Magyarország erősödik: már a románok is jobban élnek nálunk

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 19., 12:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hihetetlen tempóval halad előre ez az ország!

Arról ír a Portfolio.hu, hogy az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján Románia beérte Magyarországot. A gazdasági portál cikke szerint az „egy főre jutó GDP tekintetében a románok utolérték a horvátokat, az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján pedig beérték a magyarokat. Így Magyarország 11 év alatt a harmadik helyről hátulról a harmadik helyre csúszott vissza”.

A kelet-közép-európai térség országai közül ezen adat alapján még mindig Csehország a legfejlettebb, az uniós szint 88 százalékán áll, míg a magyar érték 68-ról 67 százalékra csökkent. Az egyéni fogyasztás alapján csak Bulgáriát és Horvátországot előzzük meg.

Jobban teljesít

Jobban teljesít

Fotó: AFP/Andrei Pungovschi

Az is egyértelmű, hogy az EU-hoz 2004-ben csatlakozó országok még mindig az uniós fejlettségi rangsor alsó felében találhatók, de a csehek és a szlovénok egy főre jutó GDP-je már kezdi beérni a spanyolt, vagyis majdnem felzárkóztak egy nyugat-európai gazdasághoz.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 19., 12:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2017. június 20., kedd 15:36
  Lehet, hogy papíron utolértek bennünket, de azért az az életszínvonal-különbség, amit a határ átlépésétől egészen a hazautazásig folyamatosan érzékelni lehet, még mindig eléggé szembetűnő.
 2. 2
  reuters
  2017. június 20., kedd 14:16
  akkor rendszervártáskor az lett volna a korrekt duma, hogy alig 25 év és a románok utolérnek minket (viszont, ha jól emlékszem, nekünk minimum Ausztriát ígérték)
 3. 1
  Pasinszki
  2017. június 19., hétfő 22:51
  Huhú! A csehek és a szlovének beérik a hanyatló nyogatot!

Komment írásához