Itt a vég? Csintalan Sándor bejelentkezett az MSZP elnökének

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 05., 14:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A volt Fidesz-tag mentené meg a Magyar Szocialista Pártot.

Visszalépne az MSZP-be Csintalan Sándor, aki a hvg.hu-nak adott csütörtöki interjújában beszélt arról, hogy már felvette a kapcsolatot a párttal: „Vagy fölvesznek, vagy nem, de úgy gondolom, fel tudom ajánlani a fantáziámat és képességeimet arra, hogy egy évre megcsináljam a céget”. Majd Csintalan megjegyezte, a „megcsinálás” azt is jelenti, hogy egy évre elvállalná a pártelnökséget:

„Sőt, mi több, ezennel bejelentkezem a pártelnökségre.”

Csintalan volt már MSZP-s, a szocialisták országgyűlési képviselőjeként parlamenti mandátumhoz is jutott, majd egy időre átpártolt a Fideszhez, jelenleg pedig a Hír Tv-nél dolgozik. Elmondása szerint már közölte a szándékát Molnár Gyula szocialista pártelnökkel, akiről Csintalan Sándor úgy nyilatkozott: „Tudnék vele dolgozni, 30 éve ismerem, meg a többieket is. Egyszerűen ennek a pártnak vissza kell adni a lelkét és az ethoszát. Ők elfelejtették ezt, és nem tudják, hogy kell visszaadni.”

A Simicska Lajossal bizalmi viszonyban lévő műsorvezető azt is elmondta, hogy kerekasztal-tárgyalásokat kezdeményez, ahol szerinte ott a helye a Jobbiknak is.

Frissítés: Az MSZP gyorsan reagált Csintalan bejelentésére, rövid, de egyértelmű a válaszuk: „Csintalan Sándor olyan pártok felett álló közkincs, akit egy párt sem sajátíthat ki saját maga számára. Mi sem tesszük.”

A Botka-eset tanulságai – Hogyan lehet és hogyan nem lehet győzni az ellenzéki oldalon?

Nagyon úgy fest, hogy a 2013-ra emlékeztető 2017 után egy 2014-hez hasonlatos 2018 elé nézünk. Botka László visszalépésének okait vizsgálva többen is megállapították, hogy a szegedi polgármester stratégiája alapvetően elhibázott volt – de hogy miben is volt a hiba, arról már megoszlanak a vélemények.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 05., 14:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  rworse
  2017. október 06., péntek 10:59
  temittemittemitenmittemitparodizálsz?
  temitparodizálsz? temitparodizálsz?
  temittemittemitenmittemitparodizálsz?
  temitparodizálsz? temitparodizálsz?
 2. 16
  galambocskám
  2017. október 06., péntek 05:17
  Nagyon jó ez a fénykép a gyulustól és a szegény botkáról. Valahogy nagyon kifejezi a maszopot.

  Ha ezt kiraknák plakátilag és csak annyit írnának ki rá hogy MSZP, nincs ember aki rájuk szavazna.


  Vajon ki csinálta ezt a fotót?

 3. 15
  szegedi789
  2017. október 05., csütörtök 21:54
  Van a Seuso-kincsek. Meg van Csintalan.
 4. 14
  szegedi789
  2017. október 05., csütörtök 21:53
  Mondjuk, Csintalan nem egy retkesattila...

  Mozgalmas halotti torra számíthatunk, már ami az emeszpét érinti.

  Én még Horngyulát is a porondra ereszteném robotzsaruként. Vagy bedobnám Dallas-f. trükköt, ahogy a lelőtt nem tudom ki egyszerűen besétál, mondván a szeretett nő csak rosszat álmodott . . .
 5. 13
  tiszapolgári
  2017. október 05., csütörtök 21:35
  Ezért igazán jár köszönet.
  Úgy látom, a húsleves megint elég híg lett, csak víz, néhány zsírkarikával.
 6. 12
  Kovacs
  2017. október 05., csütörtök 21:15
  Okay Gyurica, a 4-es hozzászólásom nem volt valami nagy dolog. Az üzenet az lett volna, hogy az MSZP nincs abban a helyzetben, hogy hülyéskedjen. De felőlem...
  Egyébként pedig amikor színt kellene vallania hallgat, mint a sír...(iróniával vagy anélkül meg sem mukkan)
  Nem tudom, hogy mit akarsz, mert eddig békén hagytál.

  Hakohent sajnálom, mert finomabban is fogalmazhattam volna. (de tiszapolgári enyhített a szituáción, majd ha összeakadok vele legközelebb, megköszönöm))
 7. 11
  húsleves
  2017. október 05., csütörtök 20:57
  A 9-es számú hozzászólás szövege jó példa arra, amit korábban (8) írtam. A szerző iróniának véli, hogy az ellenkezőjét írja annak, mint amit állítani igyekszik: „Tökéletesen igazad van. Nem értem az »iróniátokat«.”
  Ebben ugyebár az az „irónia”, hogy a hozzászóló szerint nincs igazam, ám ő mégis („ironikusan”) azt mondja, hogy igazam van. Ha-ha-ha... Na most, ha lehet fokozni a humort – a hasfalszakadásig –, akkor itt már az történik: „Nem értem az »iróniátokat«”.
  Ez azt jelenti, hogy ő nagyon is érti (igaz, néha „félreérti”) az iróniánkat, csak hát ezt „gúnyosan” fejezi ki, bruha-ha-ha!
  Már-már Németh Szilárd-i nívó.

  Vagyis az idézett szöveg nem engem („minket”) gúnyol, hanem szimpla politikai köpködés. Jól jellemzi az efféle szarkazmust: abból, hogy ha valaki a szerző valamely elbaltázott hozzászólását kritikával illeti, élből arra következtet, hogy a kritikus alkotta meg az „alaptörvényt” és a „plakáttörvényt”. Amúgy ez is irónia akarna lenni szegénykém.

  Fölfoghatatlan: hogyan jön ide a plakáttörvény? Az illető nem értette meg az MSZP ironikus visszautasítását, s ha ezt valaki szóvá teszi, a válasz: plakáttörvény.
  Vagyis ha én MSZP-s vagyok (ezért nem érti „ironikusan” az iróniánkat), akkor azt föltételezi a hozzászóló, hogy az MSZP csinálta a plakáttörvényt.
  Na kérem, ez már Kósa Lajos motorkerékpárjának a fémkupakos kipufogócsövét sem éri el szellemileg.
  Nemcsak, hogy nem ironikus, egyszerűen hülyeség. A plakáttörvényt a Fidesz kreálta, főként a Jobbik ellen. És van helyette most „g”. Mint grafiti. Hogy finoman fogalmazzunk.
  *
  Tegyük hozzá: a 10-es számú hozzászólás „humora” sem üti meg a Lendvaié szintjét. Valahol az áderi és Németh Szilárd-i „irónia” között oszcillál.
 8. 10
  yoyo
  2017. október 05., csütörtök 20:36
  pártok feletti közkincs a magyar foci is, meg az emigráns nobel-díjas zsidajaink, nem kevésbé a hagyományos magyar vendégszeretet (lásd Öcsény).
  A szocialista párt is eként lebeg valahol a pártok felett, békegalambként, míg egy könnyű szellő arrébb nem lebbenti.
 9. 9
  Kovacs
  2017. október 05., csütörtök 19:28
  8: Tökéletesen igazad van. Nem értem az "iróniátokat" Az alaptörvénytől a plakáttörvényig sem. De örömmel tölt el, hogy jól szórakoztok. Itt például az MSZP kétségbeesését látom, mert azt sem tudják per pillanat, hogy milyen rendezvényen vannak. Ha 40 százalékon állnának a közvélemény kutatásban, remek lenne a beszólásuk. (ebben az esetben pedig Csinatalan S. nem is adott volna lehetőséget az "ironizálgatásra")
 10. 8
  húsleves
  2017. október 05., csütörtök 19:02
  „Ne viccelj”
  *
  Nem viccelt. Komolyan nem érti a szöveget. Egyébként az emberek túlnyomó többségének nincs érzéke az iróniához. Bundás baromságokat böfögnek kvázi „szarkasztikusan” (értsd: gúnyosnak hiszik magukat, noha csak vicsorognak), miközben a valódi iróniát még csak nem is pedzik.

  Megjegyzem valóban ritka az idézett nívós irónia. A politikusi szarkazmus nagyátlagát a Lendvai Ildikó féle gyomorbeteg gunyorkodás jellemzi. Kuncze humorkodása ezt valamelyest meghaladja, de van lejjebb is. Ezért az átlag.

Komment írásához