Mundruczó Kornél megint Cannes-ba megy

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 14., 15:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Három magyar film három szekcióban versenyez majd.

Mundruczó Kornél Jupiter holdja című menekültdrámája is bekerült a 70. cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába. Az eddig Felesleges ember címen futott film egy fantáziaelemekkel dúsított, a menekültkérdést feldolgozó alkotás. Csütörtökön Párizsban hirdették ki, hogy a jubileumi fesztivál programjába Sofia Coppola és Michael Haneke filmje mellett Mundruczó is versenyez.

false

 

Fotó: MTI

Mundruczó Kornél a Jupiter holdja című filmmel ötödik alkalommal szerepel a világelső filmfesztivál hivatalos programjában. Fehér Isten című filmje 2014-ben megkapta az Un Certain Regard szekció fődíját, a Delta 2008-ban megnyerte a FIPRESCI zsűri fődíját, a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv filmet 2010-ben beválogatták a hivatalos versenyprogramba, a Johannát 2005-ben az Un Certain Regard szekcióban, a Kis Apokrif No.2.-t 2004-ben a Cinéfondation szekcióban, A 78-as Szent Johannája című 2003-as munkáját pedig a Directors’ Fortnight programban mutatták be korábban Cannes-ban.

A Cannes-ba már-már hazajáró rendező új filmjének főhőse Ariel, egy 17 éves fiú, aki illegálisan próbál belépni Magyarország területére, ám egy rendőr belelő. A sebesülés következtében a fiú különleges képességre tesz szert, úgy tud lebegni, mintha angyal lenne. A koprodukcióban készült film gyártását a Filmalap 700 millió forinttal támogatta.

false

 

Fotó: Rév Marcell/Proton Cinema

Mundruczó filmje mellett Kristóf György Out című szlovák-magyar koprodukcióban készült műve is Cannes-ba készül, az abszurd humorú drámát az Un Certain Regard szekcióba válogatták be. Szentpéteri Áron Láthatatlanul című vizsgafilmje pedig a Cinéfondation válogatása közé került.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 14., 15:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Cheyenne
    2017. április 14., péntek 17:58
    Nem igazán kekeckednék a jó hír hallatán, de olybá tűnik nekem, hogy Mudruczó két irodalmi elődöt nyúlt le kíméletlenül: kisebb részben Paul Auster Mr. Vertigo-ját, sokkal nagyobb részben Didier Maetin francia író elfeledett A lebegő fiú című regényét hangszerelte át szíres menekültesre. Ettől még lehet jó a film csak éppen asszem eredetinek van eladva a sztori. Semmi adaptáció nincs jelezve.. azért hajrá! Jobb ha tévedek, mintha a francia jogtulaj perelne..

Komment írásához