Egy migráns eldobott egy szendvicset, amit megevett egy arra tévedt vaddisznó, és bumm, így kerülhetett be a sertéspestis Hevesbe

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 14., 14:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bemutatkozott az új agrárminiszter-jelölt.

Fazekas Sándor nem vállalta a negyedik Orbán-kormány alatt a Földművelésügyi Minisztérium vezetését, utódja Nagy István lesz, aki ma tartotta bemutatkozó beszédét az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtt.

Az Index beszámolója szerint a korábbi államtitkár részletes beszámolót tartott jövőbeli terveiről, egyebek mellett beszélt arról, hogy a mezőgazdasági ágazatot sújtó munkaerőhiányon mindenképp szeretnének változtatni, hogy szeretnék javítani a feldolgozott termékek arányát a magyar agrárexportban, de kitért az öntözési rendszerektől a halgazdálkodáson át az agrárképzésekre is.

Aztán váratlan migránsozásba kezdett, amivel még a jelenlévőket is rendesen meglephette. Nagy szerint ugyanis a sertéspestis úgy kerülhetett be Heves megyébe, hogy egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megevett egy vaddisznó, amelyik így megbetegedett. Szakmai magyarázatot nem adott a fenti kijelentésére, de a beszéde elején magáról elmondta, hogy Újfehértón, egy tanyán született, Debrecenben járt állattenyésztési szakközépiskolába, majd Mosonmagyaróváron tanult agrárgazdaságot. Utána középiskolákban és a felsőoktatásban is tanított, emellett pedig méhészetből doktorált.

Közben a hvg-nek adott nyilatkozatában, Eicher József, a Magyar Fajtiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke elmagyarázta, hogy már évekkel ezelőtt megjelent a környező országokban az afrikai sertéspestis, a kérdés csak az volt, mikor jut be hozzánk. „Sózással, füstöléssel sem lehet elpusztítani az afrikai sertéspestist, így azt lehet feltételezni, hogy Ukrajnában elhullott, leölt fertőzött állatokat feldolgoztak, és élelmiszerként hoztak be Magyarországra. Az emberre egyáltalán nem veszélyes, más állatokra sem, de a sertések rövid időn belül megfertőződhetnek és elhullanak. Ezért retteg tőlük minden állattartó, hiszen állományokat pusztíthat ki” – fejtegette Eicher.

Leadkép: MTI/Soós Lajos


szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 14., 14:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7 rworse
  rworse
  2018. május 14., hétfő 18:00
  Azt már látjuk, hogy Nagy minimum van annyira húgyagyú, mint Fazekas. Remélem, megtekinteni is tud annyira.
 2. 6 Kovacs
  Kovacs
  2018. május 14., hétfő 17:33
  Sőt, direkt fertőzött tűkkel szurizzák magukat a kórházi folyosókon. Az új magyar keresztény nemzeti emberek.
 3. 5 Kovacs
  Kovacs
  2018. május 14., hétfő 17:29
  Igen, ezek szerint a magyar keresztény nemzeti emberek NEM dobják el a sertéspestises szendvicset, ők megeszik. And so it goes.
 4. 4 Juliusz
  Juliusz
  2018. május 14., hétfő 16:11
  Hát épp azért dobja el, mert nem eheti meg...
 5. 3 HalápyMiksa
  HalápyMiksa
  2018. május 14., hétfő 16:11
  Dehát én azt hittem hogy meg vagyunk védve a migráncsoktól, hogyhogy itten szendvicseket dobálnak el a Mátrában?
 6. 2 sentinel53
  sentinel53
  2018. május 14., hétfő 16:03
  A muszlimok nem esznek sertéshúst még ennyit sem tud a ****, csak, hogy migránsozhasson.
 7. 1
  2018. május 14., hétfő 15:37
  Ezek tényleg ennyire hülyék? És még minket is hülyének néznek.

Komment írásához