Ha egy építkezés miatt 25 percet késik a busz, mennyit fog, ha elkezdődik a hármas metró felújítása?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 12., 18:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Fogós kérdés.

"Alapfeladatait sem képes ellátni a hatásköreitől és számos szakemberétől megfosztott fővárosi közlekedésszervező – írja Facebook-oldalán a Közlekedő Tömeg nevű társaság, akik éppen a 20E és 30-as buszok óriási késései ellen emelték fel a hangjukat. – Ilyen, a mindennapokban is egyre sűrűbben érzékelhető károkat okozott a fővárosi közlekedési intézményrendszer leépítése: a különböző cégekre darabolt – korábban egységes – struktúra ellehetetlenítette az egyes területek közti hatékony kommunikációt, számos szakember elüldözése pedig képtelenné tette a várost a legalapvetőbb tevékenységek ellátására is. Beavatkozás nélkül további leépülésre számítunk."

Posztjuk szerint tegnap 15-20 perces késésekkel és folyamatos járatkimaradásokkal kellett számolniuk azoknak, akik a 20E vagy 30-as jelzésű buszokkal akartak utazni.

A 20E jelzésű busz késése

A 20E jelzésű busz késése

Fotó: Közlekedő Tömeg Facebook-oldala

 

A járatok a Keleti pályaudvar és Káposztásmegyer között közlekednek és a kép tanúsága szerint a Hősök tere - Vágány utca környékén jelentős késésére tettek szert, mert a poszt szerint egy építkezés miatt terelt útvonalon jártak. "Ahol azonban semmilyen forgalmi intézkedés nem segíti a közlekedést, jóllehet, mindössze forgalomtechnikai módosításokkal is lehetőség volna a jelentős zavaroktól mentes haladásra." A társaság megkereste a BKK-t, válasz még nem érkezett.

A 30-as busz késése

A 30-as busz késése

Fotó: Közlekedő Tömeg Facebook-oldala

És hogy mindez – a tegnapi késéseket és bosszúságot leszámítva – miért is olyan fontos? Mondjuk azért, mert elvileg hamarosan indul a 3-as metró felújítása, és pótlóbuszok fogják segíteni a közlekedni kívánó utasokat (és amúgy ez a két busz is levehetné a terhet a 3-as metró vonalán járkáló buszokról, tekintve, hogy valamelyest összeköti Újpestet és a belvárost). Ha így működnek, semmire jóra nem számíthatunk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 12., 18:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 13., szerda 13:33
  Szöveges feladat

  Ha egy építkezés miatt 25 percet késik a busz, és emiatt a negyven utasból ketten hangosan káromkodnak, de 5-en rögtön Tarlós védelmére kelnek, és elkezdenek demszkyzni, hány utas néz majd ki az ablakon egykedvűen vagy temetkezik a telóba, légmentesen elzárva a külvilág zsibongásától?
 2. 1
  bétom
  2017. szeptember 13., szerda 12:29
  Könyörgök, valaki mondjon bármit, ami a Tahó-Tarlós-féle városvezetés javára írható!

Komment írásához