Hűtlen kezelésért feljelentik a fideszes önkormányzatot

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A nemzet feljelentője cikkünk nyomán lépett akcióba.

Az e heti Magyar Narancsban arról írunk, hogyan bérel a CBA fillérekért ingatlanokat a fideszes vezetésű I. kerületben, így többek között a budai Várban. A Várnegyed egyetlen dohányboltját és élelmiszerüzletét működtető társaság mindössze 1918 forint/négyzetméter árat fizet havonta az önkormányzatnak, míg a ház lakókra eső része után még ennél is kevesebbet:

Fillérekért kap ingatlant a CBA a Várban

Sőt ennél jóval többet megenged magának Baldauf cége: engedély nélküli födémáttörés, tűzveszélyessé tett pince – és monopolhelyzet az ország talán legpatinásabb részén. Ajánló a ma megjelenő Magyar Narancsból. A budai Várban nem csupán Zsidai Roy, valamint a polgármester és barátai bérelhetnek messze a piaci ár alatt ingatlanokat: a kedvezmény más haveroknak is jár.

Cikkünk megjelenése után nem habozott a volt fideszes Tényi István, aki az utóbbi években arról lett híres, hogy rengeteg korrupciógyanús ügyben tett feljelentést. Ezúttal  a IX. Kerületi Ügyészség Gazdasági Bűnügyek Részlegéhez fordult, ahol hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést. Tényi szerint a CBA messze áron aluli szerződései bűncselekménynek minősülnek, ezért fordult az ügyészséghez.

Tényihez hasonlóan Juhász Péter is szabálytalannak gondolja az I. kerületi önkormányzat szerződéseit, ő ma videóban számolt be az esetről:

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához