Vitéz II. közelít: 55 milliót költ a Magyar Honvédség egyenruhára. Brit egyenruhára!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 08., 07:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Alighanem partraszállásra készülnek.

Azt írja a Magyar Nemzet, hogy a Honvédelmi Minisztérium április és június hónapban milliárdos nagyságrendű beszerzésekkel vitézkedett, ami tulajdonképpen összecseng a kormány háborúval riogató kommunikációjával. Persze a kormány honlapján közzétett szerződések nem tartalmaznak darabszámot, és így nehéz következtetni az egyes tételek árára, ennek ellenére is látható, hogy vannak egészen érdekes dolgok a megrendelt szolgáltatások és áruk között.

false

 

Fotó: fortepan.hu

Azt látva már szemünk se rebben, hogy 68,7 millió forintért műfüvesítik a Petőfi laktanya két gyakorlópályáját, az viszont tényleg izgalommal vegyes aggodalmat kelt, hogy a tárca 54,7 millió forint értékben rendelt brit katonai gyakorlóruhákat.

Vajon miért?

Ahogy a Magyar Nemzet írja, „a beszerzés azért is furcsa, mert már tavaly megkezdődött az új típusú honvédségi egyenruhák hazai gyártása, a haderőt rendszeresen kiszolgáló HM EI Zrt. pedig több mint 700 millió forint értékben készítette el az egységes és korszerű, NATO-kompatibilis szerelést. Ráadásul a mostani negyedéves listán is szerepelnek hazai egyenruhatervek – a Vitéz II. és Vitéz III. fantázianevű uniformisok megtervezésére például 15-15 millió forintot költ a tárca”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 08., 07:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2017. augusztus 08., kedd 22:15
    Csak nehogy egy skót gyalogezred gönceit kapják meg a fiúk!

    http://www.toysoldiers.gportal.hu/portal/toysoldiers/image/gallery/1427474462_83.jpg

Komment írásához