Elege lett Orbánból, a CEU-botrány miatt kilépett a KDNP-ből is

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. ápr. 07., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Baj van Zsoltéknál! Mindjárt elfogynak Semjénék!

Lukácsi Katalin – a valasz.hu szerint – projektmenedzserként dolgozott a KDNP-s Barankovics István Alapítványnál, nagyrészt az ő nevéhez fűződött az IKSZ holokauszt-emlékéve is. Most viszont elege lett Orbán politikájából. Egyebek mellett pont a CEU miatt.

Így kezdi Fb-posztját: „Fontos lépést tettem meg tegnap, életem egy fontos szakaszát zártam le, nem kis vívódások után. Tegnap kiléptem az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségből és kilépek a Kereszténydemokrata Néppártból is, ahová az elmúlt négy és öt évben életem energiáinak jelentős részét fektettem be.”

És itt jön a lényegi rész: „Baloldali szülők gyermekeként erősen MSZP-s érzelműként kezdtem politikai eszmélődésemet. Mire azonban szavazókorú lettem, az első választásomon, 2006-ban az MDF-re szavaztam. Emlékszem, épp felkeresett személyesen egy közvélemény-kutató, és elismerte bátorságomat, hogy az esélyek ellenére mégis a kispártot támogatom majd szavazatommal. 2010-ben MDF-et támogatni más volt, mint előtte, baloldali gyökerekből azonban tőlem nem állt távol. Hálás vagyok azokért az élményekért és küzdelemért, amit akkor országgyűlésiképviselő-jelöltként végigvittem. 2010-ben azonban megváltozott Magyarország politikai helyzete, és mivel nem akartam annyira fiatalként abbahagyni a közéleti tevékenységet, alapbeállítottságomból fakadóan közeledtem a KDNP-hez. Gyökeres különbségnek tűnhet kívülről, de a személyi különbségek mindig sokkal kisebbek, mint azt a külső látszat mutatja. Három esemény következménye az, hogy most mégis kiléptem. A kormánypártok retorikája Ferenc pápával szemben, tavaly nyáron sokkolt a nyílt szembehelyezkedés. Aztán a Népszabadság megszüntetése tette számomra egyértelművé, hogy az én demokráciafelfogásom gyökeresen eltér a pártométól, most pedig a CEU-s ügy (és hogy tisztújítás van a szervezetemben) sürgetővé tette a következtetések levonását.”

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. ápr. 07., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Rumata
  2017. április 07., péntek 23:06
  Lukácsi Katalin sokkal jobban járt volna, ha pártok helyett inkább stabil értékrendet választ magának.

  Akkor nem pocsékolt volna el annyi jó évet az életéből olyan pártokért való rajongásban, amelyek igazi természetét láthatólag még most sem képes felismerni.
 2. 2
  Cyrano
  2017. április 07., péntek 17:36
  Ahhoz, hogy Semmilyen Zsolt elfogyjon, nagyon rapid fogyókúra kellene.
  Bár az országnak nagyon jót tenne.
 3. 1
  Menhetten
  2017. április 07., péntek 17:33
  Méghogy Semjén kilép??? A legnagyobb Orbán seggnyaló!? Ez nem létezik!

Komment írásához