Senki sem tett többet Magyarországért, és senkit sem gyaláztak még meg ilyen igazságtalanul

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 18., 14:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Michael Ignatieff a CEU szabadságáról.

Hosszú véleménycikkben részletezte a CEU elnöke és rektora, hogy mit gondol az egyetem szabadságáról, Orbán politikájáról és Soros Györgyről.

„A szakértelem és az elit elutasítása a populista politika talpköve. A becsületes, gyakorlatias, egyenesen beszélő többséget állítja szembe a nagyképű, leereszkedő, önelégült nagyokosokkal” – írja a rektor a hvg.hu-n.

Véleménye szerint a populizmus rosszhiszemű és álságos politika, egy normális társadalom pedig nem működhet az egyetemi szféra szakértelme nélkül. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy az egyetem szabadsága kiváltság, azonban tudja azt is, hogy ez óriási felelősséggel jár.

„Mi, akiknek olyan szerencsénk van, hogy egyetemen dolgozhatunk, tudjuk, hogy ez kivételezett helyzet. Olyan, ami jár némi feszengéssel. A mi jövedelmünket az állampolgárok fizetik – vagy adó formájában, vagy tandíjak által. Olyan állampolgárok, akik talán középiskolát sem végezhettek, nemhogy egyetemet. Igazolnunk kell létjogosultságunkat feléjük. Az ajtónknak mindig nyitva kell lennie a közönség előtt. Kutatásainkat fogyaszthatóan kell közzétennünk. És azon kell dolgoznunk, hogy lebontsuk a falakat, amelyek polgártársainkat akadályozzák abban, hogy velünk tanulhassanak. Kiváltságaink felelősséggel járnak.”

Sorosról pedig azt írja, nála senki sem tett többet Magyarországért, és senkit sem gyaláztak még meg ilyen igazságtalanul.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 18., 14:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. június 18., 17:01
  Amit a Fidesz művel, az a pipulizmus.
 2. 1
  yoyo
  2017. június 18., 16:30
  magyarországon semmihez se megy árnyaltan viszonyulni.

  Soros György szerepével kapcsolatban egyáltalán nem tartom felháborítónak azt az érvelést, hogy annak, aki nemzetben, hazában, istenben, családban gondolkodik, annak Soros politikai törekvései kifejezetten nemkívánatosak, méghozzá teljesen érthető módon.

  Aki pedig ezekben az értékekben gondolkodik, még egyáltalán nem feltétlenül beteg kdnp-s, vagy békemenetes fideszhívő.

  Annak ellenére képes vagyok az ezen értékeket fontosnak tartókkal szemben nagyon empatikus lenni, hogy én magam zsigerből ellenzek minden hatalmi konstrukciót, így az említetteket is.

  Soros tevékenységének vitathatlanok az értékei, de egyáltalán nem látom be, miért lehetne elvárni, hogy azok is így lássák ezt, akiknek a világképét harcosan támadja az illető.

  Ettől függetlenül amit a fidesz és a médiája soroszás címen művel, az okádék és iszonyú kártákony.

Komment írásához