Jogszerűtlenül kapott zsíros állást a Fidesz paksi elnöke – derült ki pont az időközi választás előtt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 09., 17:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Lázár János is arra célzott, hogy le kellene mondania.

Miután a paksi erőmű megépítéséért felelős tárca nélküli miniszterré nevezték ki Süli János polgármestert, Paks vezetését a fideszes alpolgármester, Szabó Péter vette át. Az ő javaslatára hoztak létre egy önkormányzati céget, a Protheus Holding Zrt-t, amelynek igazgatóságába sikerült kinevezni a Fidesz paksi elnökét, bizonyos Kovács Sándort. A Népszava információi szerint a minden bizonnyal áldozatos munkájáért 600 ezret kapott havonta - amivel az a probléma, hogy képviselő elvileg nem lehetne tagja önkormányzati cég igazgatóságának.

Szabó és Kovács

Szabó és Kovács

 

Csütörtöki kormányinfóján Lázár János azt mondta, hogy információi szerint a Tolna Megyei Kormányhivatal is erre a következtetésre jutott. "Föltételezem, hogy az összeférhetetlenséget törvényi határidőn belül megszüntetik" – tette hozzá a miniszter. Vagyis Kovácsnak le kellene mondania igazgatósági tagságáról.

De van itt más is: a Népszava arról is írt, hogy amikor a város kiemelt fejlesztési területek kijelöléséről döntött, az érintett ingatlanok közül kettő épp a Fidesz-elnök, Kovács Sándor tulajdonában van.

Se Szabó, se Kovács nem akart a Népszavának nyilatkozni.

Az ügy azért is érdekes, mert vasárnap időközi választás lesz a Pakson, és a polgármesteri székért elindul Szabó, a kormánypártok és a Paksi Lokálpatrióták jelöltjeként. Három ellenfele lesz: a Munkáspárt és a Magyar Környezetvédők Pártja egy-egy jelöltje, illetve Mezősi Árpád, aki függetlenként indul, de korábban az MSZP és az SZDSZ támogatásával lett képviselő.

(Népszava)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 09., 17:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  galambocskám
  2017. szeptember 11., hétfő 07:40
  És mégis nyert....pedig nem tűnik feddhetetlennek a pasas és föltehetőleg nem is az. Nem tűnik annak...

  Igen sokszor van alkalmam olyasmit olvasni a Mandin, hogy kénytelen vagyok a Fideszre szavazni...lopnak is és kormányoznak is. Az ellenzék meg nem ér semmit.

  Az ellenzéki turbóhiszti, az abszurditásig vitt Orbánrugdalás nem teszi. hitelessé teszi az ellenzéket.

  A normális, józan kormánykritika azzá tenné, de hol van itt normális kormánykritika?

  Itten van mellettünk ez a cikk:

  "Szabó Tímea: Orbán megalázza a fogyatékkal élőket"

  Látnunk kell lelki szemeinkkel Orbánt amint sátánian kacag a dolgozószobájában: hú de megalázom én a fogyatékkal élőket, hú de nagyon megalázom őket, jaj de frankó lesz...!

  Normális emberi lény hajlandó lesz efféle látomásra? Vajon?

  Ha Szabó Tímea - gondolom, ezek az ő szavai. Merem remélni! - naszóval ha a képviselő hölgy arra az álláspontra helyezkedett volna hogy nagyon rossz döntést hozott a kormány, azon el lehetne gondolkozni és igazat is lehetne neki adni. Megjegyzem, abból indulok ki hogy Szabónak igaza van. Egy normális, rendes kormánykritika hitelesít, de egy szürreálba hajló aligha.

  Pedig beköszöntött a szürreál: az ellenzék szerint nem kizárt hogy az Orbán kormány zavargásokat tervez az Orbán kormány ellen.


  Nem kétharmada lesz Orbánnak hanem négyötöde.

Komment írásához