A meleg pár miatt inkább nem vetítik Malajziában az új Disney-filmet

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 14., 21:24
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Szépség és a Szörnyeteg élő szereplős változatából a maláj hatóságok ki akarták vágni a meleg párt ábrázoló jelenetet. A Disney erre nem volt hajlandó, inkább nem vetítik a filmet az országban.

A malajziai cenzúra 13 éves kor feletti kategóriába sorolta A Szépség és a Szörnyeteg című új Disney-filmet, azzal a feltétellel, hogy kivágnak egy négy és fél perces jelentet, amiben egy meleg pár szerepel. Ezzel a megkötéssel a 13 éven aluliak egy kísérővel megnézhetik a filmet, döntött a hatóság. A Disney leszögezte, hogy nem fogják kivágni a jelentet: akkor inkább ne vetítsék a filmet Malajziában.

A Szépség és a Szörnyeteg az 1991-es rajzfilm remake-je, melyben szerepel egy „kifejezetten meleg jelenet”, ahogy a film rendezője, Bill Condon fogalmazott egy interjúban. A film egyik főalakja, LeFou – a gonosz, Gaston barátja – nyíltan kifejezi Gaston iránti vonzalmát, és később táncol is a férfival egy bálon.

Malajziában törvény tiltja a homoszexualitást, miközben a világ 20 legnagyobb filmpiaca között van. Oroszországban a melegellenes propaganda ellenére engedélyezték a filmet, de ott csak 16 éven felülieket engednek be a mozikba.

Bloomberg

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 14., 21:24
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához