Szigszalaggal tekerjük körbe az állkapcsát – Semjén Zsolték vadászlapja állatkínzásra biztatja az olvasókat

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 15., 11:39
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tanácsokat adnak.

„Ahogy kutyánk közeledik az egyéves korhoz, hozzá kell szoktatni a küzdelemhez és a fogóssághoz. Ehhez régen hörcsögöt, kölyökmacskát, kölyökrókát alkalmaztunk. Az első időben a fogások elsajátítása a cél, és ahogy növendékünk előrehalad a tudnivalókban, úgy nehezíthetjük a feladatokat. Ehhez sebzett kóbor macskát, rókát használjunk. Igyekezzünk a kutyát megvédeni a sérüléstől, akár úgy is, hogy szigetelőszalaggal rögzítjük a kiképzésbe bevont állatnak az állkapcsát” – ezt írja a Nimród című vadászmagazin legutóbbi számában az egyik cikk szerzője, aki elméletileg a jagdterrier vadászkutya élő állatos betanításáról ír.

false

 

Fotó: Facebook/Nimród

Az Indexnek egy olvasó küldte el a cikkről készült fotót, a témával pedig a Magyar Nemzet Online is elkezdett foglalkozni. Érdekesség, hogy a Nimród az Országos Magyar Vadászati Védegylet lapja, a társaság elnöke pedig a vadászatot igen szerető „dr. Semjén Zsolt”.

Alapvetően arról van szó a fenti cikkben, hogy a szerző egy kisállatot javasol prédaként az oktatáshoz, majd – ahogy arra az mno.hu emlékeztet – a disznóhajtó kutyák kiképzéséhez kezdő lépésként azt ajánlja, hogy a feltüzelt állatot biztassuk támadásra egy békés házi sertés óljánál. A portál szerint a módszer bemutatása nem sért törvényt, de ha valaki megvalósítja mindezt gyakorlatban, akár hároméves börtönbüntetést is kaphat állatkínzás miatt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 15., 11:39
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  tiszapolgári
  2017. szeptember 15., péntek 19:25
  Azért jó választás hörcsögön, macskán, rókán gyakorolni a fogósságot, mert ezek mind buta, semmire se jó állatok, egyetlen hasznuk, hogy a kutya gyakorolni tud rajtuk.
  Meg talán az, hogy amikor a kutya kigyakorolta magát, a döglött macskából, rókából finom vadászlakomát lehet készíteni, a bundájukból pedig lábtörlőt Semjén és Lázár méltóságosék részére.
 2. 4
  Cheyenne
  2017. szeptember 15., péntek 17:19
  Teológiailag ez rendben is van, ha már sömjénzsótti. Merugye baszottul uralkodni terömtötte az úr (Jahve) az embört a világ állatain is. Jahve imádja, ha konkrétan vérfürdőt rendeznek a kedvéért, és legyilkolnak párezer birkát stb. No, most a fenti értelemben vett betanítás nem kedve ellenére való az Úrnak. Az állatok az ember szolgái, bármit megtehet velük. Sömjén kereszténysége nem sérül (zsidósága se sérülne, ha az lönne). Ha erre célzott vóna a cikk.

  Ha mög, arra, hogy tésztásparasztok szerkesztik, írják a Nimródot, nos, az láccik.

  A humanizmus hiánya, a szervilis kegyetlenség azonban összeköti a Nimród szerzőjét a Biblia szellemével..
 3. 3
  harcolj
  2017. szeptember 15., péntek 16:17
  2 galacsinocska nagyon megrészegült a FARvizeken, mert másként nem hordhatna össze ennyi marhaságot. De lehet hogy csak Kövér megcsókolta és galambbá változott. Félig. Mert esze már majdnem annyi. Ja még nem.
 4. 2
  galambocskám
  2017. szeptember 15., péntek 14:15
  Ez valami történeti izé, de akkor is.
  Én is tudnék mit kezdeni egy szigetelőszalaggal, azzal aki az ilyesmit kivitelezhetőnek véli és egy emberevésre szakosodott medvével.

  A Nimródnál azt mondják hogy ők ezt nem úgy gondolták és hogy többet ilyesmi nem lesz.

  Szabó Rebekka a párbeszédes már följelentett mindenkit mindenért mindenhol. Az állatkínzást, illetőleg az arra való felbujtást, vagy ötletadást e-célból mérhetetlenül utáljuk, de Szabó Rebbekát, a párbeszédest mindazonáltal kétségbeejtőnek hülyének tartjuk.

  És azt se tetszik, kedves Narancs, hogy a Semjén nyakába varrod a nimródos írást. Nem arról van szól hogy rajongunk a Semjénért - rajong érte a nyavalya - de tök valószínűtlen hogy néki bemutatták a cikket és ő jóváhagyólag bólingatott mint az eperfa lombja.

 5. 1
  rworse
  2017. szeptember 15., péntek 14:15
  Be jó künn az erdőn,
  Ha áll a vadászat,
  Ha eljön az alkony
  És lemegy a nap!
  A kürt már nem harsan,
  A lovas nem vágtat
  Csak álmában űzi
  A fürge vadat.

  Ez fölséges élet,
  Ez állathoz illik,
  Ez edzi a lelket
  És jókedvet ád,
  Halk visszhangot vernek
  Az erdők, a sziklák,
  Hej, szebben és vígabban
  Cseng a madár.
  Ho tra la, la, la.

  Ha holdfény az égboltot
  Halványra festi,
  S elárad a tájon
  Az éji varázs,
  A védtelen vadkanra,
  Farkasra lesni
  Most végre nem indul
  A zaljas vadász.

  Ez fölséges élet,
  Ez állathoz illik,
  Ez edzi a lelket
  És jókedvet ád,
  Halk visszhangot vernek
  Az erdők, a sziklák,
  Hej, szebben és vígabban
  Cseng a madár.
  Ho tra la, la, la.

Komment írásához