Önálló miniszterelnök-jelöltet indít 2018-ban a Momentum

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 08., 15:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ezt Orosz Anna, a párt elnökségi tagja jelentette be az ATV-ben.

„Biztosan lesz önálló miniszterelnök-jelöltünk” – mondta Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Orosz Anna

A műsorvezető Vujity Tvrtko.

Csak a harmadik visszakérdezésre ismerte el, hogy saját miniszterelnök-jelöltet indítanak. Elsőre azt mondta, erről alkalomadtán, a pártprogram október 15-i ismertetésekor tájékoztatnak, másodszorra pedig azt válaszolta, most nem szeretne erről beszélni. Azt végül tényleg nem árulta el, ki lesz a miniszterelnök-jelölt.

A Momentum hétvégi küldöttgyűlése arról döntött, hogy senkivel sem fognak össze a 2018-as országgyűlési választáson.

A párttal kapcsolatos hír még, hogy egy héten belül két tag – Pottyondy Edina és Kádár Barnabás – is távozott az ötfős elnökségből. Pottyondy személyes okokra, Kádár belső nézeteltérésekre is hivatkozott. Sem Orosz Anna, sem a HírTV-ben nyilatkozó Fekete-Győr András nem kommentálta, hogy milyen nézeteltérésekről van szó. Azt mondták, két elnökségi tag lelépése természetes egy ilyen fiatal és gyorsan növekvő szervezetben. Egyébként Pottyondy Edina és Kádár Barnabás is a párt tagja marad.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 08., 15:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 64
  szegedi789
  2017. augusztus 10., csütörtök 20:31
  Cyrano, gy ógyúúlt na @ k nyílváníthaat !!!
 2. 63
  szegedi789
  2017. augusztus 10., csütörtök 20:13
  61

  Jav. : nem 190-ben, hanem '90-ben. 1990-ben, Krisztus után.
 3. 62
  Cyrano
  2017. augusztus 10., csütörtök 20:10
  szegedi:
  Nem érdekel, ha bepöccen, szarok rá.Mint említettem, rohadtul nem érdekelnek mások emóciói.

  (Szövegértési gondjait jól példázza, hogy egy dátumot sem tud leírni.diszgráfia? diszkalkulia?)

  The pleasure was mine.
 4. 61
  szegedi789
  2017. augusztus 10., csütörtök 19:48
  Cyrano, majdnem kezdtem bepöcceni, miután folyamatosan szövegértési képességemet ócsárlod ( másik fél lenullázása ? ), miután pontokba szedtem, hogy az először hozott szöveg milyen tendenciózusan lett idézve, s erre milyen kalapács-logikát húztál fel (ha van / ha nincs üssük nyuszi fejét . . . ), miközben a szöveg idézett tartalma se szavatol a fejedben gomolygó elképzelésért, mondjuk empatikus képességedet megcsillantottad . ..

  És már írtam volna, hogy a náci/ hülye trollok után a dékás kommentszekció a kedvencem . . .

  Mikor, mikor,

  azt olvasom, hogy kórképet alkotott 190-ben (!!!) orbánról . . .

  Azon már nem akadok fenn, hogy balliberális körben ez az orbán beteg -f. szöveg mily' elfogadott, de tényleg , legalább a történelemnek adjunk már esélyt . . .

  Ön már látott. Jó. Ennyike. Tényleg nem zavarom szövegemmel önt.
 5. 60
  yoyo
  2017. augusztus 10., csütörtök 18:34
  rworse, ez az üssön vagy verjen sors keze szerintem csak amolyan ajánlás.
 6. 59
  rworse
  2017. augusztus 10., csütörtök 16:04
  yoyo, 57

  Csak nem te is meg akarod tagadni magad magyarnak lenni? :)
 7. 58
  rworse
  2017. augusztus 10., csütörtök 15:55
  Cyrano, 56

  Hehe, mindennap minden percében önismereti tréningezek.

  Botka-téma: Nem ugrottam a torkodnak. Rossz szöveg, semmi közöm az ilyen szöveghez. Ellenvetéssel se azért éltem, amit itt előadsz.

  grrr-téma: Nem borultam ki. Eszembe se jutott kiborulni. (Akkor sem, máskor sem. Régóta hírhedten higgadt vagyok, szoktak is vele cukkolni. Kerül olyanra sor, hogy felkiáltójellel írok, ha a tartalom úgy kívánja, de beszélve vagy harminc éve nem került ilyenre sor. ). Akkor se borultam ki, hanem megállapítottam, hogy hibáztam grrr-ügyben - miszerint tévedtem grrr kezelhetőképességével, tárgyalóképességével, szalonképességével kapcsolatban, és elnézést kértem, hogy ezzel kapcsolatban korábban okoskodtam feléd. Kiborulásnak esélye sem volt. Rossz szöveg, semmi közöm az ilyen szöveghez.

  "Tudod, az a különbség kettőnk (hármunk) között, hogy én csak a véleményemet akarok elmondani, ti pedig győzni akartok."
  Khm, khm... Én sose beszéltem itt se senkivel közel se olyan metodikával, ahogy te pl. szegedivel, ami miatt például felszólaltam - eredménytelenül. (Gyurica úrRÓL és grrr-RŐL persze igen, de ők megérdemlik, te és szegedi szerintem nem erre vagytok predesztinálva, de ígértem, erre már nem térek vissza.)

  Engedtessék megjegyeznem, hogy más paraméterek szerint működöm, mint ahogyan előadod. Például ezért szomorodok azon, amin segíteni próbáltam. Általad "igazságosztóilag" aposztrofálván. Még egyszer elnézést, hogy segíteni akartam.

  Én kiveséztem, esetleges kifejezett kérdés megválaszolásához este leszek legközelebb internetközelben.
 8. 57
  yoyo
  2017. augusztus 10., csütörtök 15:12
  valakicske, egyszerűen nem igaz, hogy a 2010 utáni időben ne lett volna olyan politikai erő, ami kormányon ne lett volna sokkal inkább vállalható, mint a fidesz, és ebbe a sorba a momentum is beletartozik.

  Beteg, sőt öngyilkos logika addig kitartani a fidesz mellett, amíg nem jön... Ki is?

  Van egy becsípődés, egy valamilyen kóros fixáció, hogy minden és mindenki aki van, szar, és addig ne is törjük magunkat, amíg fel nem bukkan maga Lohengrin, esetleg Csaba királyfi, a csillagösvényen, min máson.

  A "demokráciára kéne tanítani" topikhoz: pont arról értekeztem a momentum kapcsán is, hogy nem valami új vezető erő kell, hanem egy olyan mozgalmi keret, ami a letompult, mindent készen kapni akaró, morgó banda (lakosság, nép, választópolgárok összessége) végre vitázhat, akciózhat, szerveződhet, nem csak a négyévente szokásos módon, hanem rendszeresen, kisebb dolgokban is szavazhat dolgokról.

  Mindegy amúgy.
  Ha a családban van egy drogfüggő, egy alkoholista, általában elkövetkezik az a pont, amikor a hozzátartozó legjobban azt teszi, ha hátralép, nem próbálja tovább megmenteni aput, jenőkét, esetleg vanesszát, hanem hagyja, küzdjön magáért. Aki egy menthetetlenül belecsúszottat próbál kihúzni a saját örvényéből, az maga is ott fog kikötni.

  Magyarország az én súlyos alkoholbetegem, a Béla bátyám, aki nagyon fontos a számomra, és rettenetes nézni, ahogy vizenyős szemeivel néz, nyalogatva az ajkait, hazudozik és ma is megpróbál meglopni, vagy letarhálni. Sajnálom Bélát, de el kell engednem.
 9. 56
  Cyrano
  2017. augusztus 10., csütörtök 15:11
  Rworse: ideje lenne egy önismereti tréningre járnod. :XD
  Csak a Botka vitánkra emlékeztetnélek.
  Amikor erőst a torkomnak ugrottál, mert azt mertem mondani, hogy egy demokrata nem diktál, nem szab lehetetlen feltételeket.
  Aztán Bajnaival kapcsolatos szövegénél nálad is cérnaszakadás volt.

  Grr: amikor kiborultál, még vihogva meg is beszéltük, hogy csak eddig bírtad.
  Nem akarok kekec lenni, de rém szelektív a memóriád.

  Szegedi a kommentjében maga igazolta, hogy semmit nem értett abból, amit leírtam (Politikai hiszti, aha. Mert FeGyőr szerint 2006-ban a fidesz - am. Orbán, jól politizált.)

  Én tudom, hogy az emberi memória 3 hónapig működik megbízhatóan, azért egy puccskísérlet dicsérete elég mellbevágó ahhoz, hogy ezt a 3 hónapot átlépje.

  Tudod, az a különbség kettőnk (hármunk) között, hogy én csak a véleményemet akarok elmondani, ti pedig győzni akartok.

  Szóval ezután is elmondom, és nem várok egyetértést.
  Már csak azért sem, mert Orbánról 90-ben nagyon pontos (kór) képet alkottam, rá is ment néhány barátságom - aztán igazam lett.

  Momentumról elég hamar láttam, ami csak most kezd átsejleni azoknak, akik csodavárással töltik az idejüket. Valamikor már mondtam neked: itt csak az az erő hozhat változást, amelyik nem kirekeszteni óhaj, nem másokhoz képest akarja meghatározni magát, hanem elhiteti a zemberekkel, hogy mindenkiért, sőt mindenkivel akar változtatni.
 10. 55
  Valakicske
  2017. augusztus 10., csütörtök 14:36
  yoyo (50)

  Az a baj, hogy túl sokszor és túl ... megengedően hozzáállva néztük már végig, hogy valaki(k) miből mivé lettek, nagyhirtelen vagy komótosan.
  Nekem ehhez sem kedvem nincsen, sem - azt hiszem - időm.
  A jópofa, tabudöntögető fideszből lett, ami lett, ahogyan a politikusok kb. nyolcban százaléka is olyan, hogy arra csak legyintgetni lehet.
  Szóval ne rój meg azért senkit, mert ebben a közegben élve úgy gondolja, hogy aki most arrogáns és több-kevésbé követi azoknak a példáját / cselekvési tervét, akiktől éppen meg akarunk szabadulni, az esetleg majd más lesz, vagy szépen kiengedi a kezéből a hatalmat, ha valami nem tetszik a választópolgároknak vele kapcsolatban.

  Igen, ezt az országot / népet elsősorban demokráciára kén tanítani, meg előre tervezésre, meg nem érdekvezéreltnek lenni, de most, perpillanat ez a Momentumnak sem fontos - és rajta kívül még a palettán levő pártok nagy részének sem.

  Nem próbálkozni szeretnék - én konkrétan, ha úgy tetszik - hanem végre azt látni, hogy arra szavaztam, aki pontosan azt csinálja, amiért a voksomat megkapta.
  Ilyen nem annyira látszik jelenleg. Maximum nyomokban.

Komment írásához