Az újbudai fideszes nem tud arról nyilatkozni, elvette-e a 444 újságírójának telefonját

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 09., 18:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sok a kérdés, válasz annál kevesebb.

Először szólalt meg a múlt pénteken történtek után Szabó László, az újbudai önkormányzat fideszes kabinetvezető-helyettese, aki Halász Júlia, a 444 újságírója szerint egy fórumon lerángatta őt a lépcsőn és elvette a telefonját. Mindezt azért, mert videóriportot akart készíteni az egyébként nyilvános eseményről. Halász Júlia ezért feljelentette Szabót, a XI. kerületi Fidesz pedig először provokációval és hazugsággal vádolta meg a lapot, majd feljelentették az újságírót rágalmazásért.

Ma az Indexnek sikerült mikrofonvégre kapnia Szabót, aki láthatólag nem túl nagy rutinnal próbálta magát védeni. Azt mondta, nem történt erőszak, a pénteken kiadott közleményben már mindent elmondott, egyébként pedig arról egyelőre nem tud nyilatkozni, hogy elvette-e Halász Júlia telefonját, vagy sem. Annak sem látja sok értelmét, hogy „én most itt mondok valamit, Halász Júlia mondott valamit, és esetleg abból, amit én mondok önöknek, nem jelenik meg minden részlet”, majd amikor az Index újságírói biztosítják afelől, hogy amit mond, vágatlanul megjelenik, akkor a lehetőséget megköszönve elutasítja azt.

Szabó eléggé ráfeszült a megvágott videókra, elmondta ugyanis, hogy „több olyan videófelvétel és hangfelvétel is készült már a 444 szerkesztőségében, ami nem tükrözte teljes mértékben a valóságot, összevágott anyagok voltak”. Amikor a riporter rákérdez, mondana-e néhány ilyet, Szabó zavartan közli, sajnos most erre nem tud egészen pontosan válaszolni.

Szabó László: Semmiféle erőszak nem történt

VIDEÓ - Az erőszakoskodással vádolt fideszes először adott interjút. Az erőszakot tagadja, de nem hajlandó elárulni, elvette-e a 444 riporterének telefo...

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 09., 18:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13 Világos
  Világos
  2017. május 10., szerda 16:15
  Valami még kiderült. Nem emlékszik? A Fidelitasz végzettségü szolgának legaláb
  két olyan hely van ahonnan fizetést kap. Önkörmányzat kabineth. Hm. igazgató.
  Ilyen megterhelt munkakörök mellet nem csoda, hogy nem emlékszik.
  Az is lehet, hogy máshonnan is fizetik.A "lefokozás" ismert több fizetésért.
  Ezért van majdnem teljes foglalkoztatottság.
 2. 12 rworse
  rworse
  2017. május 10., szerda 11:26
  11

  Na ja, az ország egyik fele fontosnak gondolta a madárinfluenza elleni oltást, a másik fele meg nem. Hogy a nézetek éppen a pártelkötelezettséggel korrelálva oszlottak meg így, az az évszázad Guiness-rekordja.
 3. 11 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. május 10., szerda 10:42
  A biztonsági kamerás felvételnek sem lenne bizonyító ereje, például annak idején az ország egyik fele azt látta, hogy Választási Irodánál akadályozzák Nyakó Istvánt, de az ország másik azt látta, hogy Nyakó István akadályoz egy kirándulócsoportot.
  Lehet, hogy a mostani videón is csak az látszódna, hogy az újságíró kicsavarja Szabó kezéből a mobilt, lelökdösi a lépcsőn, és hiába szalad oda Varga Mihály, hogy felsegítse, az újságíró elvonja a figyelmét a költségvetésre vonatkozó kérdéseivel.
 4. 10 rworse
  rworse
  2017. május 10., szerda 10:07
  Van ilyen, hogy sorolhatnám a példákat kilométer hosszan, hogy a 444 így meg úgy meg amúgy, hogy mi, hogy mondjak egy példát, hogyhogynem, hát most nem tudok egészen pontosan példát mondani. Félig pontosan se. Hogyhogynem.
  Seggel jönnek.
 5. 9 rworse
  rworse
  2017. május 10., szerda 10:02
  Cyrano

  Persze, láthatólag az ügyvédje mondta neki, hogy egyelőre ne mondjon semmit, hátha meghibásodnak közben a videófelvételek. Történt már olyan a világban, hogy videófelvételek eltűntek, letörlődtek véletlenül. Vagy ingatlanadásvételi szerződés eltűnt az irattárból, nézze meg az újságíró a földhivatalnál, - ahol nem nézheti meg, mert csak a szerződő felek kérhetik ki, azok meg hogyhogynem, nem kérik ki, hogy mégis meglegyen az irattárban.

  Van ilyen néha, hogy először az általunk készített, biztonságikamerás videófelvételekre hivatkozunk, majd hirtelen bemondjuk, hogy nem készítettünk ilyet. Van ilyen, hogy a tanúk valahová eltűnnek. Van ilyen, hogy a hátsóbejáraton megyünk ki, majd elmondjuk, hogy már hogy mentünk volna ott ki, vártuk a rendőrséget órákon, napokon, heteken keresztül hiába, étlen-szomjan, de csak nem jött a rendőrség. Van ilyen, hogy egy közpénzből finanszírozott, "tájékoztató" "lakossági" "fórumról" csak a meghívott médiumok tájékoztathatnak.
  Van ilyen.
  Seggel jönnek.
  Van ilyen.
  Ilyen van.
  Ez van.
  Ezt kéne szeretni.
 6. 8 Cyrano
  Cyrano
  2017. május 10., szerda 08:03
  rworse: ha már csaholni, harapni bátor, akkor legyen bátor elvállalni is.
  Vagy csak arra vár, hogy a biztonsági kamera rendszerében hány perc "meghibásodás" lett?
  Eh, ezek úgy fognak egymás ellen vallani a bíróságon, hogy öröm lesz hallgatni.
  Ha végre buknak.
 7. 7 rworse
  rworse
  2017. május 10., szerda 07:56
  Cyrano

  Éppen azt fogják fel, hogy szolgák - de nem az ország népéé.
  Orbán láncos kutyái. Néha csak ugatnak, néha harapnak is - egyre többször, amióta a csaholás vált a természetes "beszéd"móddá.
 8. 6 Cyrano
  Cyrano
  2017. május 10., szerda 07:42
  reuters (2)
  nem frusztrált, hanem egy pökhendi arrogáns "megteszem, mert megtehetem" seggfej.
  Külön tanulmányt érdemelne, hogy miért harapózott ez így el a fidesz (és szavazói) köreiben.
  Talán ha a vezír nem harcolászna örökké.
  Talán ha a büntetlenségben nem lennének ennyire biztosak.
  Talán ha annyit felfognának: ők szolgák. Az ország népét szolgálják, nem fordítva.
 9. 5 rworse
  rworse
  2017. május 10., szerda 07:21
  Majd akkor mondja el, hogy mi volt, ha meglesz róla az ítélet. Akkor se biztos.
 10. 4 Valakicske
  Valakicske
  2017. május 10., szerda 00:49
  Ostoba, egybites fideszrabszolga... erre tartjàk (mondjuk kissé sokért, lenne ez ugyanilyen csahos minimàlbérért is), ahogy a Bayert a verbàlis hóhérsàgért.

Komment írásához