Orbán kerítést venne Izraeltől, lehet, hogy Bibi hozza a mintakollekciót

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 17., 10:59
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu egyre nagyobb barátok.

Miközben Benjamin Netanjahu izraeli és Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyre szorosabbra fűzi szövetségét, az Amnesty International Magyarország és az Amnesty International Izrael komoly aggodalommal figyeli, hogyan lesz egyre nehezebb a jogvédő szervezetek és aktivisták munkája mindkét országban.

Az Amnesty szerint mindkét ország vezetője gyűlöletet szít az egyetemes emberi jogok és közös értékek ellen, megpróbálja aláásni a jogvédő szervezetek és aktivisták szerepét a társadalomban, és megbélyegző kampányt folytat ellenük. Mindkét országban olyan jogszabályokat fogadtak el, amelyek korlátozzák azoknak a civil szervezeteknek a munkáját, amelyek a demokratikus értékekért, az emberi jogokért és a hatalom átláthatóságáért küzdenek.

Hétfőn kezdi meg hároméjszakás budapesti látogatását Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Budapesten. Orbán és Netanjahu találkozóját komoly figyelem övezi, miután az izraeli miniszterelnök visszavonatta magyar nagykövetével a Soros-plakátok elleni nyilatkozatot.

„Bár biztatónak tartjuk az Európai Bizottság által bejelentett kötelezettségszegési eljárás megindítását, de azt tapasztaljuk, hogy Magyarországon és Izraelben is egyre mérgezőbbé válik a közbeszéd, amelyhez nagyban hozzájárul a jogvédő szervezetek – köztük az Amnesty International – ellen folyó megbélyegző és hamis vádakat megfogalmazó magyar és izraeli kormányzati lejáratókampány.”

Félünk, hogy Netanjahu és Orbán miniszterelnök nemcsak az emberi jogokat sértő terveikről, hanem azok megvalósításáról is szót ejtenek majd. A hírek szerint Orbán Viktor kerítés esetleges megvásárlásáról tárgyalt az izraeli kormánnyal, amivel továbbra is megakadályozhatja, hogy a nemzetközi védelemre szoruló emberek beléphessenek Magyarország területére. Izraelnek pedig komoly tapasztalata van a kerítések építése és a megszállt területek köré húzott falakkal kapcsolatban. Minden jogvédő szervezetnek komoly aggodalommal kell figyelnie Netanjahu és Orbán találkozóját” – nyilatkozta Molly Malekar, az Amnesty International Izrael programigazgatója.

Az Amnesty International felszólítja mindkét miniszterelnököt, hogy alapjaiban változtasson az emberi jogokkal kapcsolatos hozzáállásán. „Azonnal vessenek véget az alapvető jogok és értékek elleni populista támadásaiknak, és térjenek vissza egy olyan politikához, amely tiszteletben tartja és védi mindenki jogait függetlenül annak politikai nézeteitől, akkor is, ha az illető kényelmetlen igazságokat tár fel a kormány jogsértő politikájával kapcsolatban” – közölte Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 17., 10:59
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  rworse
  2017. július 18., kedd 06:51
  Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a vébén!
 2. 8
  Hóvarjú
  2017. július 17., hétfő 23:05
  Christo nyugdíjba ment? Becsomagolhatná már azt a kurva kerítést!
  (Vagy a Szentjóby Tamás. Vagy végképp meghalt az avantgárd? Vagy mi van?!)
 3. 7
  rworse
  2017. július 17., hétfő 19:38
  5

  Igen. Robert Rodriguez rendezte a programot.
 4. 6
  yoyo
  2017. július 17., hétfő 19:05
  alakok, sötét alakok, hároméjszakás kalandok
 5. 5
  tiszapolgári
  2017. július 17., hétfő 18:36
  „Hétfőn kezdi meg hároméjszakás budapesti látogatását”

  Pirkadatkor hazarepül, alkonyatkor visszajön?
 6. 4
  rworse
  2017. július 17., hétfő 17:29
  yoyo

  Jaj, de kis butuska vagy, a kerítés nem a körülkerített terület alakja és mérete szerint terveztetik, hanem a rajta átjutni akarók alakja és mérete szerint. Arab, darab.
 7. 3
  yoyo
  2017. július 17., hétfő 15:30
  nem tudom, de szerintem Izraelnek teljesen más alakja van, mint Magyarországnak, és a méret is kisebb.
 8. 2
  Hofipisti
  2017. július 17., hétfő 14:09
  Biztos, hogy a befelé igyekvők ellen?
 9. 1
  rworse
  2017. július 17., hétfő 12:07
  Száz kerítést, ezeret!
  Csináljatok, csináljatok!
  Hadd fussák be a zországot,
  Mint a testet az erek.

  Ezek a zország erei,
  Bennök árad a müveltség,
  Ezek által ömlenek szét
  Az életnek nedvei.

  Miért nem csináltatok
  Eddig is már?... vas hiányzott?
  Törjetek szét minden vasutat,
  Majd lesz elég vasatok.

Komment írásához