Így folyik el a magyarok pénze: kétmillióért ették tele magukat Semjén Zsolték

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 11., 08:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jó munkához erő kell. Meg étel.

A Népszava kérte ki a frakcióköltési adatokat az Országgyűlés Hivatalától, amelyekből az is kiderült például, hogy a Fidesz-frakció az elmúlt fél évben négyszer is részt vett a Freecons Global Kft. csapatépítő-fejlesztő tréningjein, ami összesen 7,3 millió adóforintba fájt. Emellett kiderült az is, hogy a kormány szerint nagyon sikeres nemzeti konzultációs kampány zárórendezvényének megszervezésére 10,9 milliót költöttek.

false

 

Fotó: MTI/Kátai Edit

De megtudhattuk azt is, hogy a KDNP képviselői 2017 első felében több mint 2 millióért ettek és ittak, igaz, ez eltörpül a tavalyi költés mellett, amikor több mint 6 millió forint ment el kávéra, teára és élelmiszerre. Ám szégyenkezni alighanem idén sem kell: a kereszténydemokraták havonta eljártak a METRO-ba, ahol eddig több mint 2 millió forintot költöttek el, a legnagyobb összeget, 810 ezer forintot június 21-én. „Ez azért lehet furcsa, mert június 23-án ülésezett utoljára az egyébként akkor egy hete nyári szüneten lévő parlament. Persze enni nyáron is kell, ahogyan takarítani: tisztító- és irodaszerekre 163 ezer forintot költöttek, ajándéktasakokra 113 ezret, de idén is sokakat megajándékoztak: összesen 2 961 500 forintot fordítottak »ajándékcsomagokra és ásványvízre«, összesen 1 110 772 forintot pedig ajándék könyvekre” – írja a Népszava.

További részletek, pikáns költések a lap cikkében olvashatók.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 11., 08:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  tiszapolgári
  2017. augusztus 11., péntek 18:14
  Engem a KDNP-s eszem-iszomnál és ajándéktasakoknál (úristen, mi lehet bennük, csak nem apácaruhás-korbácsos pornókazetta?) jobban mellbe vágott az, hogy az öttagú LMP-frakció másfél milliót fizetett Schiffer András ügyvédi irodájának a jogi szaktanácsadásért. Pofám leszakad.
 2. 5
  harcolj
  2017. augusztus 11., péntek 17:28
  3 Engem nem érdekel, hogy buknak-e, de ami lopás, sikkasztás, vagy erkölcstelen, az legyen az. És igen, vissza kell venni már most. Csak nem kellene hagyni.
 3. 4
  Cyrano
  2017. augusztus 11., péntek 16:26
  Nem irigység yoyo, hanem az a remény, hogy lesz pénz felépíteni mindazt, amit leromboltak. És ebben nemcsak az iskolák, kórházak stb. vannak benne, hanem a demokrácia intézményei, mert a demokrácia drága játék.

  A másik, ami miatt az emberek szeretnék bilincsben látni ezt a bandát, az az, hogy végre megtanulja mindenki ebben az országban: nem lehet felelőtlenül elherdálni (igaz ebben a polgár is erősen deficites, láttam egy riportot a CSOK kapcsán), tönkretenni, lenyúlni a közöst. Nem bosszúvágy, csak a jövőre vonatkozó jelzés. Hidd el, nagy szükség lenne rá.
 4. 3
  yoyo
  2017. augusztus 11., péntek 14:54
  nem szeretem ezeket a "magyarok pénze" felháborodásokat.

  Ahogy annak még a gondolatától is borzadok, hogy a legtöbben valószínűleg azt várnák az orbán-rendszer bukásától, hogy vissza lehessen venni az elrabolt milliárdokat, és a lopós politikusokat bilincsben vezetgessék.

  Sokkal lényegibb és hatalmasabb disznóságok vannak, de az irigy embereket legjobban mégis a pénzzel lehet ide-oda bolondítani folyton.


 5. 2
  Világos
  2017. augusztus 11., péntek 13:48
  Ahhoz, hogy a hazugságot szinten tudják tartani edzésbe kell lenni.
  A Fidesz Akadémia /Fidelitas, Momentum, LMP/ is ezt teszi.
  Még sokszor el kell mondani. Gyurcsány, Botka Vona.
  A Soros, sorozatmondókat is edzeni kell.
 6. 1
  galambocskám
  2017. augusztus 11., péntek 09:58
  "Freecons Global Kft. csapatépítő–fejlesztő tréningjein, ami összesen 7,3 millió adóforintba fájt."

  Vajon milyen lehet egy ilyen csapatépítő-fejlesztő tréning?


  Anno a Batiz is tartott kommunikációs tréningeket a maszoposoknak - azt követően hogy a kormányszóvivői állásból alkalmatlanság okán kirúgták -
  szóval ezt követően tréningezte a szocikat kommunikációból.

  Ami nem is volt kidobott pénz, mert azóta a szocik fergetegesen kommunikálnak.

Komment írásához