Andy Vajna tulajdonában a Lapcom kiadó

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 12:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A médiamogul bekebelezte a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet is.

Tovább erősödik a kormánypárti befolyás a médiapiacon. Most épp a Lapcom Zrt. került kormányközeli kezekbe. A cég a részvényei száz százalékának eladására vonatkozó megállapodást írt alá az Andy Vajna tulajdonában lévő Avalue Befektetési Kft.-vel, az  AV Investments leányvállalatával – tudta meg a HírTV.hu

A tranzakcióról a TV2-t és a Rádió 1-et is tulajdonló Vajna közölte: „A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat továbbfejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak, valamint hirdetőinek.”

A vásárlással a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld is a kormányközeli Andy Vajna birtokába került. A megyei lapok a Médiapiac összegzése szerint naponta 140 ezer példányban kelnek el, és több mint 650 ezer olvasóval rendelkeznek, netes kiadásuk is százezres látogatottságú.

A lap úgy tudja, hogy a tranzakciót a nemrég szintén kormányközeli kezekbe került MKB Bank hitelezi.

Év elején részletesen beszámoltunk arról, hogyan vette át 12 megye újságját Mészáros Lőrinc. Alig egy hónapja derült ki az is, hogy a Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár megyében ténykedő Russmedia ahhoz a  H. Pecinához került, aki tavaly októberben egyik napról a másikra bezáratta a Népszabadságot, és átpasszolta Mészáros Lőrincék felé a Mediaworksöt. Most pedig elkelt Csongrád és Győr-Moson-Sopron megyei lapja is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 12:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2017. szeptember 11., hétfő 20:59
  Ha Timi hollywoodi karrierje esetleg mégsem jönne össze, remek cikkeket írhatna a Borsba különféle idióta témákban.
 2. 2
  szegedi789
  2017. szeptember 11., hétfő 19:17
  Szegeden, akkor nem lesz semmi. Van lokál és egy vaskos hetilap (szervilis szeged.ma kinyomtatása; a héten elmebeteg migránsozás töltötte ki) postaládákban, délmagyar akkor elkezdi az alámerülést, rádió konzervzenét játszik (nuku közélet), max. vtv és egy emeszpés heti brossúra marad. Ez utóbbi kicsit távol van az elfogulatlan tájékoztatástól, ja és Botka-promót is a délmagyar cége adta ki . . . Pazar . . .

  Egyébként ki volt az eladó ??? (Ha jól tudom, egy ideig Kapolyié volt ? És utána . . .???)
 3. 1
  rworse
  2017. szeptember 11., hétfő 15:25
  Tovább egységesül az ország. Végre Dél-Magyarország sem fog Borsot törni a Kisalföld orra alá.

Komment írásához