Elmeorvoshoz küldené a kormánytagokat Vona

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 18., 17:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak hogy ne lehessen őket zsarolni. Na persze.

A Jobbik a kormánytagok három pillérből álló, „D típusú átvilágítását” szeretné elérni, mondta ma egy budapesti sajtótájékoztatón a párt elnöke. Vona Gábor szerint ez először is szigorúbb nemzetbiztonsági átvilágítást jelentene, ahol megnéznék, hogy az illető nem folytatott-e bármiféle ügynöki tevékenységet, s milyen nemzetközi szervezetekkel, külföldi és hazai érdekcsoportokkal, pénzügyi körökkel tartott kapcsolatot. Aztán vizsgálnák a családtagokra és a szűkebb környezetre kiterjesztett pénzügyi-vagyoni helyzetet is, azon belül a korábbi vállalkozói tevékenységet, a korrupciógyanús eseteket, mindezt évente megismételve. Végezetül a mentális-pszichés alkalmasságot is évente vagy kétévente ellenőriznék, elmeorvosi vizsgálat keretén belül.

Vona elmondta, hogy „2004 óta vannak olyan érzései, hogy

szükség lenne az elmeorvosi vizsgálatra,

s ez az elmúlt időszakban tovább erősödött benne.”

Mindezt a Jobbik elnöke azzal indokolta, hogy a mindenkori kormányt így semmilyen irányból nem lehetne zsarolni. A politika mára elvesztette a hitelességét, ezzel talán újra a helyes mederbe lehetne terelni. „Belpolitikai és nemzetközi indokok is alátámasztják a teszt szükségességét.”

Van pár ötletünk, milyen indokokra gondolt. (MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 18., 17:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  sachs
  2017. április 19., szerda 08:57
  Nincs szükség átvilágításra. Teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán ügynöki tevékenységet folytat. Nem a civileket kéne nyilvántartásba venni (akik a nemzet hasznára vannak), hanem Orbánt, aki külföldi pénzből, a Roszatom pénzéből akarja fenntartani a saját uralmát, cserébe pedig Putyin utasításait végrehajtva bomlasztja az EU-t.

  Az elmeorvosi vizsgálat mindazonáltal indokolt volna.
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. április 18., kedd 21:15
  Támogatom Vona javaslatát, és javaslom, hogy az átvilágítási procedúra ügynöki tevékenységre vonatkozó részét Kovács Béla, a mentális-pszichés alkalmassági vizsgálatot pedig Zagyva György Gyula irányítsa.
 3. 1
  Cyrano
  2017. április 18., kedd 18:14
  Na meg Vonát is.

Komment írásához