken megtudhattuk azt is, hogy a sértegetésen túl nem igazán hajlandó vitatkozni a kormányoldal.

Nos, a legfrissebb adatok szerint 110 ezer budapestit sikerült leelmebetegezni és lehazaárulózni. Ezt a becslést közölte a Momentum szóvivője az Indexszel. Február 17-ig 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük, de mivel úgy számolnak, hogy az aláírások 10-15 százaléka érvénytelen lesz, ezért csak 170 ezer aláírással a zsebükben nyugodnának meg igazán.

Az pedig nem lesz könnyű menet, és ezt a Momentumnál is tudják. „Elég szoros lehet a vége, néhány száz aláírás is számítani fog” – nyilatkozta Papp Gergő sajtóreferens.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 06., 07:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  reuters
  2017. február 06., hétfő 22:33
  szerintem az is nagy siker lenne, ha sikerülne elegendő számú érvényes aláírást összegyűjteni
  különösen, így, hogy ma már nagyon sokan nem merik adni a nevük, az aláírásuk, mert félnek
 2. 3
  rworse
  2017. február 06., hétfő 18:55
  Az aláírásszám még csak-csak meglesz. De ha majd a népszavazásra elmennek annyian, hogy érvényes legyen, azon nagyon fogok csodálkozni. Hát még ha eredményes is lenne...

  Arra kíváncsi leszek, hogy a Fidesz majd bojkottra szólít fel, vagy nem szavazatra.
 3. 2
  2017. február 06., hétfő 13:50
  Csak Budapesten lenne népszavazás.
 4. 1
  2017. február 06., hétfő 07:53
  Van olyan sanda gyanúm, hogy meglesz a szükséges aláírás szám. Aztán kiírják az országos népszavazást, az meg elbukik.Azaz, végül kidobunk egy csomó pénzt tök feleslegesen az országos népszavazásra (ami mellesleg szintén jó lenne kórházra, oktatásra). Aztán lesz olimpia kórház és oktatás helyett,Az olimpián néhányan keresnek, esetleg sokan is, akik nem férnek hozzá a zsírosabb üzletekhez, azok meg majd keseregnek.Mi meg majd emlegetjük a másik a másik anyukáját a hozzászólások tömegében Persze a megépülő létesítmények tovább szépíteni fogják nemcsak fővárosunkat, de az olimpiai helyszínként számításba vehető vidéki településeinket is, ergo az urbánus-népies ellentét csökkenhet, ami azért nem utolsó dolog lenne errefelé..

Komment írásához