„Vegye el az egész fizetésemet, de akkor is elmondom, hogy a CÖF-nek töküres a beszámolója”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 19., 15:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A fideszes házelnök kekeckedése miatt Szél Bernadettnél elszakadt valami a parlamentben.

A civileket gyalázó törvény vitájában szólalt fel az LMP frakcióvezetője.

Egy ponton az ülést vezető Lezsák Sándor félbeszakította, mert a kezében tartott két papírlapot tiltott szemléltető eszköznek minősítette. Az egyik lapon amúgy a kormányközeli civil szervezet, a CÖF egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági jelentése volt („töküres”), míg a másikban egy Soros-bérencnek bélyegzett szervezet rendesen kitöltött beszámolója.

Szél nem vette jó néven, hogy két papírlap felemelése miatt félbeszakították és büntetéssel fenyegették.

A teljes beszédet – a mostanában tőle megszokott lendületes előadásmóddal – itt lehet megnézni:

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 19., 15:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 19
  Cyrano
  2017. április 20., csütörtök 06:50
  szegedi789:

  Ugye nem akarja azt mondani, hogy Orbán rászorult a TASZ ingyenes jogi védelmére? Nem Orbán kereste meg a TASZt, ők ajánlkoztak.
  Ugye nem akarja azt mondani, hogy a nagynéni most már elég szövege politikai indíttatásból született?
  Ugye nem akarja azt mondani, hogy ha nyilvánosan megvádolnak választási csalással egy pártot, akkor arra nem lenne kötelessége válaszolni?
  Ugye nem akarja azt mondani, hogy egy pártnak rokon vagy ellenszenv alapján - ráadásul a fidesz politikai érdekeiből gerjesztett ellenszenv alapján - és nem az ország érdekei mentén kell(ene) döntenie, ha a hatalom szemét módon nem hagy más lehetőséget? (Ebből kifolyólag: ugye nem akarja azt mondani, hogy lmp-nél nem tudnak számolni, és nem látják, hogy 5 %-ról nem lehet hirtelen 51 %-ra jutni. )
  Ugye nem akarja azt mondani, hogy a bátorság csúcsa volt az lmp politikai irányvonalát, meghirdetett céljait közvetlenül érintő parlamenti döntések ellen felszólalni? (földtörvény, Paks2.)
  És végül: ugye nem akarja azt mondani, hogy Schiffer folyamatos kokettálása a jobbikkal tisztességes politikai viselkedés volt ? (Ezt pl. ellenszenvem okán kérdezem. Mert aki a jobbikkal leáll mosolyogni, fotózkodni olyan rendezvényeken, amelyeken nem lenne köteles, az azonnal kiírja magát a demokraták sorából - nálam.)
  (Nyilván nem az egész párt paktált le, de hogy voltak, akik lepaktáltak, és ez a politikájukból adódóan elég egyértelműen következik, és nem csak számomra.)
 2. 18
  szegedi789
  2017. április 20., csütörtök 01:06
  cyrano
  1.TASZ, jogi képviselet egy jogállamban azért ne legyen már bűn... (ez a felvetése az elmúlt hetek fényében egy kicsit ijesztő is) , miközben politikailag ön orbán lépéseit természetesen joggal kritizálja
  2. szóbeszéd csak szóbeszéd, ennél talán több információ kell egy állítás alátámasztásához; ez nem zárja ki, hogy önnek igaza is lehet, de ha ön előbb a szóbeszéd ellen kelt ki, akkor most nem értem, mi dönti el két szóbeszéd közül, hogy ... ???
  3. nagynénje, nagynénje ... ha jól emlékszem galamuson kelt ki ellene ? nem tudom, hogy ez mennyivel jobb, mint szakasitsárpádozás fidesz részéről... családi ellenszenvek meg különösen kellenek a mai ideológiai lövészárkokba...
  4.oké kivonult; meg mostanság talán nagyobb figyelmet kap a választási rendszer átalakításának szükségessége... annyit bátorkodtam írni, hogy szerintem felesleges szóbeszédek vagy ellenszenvek alapján most pl. elempé ellen kikelni, ha összességében fontos kérdésnek inkább az tűnik, '14-es indulás és parlamenti jelenlét mennyire volt sikeres, mennyire tudta meggátolni fideszt további hatalmi visszaélésekben ... vagy véletlenül nemcsak fügefalevelek voltak, hisz CEU-ügy előtt is volt tucatnyi CEU-ügy, ami nem azt mutatja, hogy ésszerű volt önként és dalolva belemenni az egyoldalú játékszabályok elfogadásába...
  meg egyébként is, a mai rendszer összefogásosdira kényszerít olyanokat, akik egy pohár vízbe fojtanák egymást... ha ez parlamentáris rendszer,akkor a különböző oldalak miért ne önállóan indulnak, megmutatva a társadalom sokszínűségét / ha ez nem parlamentáris rendszer, akkor miért tart ezt felismerni 7 évig, összefogás mit segít egy lejtős pályán...

 3. 17
  Cyrano
  2017. április 19., szerda 23:43
  Tegye hozzá, hogy Schiffer Orbán ügyvédje volt.
  Jah értem, lmp esetében nem számít a szóbeszéd.
  És az sem, hogy a nagynénje írt neki nyílt levelet.
  Annyit azért tudnia kellene, hogy a dk kivonult a parlamentből (most pont azért basztatja őket a zértelmiségünk) és csak a 2/3-os szavazásokra mennek be, hogy ne legyen meg a fidesz kétharmad, az ő hiányzásuk miatt.
 4. 16
  szegedi789
  2017. április 19., szerda 23:06
  Amikor havas és stumpf arról beszélt... Tyű ! Akkor egyértelmű! A meg nem valósult per mint az igazság fokmérője. Bár, manapság mintha az igazságszolgáltatás sem élné a fénykorát... Na, de mindegy. Schiffer meg ugyanúgy politikailag mószerolta ellenfeleit, ahogy ön célzott rá, mint bárkimás. Bár ebben a mezőnyben még nem Sch. volt legkirívóbb. Nincsenek tökéletes politikai szentek. De mondjuk minden balos hülyeségével és gyurcsányfóbiájával S. A., mint elempé vezetője, legismertebb arca, nem hallgatásról volt híres. És nemcsak tévés szereplésre gondolok, hanem, ha jól emlékszem, törvényhozás legaktívabb résztvevői közé tartozott, ha nem a legaktívabb volt. Mondjuk az alapprobléma, inkább az, hogy egy látszatra működő törvényhozás képének fenntartása minősül e kollaborációnak... Ön kikerüli, és jön nekem konkrét, az ön szívéhez nem túlságosan közelálló személyekkel. Pedig gyurcsány pártja, emeszpé, jobbik, fodorgábor... részvétele nem önmagában a gond, miközben ilyen gyalázatos színvonalú törvényhozás-pótlékot tartanak fent, ahol egy ilyen lezsák senki lekapcsolja mikrofont ??? Rajongást csak bizonyos egy feltételhez kötöttem a hozzászólásomban.
 5. 15
  Cyrano
  2017. április 19., szerda 22:30
  szegedi789 (13)

  Téved.
  Havas és Stumpf A. beszélgetett az atv nyilvánossága előtt arról, hogy hogyan lett meg az lmp szükséges mennyiségű kopogtatócédulája. És nem lett belőle per. Tehát igaz.
  Schiffer feljelentette Gyurcsányt egy szóbeszéd alapján - hivatali hatalommal való visszaélés miatt.
  Amikor Orbán naponta mondta el saját szájával, hogy kit és mit utasított, hivatali hatalmával visszaélve - Schiffer hallgatott.
  Ennyi a történet, és ehhez Szél 7 évig asszisztált.:(

  Lehet rajongni, de azért nem ártana körülnézni.
 6. 14
  szegedi789
  2017. április 19., szerda 21:01
  rworse
  Semmi gond, nyilvánvalóan a pulpitusról hasonló szigorú elbánásba fogják részesíteni az ország, a nemzet, a galaxis összmagyarságának örökös min.elnökét, amikor egy gyürött, molyrágta papirosból buhuzizza vonagábort...
  Illetve, a hivatali laptopokból, okostelókból is lehetne egy sorosos megfigyelési műbalhét rityenteni...
  Vagy, miért viselnek ruhát ? Mit szemléltetnek ?
  Vagy egyáltalán miért nyitják ki a szemüket, ha ilyen könnyen szemléltetve lehet az egyszerű mezei honatya ?
 7. 13
  szegedi789
  2017. április 19., szerda 20:53
  Cyrano, arra amire Gyurcsány pártját, emeszpét, jobbikot, meg a frakció nélküi fodorgáborokat... Ez van. Gondolom, az elempé volt a főbűnös a '14-es zakóban... Egyszerre zakózni és rezsimet legitimálni, az a szép demokrata teljesítmény. Elempé egy 5% párt néhány országosan is ismert (?) politikussal, amely megint a bejutással fog megküzdeni. Bár, érdekes lenne, ha év végére kiharcolnák az arányos választási rendszert. Kik is ? Mondjuk, Cyrano logikáját itt egészítenénk ki, hogy ilyen szabályok és kondíciók mellett megint beleállni a "versenybe", na az tényleg több mint tehetségtelenség...
  Mondjuk, ha Sz.B. kapásból felment volna Lezsákhoz a pulpitusra, és lendületből képébe nyomta volna a papirost, természetesen szigorúan csak az adategyeztetés céljából, elgondolkoztam volna, hogy elempé szavazó legyek, vagy agresszív parlamenti közvetítés néző... :)
  Mondjuk, sanyi bá' érzékeny pontjára tapinthattak, hisz a lakitelki mélymagyar lezsák-komplexumről is el kell majd tételesen számolni... egyszer, valamikor ...

  Lezsák: "jelzem házelnökúrnak" ...
  Csodálkozom, fideszesek nem ordították be, mennyibe is kerül képviselői szólásszabadság...
 8. 12
  rworse
  2017. április 19., szerda 20:37
  Tiltott szemléltető eszköz?!
  Erdős Péter, kurva anyád.
 9. 11
  Kovacs
  2017. április 19., szerda 20:05
  10: Nem ájuldozik itt senki. Én például "festegetek". Elsőosztályú Schmincke "szórópisztolyom" van.
 10. 10
  Cyrano
  2017. április 19., szerda 19:33
  Aha, értem. Az lmp egyedül fog kormányozni. Mármint, ha a gazdi engedi. Nem kellene elájulni attól, hogy 7 év után rájöttek, hogy mire használták őket eddig.

Komment írásához