Kocsis Máté pénzéből jutott az Aurórának is

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 10., 16:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Iványi Gábor lelkész a józsefvárosi polgármester pénzéből adott adományt a bezáratott közösségi háznak.

A VIII. kerületi önkormányzat június végén vonta vissza az Auróra működési engedélyét, veszélybe sodorva ezzel a közösségi ház fennmaradását. A bezáratás mögött sokan politikai okokat sejtenek, hiszen a vendéglátást betiltó határozat indokai mondvacsináltak, ellenben az Auróra ad helyt egy sor olyan civil szervezetnek és programnak, melyeket a kormány fő ellenségének tekint. Az Aurórában működik például a Budapest Pride, a Roma Sajtóközpont vagy a kerületi kábítószer-probléma enyhítésén dolgozó Alternatíva Alapítvány.

Az Auróra a határozat ellenére nem zárt be, ám mivel a vendéglátás biztosította a hely fő bevételi forrását, az Auróra az adományokban bízik.

Most Iványi Gábor, a kerületben működő Evangéliumi Testvérközösség lelkésze nyújtott kisebb segítséget a háznak. Mint írta, a bíróság 300 ezer forint megfizetésére kötelezte Kocsis Mátét, mert a VIII. kerületi polgármester többször is hazugságokat állított Iványiról a médiában. A lelkész Kocsis Máté büntetésének 10 százalékát ajánlotta fel az Aurórának.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 10., 16:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2017. július 11., kedd 09:48
    Újabb példa rá, hogy hívőnek lenni nem valami komor, középkori dolog, és egy ősatya kinézetű egyházvezetőnek is lehet jó szíve és még jobb humora.

Komment írásához