Ez aztán a tökös megoldás: a Debreceni Egyetem már a kommenteket is törli

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 29., 16:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Volt dühös poszt, nincs dühös poszt.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a hétfőn hazánkba látogatott Vlagyimir Putyinnak adományozott díszpolgári címet a Debreceni Egyetem. Mindezt az egyetem szenátusa azzal indokolta, hogy Paks 2-vel kapcsolatban mind Oroszország, mind a magyar kormány jelentős szerepet szán az egyetemnek, így miért is ne érdemelné meg az orosz elnök a kitüntetést.

Ez azonban sokaknak nem tetszett, egy debreceni fiatalok által alapított civil szervezet petíciót indított a díszpolgári cím visszavonásáért, a Debreceni Egyetem Facebook-oldalán pedig rengeteg negatív komment jelent meg. Az intézményt értékelni is lehet egytől ötig az online felületen, ahol az egyetem értékelése a tiltakozó akciónak köszönhetően a napokban 1,3 pont alá esett. Ezt azonban sajnos ma már hiába keresnénk, az egyetem Facebook-oldaláról ugyanis eltűnt az értékelés funkció.

Már ez is roppant elegáns megoldás a kritika kezelésére, de az egyetem nem állt meg itt, már a kritikus kommenteket is törli az oldaláról. A dühös posztok íróinak azonban úgy tűnik, gyorsabban pörög a keze, mint azoké, akik eltávolítják az írásokat, néhány ugyanis még mindig olvasható (az elmúlt egy órából). Álljon itt néhány az utókornak, bizonyára néhány óra múlva már úgysem lehet olvasni ezeket sem.

 • "Az egyetem vezetése szégyent hozott mindarra, amit az intézmény képviselni hivatott."
 • "Az értékelés funkció azért van, hogy használjuk. Kötelességük továbbá megindokolni az egyetemük és a nyilvánosság előtt is a döntésüket Putyin díjazásáról. Ha pártpolitikai ügyet csinálnak az egyetemükből, akkor kötelességük felvállalni a pártpolitikai álláspontjukat a nyilvánosság előtt, és mint közintézmény felelősségre vonhatók."
 • "Ez aztán az egyenes bátor jellem! Ha nem tetsző vélemények érkeznek akkor inkább elhallgattatjátok a vélemény lehetőségét!"
 • "A DE alumnijaként szégyenletesnek tartom az Egyetem viselkedését. A DE egész egyszerűen hátat fordít a reformáció és a felvilágosodás óta elfogadott alapvető értékeknek, európaiságunk fundamentumának."
 • "A kommenteket törölhetitek, de a szégyent már nem tudjátok lemosni magatokról. De talán még egyszerűbb lenne, ha törölnétek a FB-oldalatokat!"
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 29., 16:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  bétom
  2017. augusztus 30., szerda 11:58
  Csak remélni tudom, hogy ez a húzásuk megjelenik majd a hozzájuk jelentkezők számában is!
 2. 2
  rworse
  2017. augusztus 29., kedd 19:27
  Minden NER-weblapon így megy.

  erdőspéterkurvaanyád
 3. 1
  yoyo
  2017. augusztus 29., kedd 19:22
  jönnek majd még cifrább lépések is.

Komment írásához