Egy hajszálnyira jár a kormány a „Brüsszel rosszabb, mint Hitler!” jelmondattól

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 21., 16:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bár nem ma történt, érdemes rögzíteni: a kormány ott tart, hogy honvédelmi minisztere a Páva utcai zsinagógában megtartott holokausztmegemlékezést arra használja fel, hogy apokaliptikus víziójában párhuzamba állítsa „Brüsszelt” és a nácizmust.

Simicskó István honvédelmi miniszter volt az, aki szerint ez belefér a jó ízlés kereteibe, sőt, ez a megfelelő formája a megemlékezésnek.

A miniszter akkor kezdett bele a kormánypropaganda visszaböfögésébe, miután deklarálta: nem engedhetjük, hogy az antiszemitizmus, a zsidóság kirekesztése, a holokauszt újra megtörténjen. Nem engedhetjük – hiszen a világban „angyalok és démonok is vannak”, a világ zavaros, „főleg ha a brüsszeli döntéshozókra tekintünk”. Amúgy Kissinger is megmondta, hogy káosz fenyegeti a világot, és ezen el kell gondolkoznunk.

Bizonyítja ezt, hogy „párhuzamos társadalmak épülnek Európában”, a „bevándorlás soha nem látott méreteket ölt”, és ha „az iszlám világ radikális híveit és igehirdetőit nézzük”, látjuk, hogy az „integráció nem olyan könnyű, hiába mondják ki könnyen nyugati politikusok”. De a kormány biztosítja a biztonságot. Mindenkinek.

Még úgy is, hogy „Brüsszel óriási hibára készül”: arra, hogy eldobja a zsidó-keresztény alapértékeket.

Nekünk pedig, így Simicskó, az a történelmi feladatunk, hogy erős hittel megtartsuk az értékeinket Brüsszellel szemben. Ha nem állunk ellent a hitetlen Brüsszelnek, akkor azt a bűnt követjük el, amit a holokausztot csendben végignéző nyugati politikusok.

És akkor eljön az európai civilizáció végórája.

Nem szó szerint idéztük a minisztert, annak nem is lenne sok teteje, annyira összevissza beszél. De az alapképlet egyszerű, mint a bot: jönnek az iszlamista gyilkosok seregei, Brüsszel nem tesz ellenük semmit, és ez olyan katasztrófával fenyeget, ami felér a holokauszttal. Brüsszel leszámol a hittel, és emiatt össze fog omlani a civilizáció.

Mi már kevés dolgon lepődünk meg, nem Simicskó az első KDNP-s politikus, akinek hagymázas világvége-vízióit végig kényszerültünk hallgatni. És persze a kormány „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampányát látva ezek az EU-ellenes lózungok igazából már alig tűnnek fel valakinek.

De az azért mégiscsak új szint, amikor azt próbálják a fejekbe verni egy holokauszt-emléknapon, hogy a brüsszeli fenyegetés gyakorlatilag megfelel a náci fenyegetésnek.

(Videón a beszéd, a 40. perc környékén válik érdekessé.)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 21., 16:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  pasas
  2017. április 22., szombat 08:09
  A Páva utcaiak nem normálisak, ha meghívták....
 2. 1
  Cheyenne
  2017. április 21., péntek 16:49
  De tegyétek fel már azt a szájbabaszott kérdést: a zsidóknak mianátháshalálfaszának kell meghívni ezeket a félkegyelműeket? Mit keres, szónokol politikus templomban?

Komment írásához