Újabb öt kerületben szedik le a Soros-plakátokat

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 12:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A DK is csatlakozott az Együtt akciójához.

A héten összesen hat budapesti kerületben folytatódik az Együtt által szervezett plakáteltávolítás.

Az első akcióra vasárnap került sor a XVI. kerületben, az ottani eseményen felszólaló Vajda Zoltán önkormányzati képviselő azt mondta, „az uszító propagandaplakátokat nem titokban, sötétben bujkálva, hanem fényes nappal, a nyilvánosság erejét használva” kell eltávolítani, ahogy „büszke hazafiak teszik”.

Legális plakáteltakarítás a gyűlöletkampány ellen

Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi képviselője szervezett „nagytakarítást” a Rákosi úton található „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” feliratú plakátokhoz. A plakátok eltávolítását 72 órával korábban bejelentette, így az eseményt a rendőrség biztosította.

Vajda szerint  bárki szervezhet hasonló akciót a lakókörnyezetében, ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy az esemény előtt 72 órával bejelentést tesz a rendőrségen.

Ezt tették az alábbi kerületekben is:

Szerda, 18 óra, Dél-Buda

Nagytakarítás Dél-Budán is!

Dél-Budán is ömlik a kormány propagandája – a mi pénzünkön – a legújabb gyűlöletkeltő plakátokkal. Ezért mi is akciót hirdetünk: 2017. július 12-én, 18...

Péntek, 10 óra, Pesterzsébet és Kispest

Nagytakarítás Pesterzsébeten és Kispesten.

Péntek, 18.30, Zugló

Lemossuk a gyalázatot Zuglóban is

 

Az akcióhoz közben csatlakozott a Demokratikus Koalíció is. Gy. Németh Erzsébet, a párt fővárosi képviselője és Varju László, a párt alelnöke performansszal egybekötött sajtótájékoztatón festette át a Soros-plakátokat.

Demokratikus Koalíció

Átfestjük! Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője és Varju László, a párt alelnöke performansszal egybekötött sajtótájékoztatón festette át a Soros-plakátokat.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 12:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  yoyo
  2017. július 11., kedd 19:35
  Kovacs, a látogatók azt hinnék, hogy Soros vásárolta meg a létező összes plakáthelyet, hogy a kormány ellen hergelje a lakosságot. Olyat ép ésszel senki nem gondolna, hogy a kormány reklámozza őt.
  Hogy ami itt megy, az állami pénzből folytatott, úgynevezett "sorosozás", azt nagyon hosszan kellene magyarázni nekik, de akkor is úgy mennének el innen, hogy nem értik, mi ez az egész.

  Sajnos.

 2. 1
  Kovacs
  2017. július 11., kedd 16:13
  Pedig várhattak volna a vizes vb lebonyolításáig. A látogatók megismerhették volna a város államilag szervezett mérhetetlen rasszizmusra uszító hétköznapjait.

Komment írásához