A zongoránál: Mészáros Lőrinc

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 16., 10:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Balog Zoltán nótáskedve hangszer nélkül mit sem ér.

Már éppen feledésbe merült a miniszter két évvel ezelőtti nagy ötlete, a mindennapos éneklés az iskolákban, melynek elősegítésére még a

Mindennapos Éneklés Bizottságát

is létrehozták.

false

 

Fotó: MTI-Illyés Tibor

 

Úgy tűnt, Balog elfelejtette az egészet, vagy elfogyott a bizottság pénze, most azonban kiderült, hogy egésszel az a baj, hogy

nincs minden iskolában pianínó.

Noha korábban ezt nem vetette fel senki, a miniszter szombati, a Katolikus rádiónak adott interjújában már egyértelműen arra utalt, hogy ez tűrhetetlen.

A kormányzás végére minden olyan iskolának lehet pianínója, ahol még nincs ilyen hangszer, s

azt ajándékba kapja a kormánytól

 • - mondta Balog, amiből csak egyvalamire következtethetünk. Arra, hogy valaki meg nagyon jól fog járni, de azok nem a gyerekek vagy a pedagógusok lesznek.
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 16., 10:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  rworse
  2017. április 16., 23:16
  szegedi789, 8

  Azzal sajnos természetesen eleve kénytelen vagyok egyetérteni, hogy a szóbanforgó zongoraellátmányt nyilvánvalóan majd afféle kakaóbiztoszongoraközbeszerzésiszorzójú-áron fogják majd valakik a kormány részére átadni, hogy a kormány aztán "elajándékozhassa" őket. Még nem tudjuk, hogy Tiborcz vagy Mészáros vagy valaki más cége(i) kapják meg a koncessziót, de azt tudhatjuk, hogy mely körből fognak kikerülni a meghívott pályázók, akik esetleg kis kartellecskébe is tömörülnek azonmód, hogy ne csak egy cég kapjon mindent, hanem testvériesen megosztozzanak a koncon.
  És persze, lesznek iskolák, akiknek mégse jut majd még szájharmokina se, nemhogy szájharmonika, hanem csak Szajhar Mónika kormánybiztoskancellárkomisszár lovagol be hozzájuk a pfinánclován Übü királynőként.
 2. 8
  szegedi789
  2017. április 16., 19:14
  Rworse az a baj, miközben egyetértek, iskolák felszereltsége komoly dolog, mondhatnám patetikusan nemzeti minimum kellene legyen, de sajnos, a mai közbeszerzési eljárásoknál, ha valamiből x+1 darabot rendelnek, vagy bizonyos forintosítható határt elér, akkor sajnos jön mészároslőrinci értelemben mészároslőrincek és megvalósítják idősebblánczi értelemben vett tőkefelhalmozást... És tiszapolgári (3) felvetése se elhanyagolható, sajnos...
 3. 7
  rworse
  2017. április 16., 17:50
  A "minden iskolába legalább egy pianínó" ötletét nem érdemes kifigurázni, mert jó ötlet, alapötlet, furcsa, hogy eddig nem így volt. Alap lenne, hogy iskolában legyen pianínó. Kifigurázni azt érdemes, hogy "ajándékba kapja a kormánytól". Hogy hogyan kapja? Hogy kitől kapja? Egyáltalán, hogyhogy "kapja"?! Alapfelszereltség!
  Barom Balog.
 4. 6
  rworse
  2017. április 16., 17:45
  szegedi789

  Bogányi-féle pianínó?! :)

 5. 5
  szegedi789
  2017. április 16., 16:16
  1. Ezek szerint Bogányi féle csúszszuperkvantumszipiszupi pianínó mégse volt csúcsszuperkvantumszipiszupi ...
  2. Adófizetők pénzével még a csalánt is. Ajándék... Zolika megdöbbenne, honnan van a fizetése... Háát, nem Liszt Ferenctől, annyi biztos.
 6. 4
  tiszapolgári
  2017. április 16., 13:52
  esetleg szájharmonika
 7. 3
  tiszapolgári
  2017. április 16., 13:51
  Az elit iskolák kapjanak Steinway hangversenyzongorát, a kevésbé eliteknek meg jó lesz egy-egy szájharmokina is.
 8. 2
  rtlosz
  2017. április 16., 13:35
  Gondolom az eszeveszett felvásárlások közepette pénztároslőrinc elvtárs nem figyelt oda és megvett egy hangszergyártó céget is...
 9. 1
  HalápyMiksa
  2017. április 16., 13:29
  A pianínó nem elég nagy ahhoz hogy az oldalára állítva megtartsa a plafont, legalább kettő kell minden iskolába.

Komment írásához