Tarlós óriásit haknizott a Kossuth rádióban

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 08., 13:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Úgy nyalt be Orbánnak, hogy közben kritizálta a város finanszírozását.

Tarlós szerint a jelenlegi kormány és a mostani budapesti városvezetés hét év alatt többet produkált, mint elődeik kétszer annyi idő alatt. Azért itt érdemes egy pillanatra megállni és visszatekinteni Tarlós elmúlt hét évére, amely során valóban megvalósult néhány nagyszerű projekt (például a fonódó villamoshálózat), illetve sikerült rendezni a város korábbi adósságállományát, de utóbbit pillanatok alatt újra is generálták: „Az idei költségvetés 2020-ra 161 milliárdos adósságállománnyal számol, ami a működési bevétel 78 százaléka. Sikerül visszahozni a konszolidáció előtti két és fél évtized adósságállományát – feleakkora költségvetés mellett” – mondta korábban lapunknak Karácsony Gergely. A nekünk adott interjújában a Párbeszéd politikusa pontosan arról a kormány és a főváros közti viszonyról beszélt, amiről most Tarlós olyan szépeket mond.

„Budapest lefejezése a cél”

Miközben sorra valósulnak meg Budapest területén olyan beruházások, amelyek csak a kormánynak fontosak, addig a főváros eszelős mértékben adósodik el. A fővárosi fideszesek nem izgatják magukat, mindenki az egyéni érdekeivel van elfoglalva.

A főpolgármester egyébként nagy sikerként könyveli el a hármas metró felújítását, amely minden tekintetben (metrókocsik pályáztatása, azok folyamatos – máig tartó – meghibásodása, az infrastruktúra rekonstrukciójának finanszírozási problémái stb.) botrányos és elkeserítő.

Mindezek ellenére Tarlós meglehetősen finoman és udvariasan fogalmazott, amikor ma azt mondta a Kossuth rádióban, hogy „Budapestnek kicsit több autonómiát, stabilabb finanszírozást képzelek el, de amit elértünk, az mindenképpen tiszteletre méltó, és azt is bizonyítja, hogy a negatív kommunikációs próbálkozások ellenére nem volt eredménytelen eddig sem a kormány és a városvezetés együttműködése”.

A város anyagi kivéreztetéséből fakadó problémák tiszteletre méltó tettek hármas metróra vonatkozó példáiról e heti lapszámunkban olvashat.

Magyar Narancs – Archívum részletes

E heti lapszámunk számos oldalán nagy részletességgel számolunk be arról, hogy milyen folyamatok vezettek Bárczi-Botka László halva találásához, ezeket előre összefoglalva annyit árulunk csak most el, hogy nem a harc mezején omlott el ő, ellenberger gyilkos erőszak ölte meg László-Benőnket, a Radványi Sötét Erdő Demokratikus Pártjának jelöltjét a főagronómusi posztra.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 08., 13:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  bétom
  2017. október 09., hétfő 09:28
  Régen úgy gondolom, hogy Tahó-Tarlósnak, csak a bal lábfeje lóg ki Orbán seggéből.Már az se sokáig.
 2. 2
  rworse
  2017. október 08., 19:18
  Egy a jelszónk, Tarlós béke,
  állj közénk, és harcolj érte!
  Kigyúlnak az alagutak,
  begyullad a vonat,
  ha nincs útban egy fakocka,
  zárom az ajtókat!
  Egy a jelszónk, Tarlós béke,
  állj közénk és harcolj érte!
  De bezzeg a négyes metró
  működik mint huzat,
  ha beszállna a CONT-ellenőr,
  zárom az ajtókat!
  Egy a jelszónk, Tarlós béke,
  állj közénk és harcolj érte!
 3. 1
  Hóvarjú
  2017. október 08., 16:57
  Tarlós örök példájává vált az élethosszig tartó meghibásodásnak.

Komment írásához