Luc Besson bocsánatot kér minden írótól

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 20., 09:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Nem arról van szó, hogy nem állhatom az írókat, ez rólam, az én agyi defektemről szól.” Luc Bessonnal beszélgettünk. Interjú a friss Narancsban, őszinte vallomás itt.

Új filmjét, a Valerian és az ezer bolygó városát mától játsszák a mozik. Az ötödik elem és a Leon,a profi rendezőjével Köves Gábor beszélgetett Párizsban. A teljes interjú a Narancs ma megjelent számában olvasható.

false

Magyar Narancs: Ma reggel mit írt?

Luc Besson: A Valerian harmadik részét. A másodikkal már végeztem. Fogalmam sincs, eljutunk-e eddig, de ilyen apróságok engem nem érdekelnek. Ettől még megírtam.

MN: Regényírásban nem gondolkodott?

LB: Majd ha megöregszem, jöhet.

MN: Pezseg a francia irodalmi élet, Patrick Modiano nemrég nyert is egy Nobelt. Kedveli a magas irodalmat?

LB: Nem.

MN: Miért nem?

LB: Mert két oldal után kivet magából a szöveg.

MN: Egy kis Proust?

LB: Elmondom, hogy megy ez. A fickó elkezdi leírni a kertjét, rendben. De erről nekem eszembe jut a saját nagymamám kertje, elmerengek a nagyi kertjén, majd észbe kapok, hogy valójában olvasni akartam. Újra belenézek a könyvbe, és mit látok? Hát azt, hogy nem jutottam túl a második oldalon sem. Tiszta rémálom, nem túlzok. Képtelen vagyok magára a szövegre koncentrálni. Ezért nem olvasok. Csak a film tud lekötni. Ezúton kérnék bocsánatot a világ valamennyi írójától. Nem arról van szó, hogy nem állhatom az írókat, ez rólam, az én agyi defektemről szól. A tényirodalom azért jöhet. Nemrég Nefertiti életéről olvastam egy remek könyvet.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 20., 09:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. július 21., péntek 10:35
  Pollywood
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. július 21., péntek 07:38
  Egyetlen filmjét láttam elejétől végig, a Jeanne d'Arc-ot, a többivel én is úgy voltam, mint ő a regényolvasással, két-három perc után elkalandoztam. De szerintem ez nem „az én agyi defektemről szól”.
 3. 1
  rworse
  2017. július 20., csütörtök 13:59
  Legalább a Narancsban ne "Az ötödik elem és a Leon,a profi rendezője" legyen, hanem mondjuk a Nagy kékség és a Nikita rendezője.

Komment írásához