Magyarországon senki nem felel semmiért

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 08., 14:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Lezárult a vizsgálat a halott játékvezető ügyében.

Pénteken egy ún. fizikai teszten, futás közben veszítette életét Komlósi Lajos, 54 éves megye III-as játékvezető. Az eset után a teszt egyik résztvevője a rangado.hu-nak ezt mondta: „Több kollégát – köztük engem is – nagyon feldühített az, hogy ilyen körülmények között kellett futnunk. Már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott. A jelen lévő megyei vezetők csak annyit hajtogattak, hogy a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz.”

Ezután az MLSZ vizsgálatot rendelt el, amely ma zárult le. A vizsgálat megállapította, hogy a játékvezetői bizottság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei munkatársai

az elvárható alapossággal és körültekintéssel szervezték meg és bonyolították le a szakmai programot.

Az MLSZ-vizsgálatról kiadott közleményében ezt írják: „A fizikai teszt a kiadott tervezetnek megfelelően és meghirdetett időpontokban került megrendezésre reggel hét és tizenkét óra között. A felmérés reggel fél nyolckor, 22 fokban kezdődött el, az utolsó csoport 33 fokban futott, a szervezők minden futam előtt szóban felhívták valamennyi résztvevő figyelmét arra, hogy a melegre való tekintettel vagy bármely más egészségügyi okból lehetősége van elhalasztani vagy megszakítani a tesztet, és egy későbbi időpontban teljesíteni a távot. (Egy játékvezető élt is ezzel a lehetőséggel, kérte, hogy egészségügyi okokból később teljesíthesse a tesztet, egy másikuk pedig megszakította futását.)”

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 08., 14:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. augusztus 08., kedd 22:52
  Úgy hallottam, ez egy következmények nélküli ország.
 2. 2
  harcolj
  2017. augusztus 08., kedd 16:47
  1 szellentésecském( lánykori nevén galambocskám) - valóban nincs még elhalálozás-előjelzés, de a hőmérőt már feltalálták és arra is vannak adatok , hogy kánikulában futók mennyivel gyakrabban halálozhatnak el. Bocs.
 3. 1
  galambocskám
  2017. augusztus 08., kedd 15:30
  " ..a szervezők minden futam előtt szóban felhívták valamennyi résztvevő figyelmét arra, hogy a melegre való tekintettel vagy bármely más egészségügyi okból lehetősége van elhalasztani vagy megszakítani a tesztet, és egy későbbi időpontban teljesíteni a távot. (Egy játékvezető élt is ezzel a lehetőséggel, kérte, hogy egészségügyi okokból később teljesíthesse a tesztet, egy másikuk pedig megszakította futását.)”

  Egy harmadik is megszakította volna ha tudja hogy mindjárt meg fog halni. Föltehetőleg nem tudta. Vagyunk így ezzel egy páran, hogy az erre vonatkozó tudás nincs a birtokunkban.

Komment írásához