Egy éve zárták be a Népszabadságot

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 08., 12:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A volt munkatársak megemlékezést tartottak.

Napra pontosan egy éve jelent meg utoljára a Népszabadság, az évforduló alkalmából ma 11 órakor összegyűltek a volt népszabisok a Pozsonyi út 5. szám előtt, ahol a 2013-ban elhunyt egykori kollégájuk, Bächer Iván emlékére ültetett fa áll.

Mi ezzel a tavalyi cikkünkkel emlékezünk a Népszabadságra.

Semmi sem drága

Október elején brutális módszerekkel szüntették be a Népszabadság kiadását. Az osztrák tulajdonos gazdasági okokra hivatkozott, ám a körülmények egyértelműen politikai döntésre utaltak. Magyarország egyik legnagyobb kiadója hamarosan a kormányfőhöz egészen közel kerülhet, ám a Népszabadság bedőlésének felelőseit nem csupán Orbán Viktor közelében kell keresni.

A fideszes médiabirodalom azóta is minden területen gőzerővel épül, vidéken sem a rádiókat, sem az újságokat nem kímélik. A megyei napilapok letarolásáról ebben a cikkünkben írtunk.

Lassú elsötétítés – Kik nyírták ki a vidéki napilapokat?

Összesen 12 megyei napilap került októberben Mészáros Lőrinc közelébe. Szerkesztők és újságírók mondják el, milyen volt belülről a kormánypárti térfoglalás, és milyen okok vezettek addig, hogy a megyei sajtó mára nem a helyi hatalom kontrollja, hanem a barátja lett.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 08., 12:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Kovacs
    2017. október 08., 14:18
    A Népszabadság "végnapjaiban" volt egy projektjük Gulliver jelentései címszó alatt, ami könyv formájában meg akart jelenni. Lett ebből valami?

Komment írásához