Olyan megfigyelőrendszert akar a belügy, hogy azt még a Nagy Testvér is megirigyelné

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 08., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ilyen a komcsik alatt sem volt.

„Egy központi tárhelyszolgáltatót hozna létre a kormány, ahova az összes olyan kép- és hangfelvétel felkerülne, amiket a különféle szervek készítenek, legyen szó a közútkezelőről, rendőrségről, közterület-felügyelőről. Ezekhez az adatokhoz a rendőrségnek, a belső elhárításnak és a terrorelhárítóknak közvetlen hozzáférésük lenne, azaz folyamatosan megfigyelhetnék azokat. Azt, hogy pontosan hol és ki tárolná ezeket az adatokat, egyelőre nem tudni. A tervezet a kormányra bízná a tárhelyszolgáltató kijelölését” – írja az Index.

A tervezettel kapcsolatos aggályokat Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Belügyminisztérium szabályozási és koordinációs helyettes államtitkárának írt levelében fogalmazta meg. Péterfalvi arról ír, hogy ha elfogadja a parlament a törvénytervezetet, akkor

olyan, titkos információgyűjtéshez felhasználható képi megfigyelőrendszer jön létre, amelynek felhasználását utólag nagyon nehéz lesz ellenőrizni.

„Úgy értékelem, hogy a tervezett adatkezelés a személyes adatok védelméhez való jog érvényesülésének további korlátozását fogja eredményezni, ezért megfelelő garanciákra van szükség ahhoz, hogy a titkos megfigyelésekre továbbra is jogszerűen, csak törvényes célból és csak a szükséges mértékben kerülhessen sor” – írja Péterfalvi.

Az Index megkeresésére Molnár Zsolt (MSZP) a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke elmondta, hogy a törvénytervezettel a testület is foglalkozni kíván, már csak az a kérdés, mit szól majd ehhez az alelnök, Németh Szilárd, aki legutóbb azzal jött, hogy Soros György hívta össze a nemzetbiztonsági bizottságot.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 08., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2017. augusztus 08., kedd 22:54
  Egy füst alatt be is kéne 0-24-ben kamerázni minden ház minden helyiségét.
 2. 3
  Cyrano
  2017. augusztus 08., kedd 22:02
  Amikor megépült az M7-es első szakasza, a budaörsi kihajtónál rendre fotóztak, mert senki sem lassított.
  Ezért néhány srác a Műegyetemről úgy döntött, örömet okoz a rend fotózó őreinek.
  Beállt egy srác egy Wartburg kombi hátuljába (a felnyitott ajtón nem látszik a rendszám) és letolta a gatyáját. Aztán 120-szal elhúztak a rendőrautó mellett.
  Lett a rendőröknek fotója egy szép nagy szőrös férfiseggről.
 3. 2
  tiszapolgári
  2017. augusztus 08., kedd 21:46
  Törvénytisztelő állampolgárként csak helyeselni tudom a központi tárhelyszolgáltató létrehozását. A magam szerény eszközeivel szívesen hozzájárulok a képi megfigyelőrendszer folyamatos frissítéséhez, és szívesen küldök néhány képet a seggem partjáról szüretkor.
 4. 1
  rworse
  2017. augusztus 08., kedd 13:17
  erdőspéterkurvaanyád

Komment írásához