Így mosakszik a Pappa Pia rendezője: „Ezt kérték tőlem a magyarok”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 19., 16:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bocs, én ironikusabbat akartam…

Régen kapott már film annyi lesújtó kritikát, mint a héten bemutatott, egymilliárd forintból készült Pappa Pia. Hogy a film forgalmazói, producerei mennyire sértődhettek meg ezen, azt jól mutatja, hogy letiltották a főszereplővel, Szabó Kimmel Tamással készült interjút, most viszont a rendező miatt fájhat a fejük: Csupó Gábor az Origónak arról beszélt, hogy ő nem pontosan ezt a filmet képzelte el.

Mint mondja, már a címmel sem tudott igazán megbékélni. „Összeírtunk egy listát – a filmbeli dalok szövegeiből akartunk kivenni sorokat –, de a Filmalap ragaszkodott a Pappa Piához. Kell egy kis őrültségMinden nap nyár – ilyesmikkel próbálkoztunk. Én ironikusabbra akartam venni az egész filmet, a rendezői vágatba ki is írtam viccből a Pappa Pia cím alá, hogy »Ennél jobbat sajnos nem tudtunk kitalálni«, de a Filmalap levetette. Azt mondták, úgy nem vennék komolyan a filmet, én meg azt, hogy ezt a filmet nem is szabad.”

Ironikusabbat akartak - Csupo és Szabó Kimmel a forgatáson

Ironikusabbat akartak – Csupó és Szabó Kimmel a forgatáson

Fotó: MTI/Kallos Bea

Csupó elmondja azt is, hogy eredetileg „kikacsintósabb irányba” vitte volna az egészet. „Sok jelenetet leforgattunk, ami nem került be a végső verzióba” – mondja, majd hozzáteszi: „Nem vagyok elégedetlen a végeredménnyel, ezt a filmet kérték tőlem a magyarok, úgyhogy én ezt tettem le az asztalra.”

„Mi csak egy egyszerű, szórakoztató, nyári közönségfilmet akartunk csinálni, és azt hiszem, ez sikerült. Tudtuk, hogy a film címe és zsánere miatt senki nem lesz velünk jóindulatú. Nem esnek jól a kritikák, de erre számítottunk” – mentegetőzik a rendező, mintha tényleg csak a címadáson múlna, hogy jó-e vagy rossz-e egy film.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 19., 16:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Varga1006
  2017. szeptember 04., hétfő 03:48
  Mi nem kértük, ezt kaptuk!!! Húlye magyarok!!!
 2. 5
  galambocskám
  2017. augusztus 20., 07:52
  "„Mi csak egy egyszerű, szórakoztató, nyári közönségfilmet akartunk csinálni, és azt hiszem, ez sikerült. Tudtuk, hogy a film címe és zsánere miatt senki nem lesz velünk jóindulatú."

  Sajnos ez így is van. Azt a rendezőt aki szórakoztató filmet csinál, eleve azt akar csinálni azt okvetlenül kinyírják a kritiusok.

  Ott van pl. a Woody Allen nevű, hát kérem az szintén csinált egy szórakoztató közönségfilmet, egy Annie Hall címűt és hogy utálták a kritikusok!
 3. 4
  rworse
  2017. augusztus 20., 06:33
  "ezt a filmet kérték tőlem a magyarok"

  Hülye magyarok, magyar hülyék!
 4. 3
  szegedi789
  2017. augusztus 19., szombat 19:51
  1
  Azok a nickelodeonos aranyidők . . .
 5. 2
  galambocskám
  2017. augusztus 19., szombat 18:40
  "“Mi csak egy egyszerű, szórakoztató, nyári közönségfilmet akartunk csinálni.."

  Valami ilyesmit mondhatott Jonathan Lynn is miután leforgatta a Bérgyilkos a szomszédom-ot.

  Csak sikerült is.
 6. 1
  tiszapolgári
  2017. augusztus 19., szombat 17:30
  Függetlenül a Pap a piától, a Fecsegő tipegők c. rajzfilmsorozatot továbbra is jónak tartom.

Komment írásához