Talán Bayer Zsoltot kellett volna indítani: megint bukott a fideszes expolgármester

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 17., 10:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Független jelölt nyert.

Időközi választást tartottak vasárnap Orgoványban, miután a képviselő-testület bizalmatlansági indítvánnyal távolította el a fideszes polgármestert a település éléről. A Bács-Kiskun megyei település fideszes polgármestere és a helyi képviselők közötti régóta ádáz csata folyt. A bizalmatlansági indítvány megszavazása után a testület feloszlatta magát, így nemcsak saját mandátumuk, hanem a polgármester megbízatása is megszűnt.

Ám ez nem szegte Lóczi Boglárka kedvét, aki 2012 óta volt a település polgármestere. Újra elindult a választáson, ahogy a 2014-es hasonló konfliktus után is, ezúttal függetlenként, viszont most vereséget szenvedett, csak a harmadik helyen végzett.

A választói névjegyzékben szereplő 2718 személyből 1405-en szavaztak, ebből 1384-en érvényesen. A polgármesteri tisztségért öten indultak. A független jelöltek közül Gál Szilvia 569, Maszlik István 490, Lóczi Boglárka 291, Stégner István 29 szavazatot kapott, míg Bencsik Mihály (Magyar Munkáspárt) 5 voksot gyűjtött.

Az időközi voksoláson a polgármester mellett új képviselő-testületet is választottak. A hat képviselői helyre huszonöten pályáztak.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 17., 10:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához