Ez van: nem jött össze a 200 tanár, nem lesz oktatási sztrájk

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. ápr. 07., 14:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bárány Tibor más utat választ, hogy visszavonják a lex CEU-t.

Bárány Tibor kritikus, a BME tanára a következőt írta ki a Facebookra nemrég: „Két nappal ezelőtt egy Facebook-bejegyzésben közzétettem egy felhívást: amennyiben megfelelő számú oktató csatlakozik a kezdeményezéshez, 2017. április 10-étől kezdődően polgári engedetlenség keretében megtagadom a munkavégzést az egyetememen mindaddig, amíg az Országgyűlés meg nem semmisíti a lex CEU néven elhíresült törvényt. A kezdeményezéshez péntek délelőttig 11 egyetem közel 40 oktatója csatlakozott, mivel viszont számuk 200-nál kevesebb, úgy döntöttem, hogy hétfőtől a polgári engedetlenség helyett egyelőre a tiltakozás és a nyomásgyakorlás más formáit fogom alkalmazni.

Csatlakozom az ELTE ÁJK oktatóinak kezdeményezéséhez: 2017. április 10-étől minden oktatási tevékenységem során időt fogok szánni arra, hogy az oktatás és a kutatás szabadságáról, a demokrácia fontosságáról beszéljek a hallgatókkal a tanóra keretei között és azokon kívül.

Kérek mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk – olyan módszert választva, amely a saját oktatási elveivel összefér, és a hallgatók jogait leginkább tiszteletben tartja. Tájékoztassuk egymást a saját egyetemünkön szerveződő tiltakozó akciókról, flashmobokról, s az erős egyetemközi szolidaritás kifejezésével érjük el a lex CEU visszavonását.”

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. ápr. 07., 14:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Bárány Tibor
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. április 07., péntek 20:13
  Pedig az egész felsőoktatásnak automatikusan szolidaritási sztrájkot kellene folytatnia - én folyton ötletelek a helyszíni éhségsztrájkon is, de senki nem kapja föl az ötletet.
 2. 2
  yoyo
  2017. április 07., péntek 20:02
  nagy tisztelet Bárány Tibornak.
 3. 1
  Kovacs
  2017. április 07., péntek 16:30
  Hogyan is jönne össze 200 tanár, ha az elvetemült menekülttörvény ellen is csak 6-an (értsd: hat darab) szavaztak, pedig valahogy ezért kapják a fizetést, hogy legalább az emberi jogokért álljanak ki, ami a kötelességük lenne, ha már egyéb témában nem érdekeltek. "EZ VAN." Az egész ország egy FEKETE LYUK . Minden hájjal megkent asztrofizikus legyen a talpán, aki innen valamit is ki tud húzni. Valaha.

Komment írásához