Étteremláncot indít Usain Bolt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bolt egyébként ma este fut utoljára.

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt nevével fémjelzett jamaicai étteremlánc nyílik Nagy-Britanniában – írja az MTI.

A Jamaica Observer című lap beszámolója szerint a Franjam nevű cég, amely a klasszis egyik kiemelt partnere, már meg is kötötte azt a szerződést a brit Casual Dining Restaurants csoporttal (CDRG), amelynek értelmében 15 Tracks & Records elnevezésű étterem létesül a következő öt évben.

Usain Bolt int a közönségnek

Usain Bolt int a közönségnek

Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

A cég ügyvezető igazgatója, Gary Matalon szerint jelentős mérföldkő ez a cég fejlődésében, hiszen az Egyesült Királyság már évek óta kulcsfontosságú célpiac a számukra. Reményei szerint amennyiben sikerrel járnak, számos más jamaicai márka is exportálható lesz ezen az üzleti modellen keresztül. „Örülök, hogy Nagy-Britanniában is népszerűsíteni tudjuk a jamaicai ízeket, London mindig is különleges hely volt számomra” – mondta Usain Bolt.

Az első Tracks & Records étterem 2011 áprilisában nyílt meg Jamaica fővárosában, Kingstonban. A nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok Usain Bolt 2015 februárjában jelentette be, hogy az idei, londoni vb után visszavonul, így a jamaicai 4×100 méteres váltó tagjaként szombat (ma) este fut utoljára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2 rworse
  rworse
  2017. augusztus 13., 16:13
  Szegény a búcsúfutásán lesérült, elterült.
 2. 1 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 13., 11:57
  Az étteremláncot éremláncnak olvastam, azt már elég rég elindította, és most éppen befejezte.

Komment írásához

 • Gasztro

  étel, hordó

  Hachapuri

  Felületes ismereteink vannak a grúz konyháról, annyit tudunk róla, hogy kiváló. Melyik nem az?

  Posztolva
  2014/16. (04. 17.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  chili&vanília

  Mazanec

  A húsvéti kalácsok palettája világszerte rendkívül széles, lehet belőlük mazsolázgatni. Én idén a csehekét ajánlom.

  Posztolva
  2014/16. (04. 17.)
  Kommentek
  0
 • Tavaszi salátákon, főzelékeken - ezenkívül voltaképpen bármilyen más ételen - nagyszerű feltét lehet a buggyantott tojás. Az az állag az eszményi, amikor a közepe sűrűn folyik, mint a láva, viszont a fehérje már szinte teljesen megszilárdult.

  Posztolva
  2014/15. (04. 10.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  étel, hordó

  Városliget Café

  "Kedves Vendégeink! Sajnálattal közöljük, hogy a decemberi hosszan tartó szokatlan meleg miatt a mai napon délután nem nyitunk ki. Az említett ok miatt 2013. december 31-én és 2014. január 1-jén is ZÁRVA tartunk. A jégpálya egyelőre alkalmatlan a sportolásra."

  Posztolva
  2014/14. (04. 03.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  chili&vanília

  Gyors ossobucco

  Az olaszok szemében az én ossobucco receptem alighanem a klasszikus milánói húsétel megszentségtelenítésének minősülne. Legalább két fontos elemében eltér az autentikus változattól. Egyrészt ennek a fogásnak a lényege éppen a lassúságban rejlik. Nyugodtan, komótosan kell főzni a borjúlábszárat, hosszan, alacsony hőfokon, hogy a legomlósabb legyen. Ehhez képest az alább ajánlott receptben kuktában, bő egy óra alatt készül el.

  Posztolva
  2014/14. (04. 03.)
  Kommentek
  0
 • Pesti vendéglő emblematikus étele a házi rétes. Akár nagyszerű is lehetne, a látványpultban kínált rétesek frissek, gusztusosak, illatoznak, óriási a választék. Annál nagyobb a csalódásunk, amikor kiderül, hogy a vékony, rendben találtatott tészta vállalhatatlan tölteléket rejt. Egytől egyik búzadarával dúsítva, mintha mákos tejbegrízt vagy túrós tejbegrízt kanalaznánk.

  Posztolva
  2014/13. (03. 27.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  chili&vanília

  Koronázási csirke

  "Életemben először 1985-86 körül jártam Londonban, akkor rögtön két hetet töltöttem ott. A patinás Dolphin Square Apartment-ben laktam, rögtön szemben a szállásommal volt egy Sainsbury's csemegeüzlet, onnan vittem magammal fel az apartmanomba minden este vacsorát - kezdi a történetet Csaba, a rettegett étteremkritikus.

  Posztolva
  2014/12. (03. 20.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  chili&vanília

  Erdélyi lakoma

  Számos, az erdélyi konyhaművészetről szóló cikk Rónay Egonnal, az erdélyi származású gasztronómussal, publicistával, étteremkritikussal, a Brit Gasztronómiai Akadémia elnökével indít. Nem véletlenül: az Angliában 2010-ben elhunyt Rónay Egon ugyanis egyszer állítólag egy interjúban azt állította, hogy "a világ mai gasztronómiai történelmének valójában három nagy konyhája van: a francia-északolasz, amely a mai nyugat-európai főzés alapja, a kínai konyha a maga fantasztikus variációival és ötezer éves múltjával, végül az erdélyi.

  Posztolva
  2014/10. (03. 06.)
  Kommentek
  0
 • Ha bárki azt állítja, hogy villámgyorsan és egyszerűen lehet házilag kókusztejet előállítani, és bátran álljanak neki - azonnal kezdjenek el gyanakodni. Az egész kókuszdió meghámozása kimondottan macerás feladat, arról nem is beszélve, hogy minimum egy barkácskészlet, de legalábbis egy kalapács szükséges hozzá. A kókusztej nem a gyümölcs belsejében található folyadék (az egy átlátszó, vízszerű, édeskés lé), hanem a húsából nyert kivonat.

  Posztolva
  2014/9. (02. 27.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  étel, hordó

  Beerka pub

  A "Gastro Streettel" párhuzamos Lónyay utcába csak véletlenül jut el turista. Itt az autósoknak áll a zászló, a parkírozóknak, akik szesz nélkül szeretnék kibírni a Ráday élvezeteit. A vendéglátás ritka madár errefelé, legelterjedtebb változata egy kávé valamelyik közértben. De pont itt ne lennének szabályt erősítő kivételek?

  Posztolva
  2014/9. (02. 27.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  étel, hordó

  Heller's Pub

  A Fehérvári út középtáján, a 78-as szám alatt érdekes kis építmény kelt feltűnést. Nem annyira a régimódi ház, manapság is bőséggel látni ilyet a kertvárosokban, de az már inkább, hogy egy olyan helyre építették, ami valaha simán ipari területnek számított. Ha már így alakult, egyáltalán nem meglepő, hogy nem magánházként működik. Étterem lett belőle, pontosabban "pub", de ki tudja, mikor. Nem rémlik, hogy tíz-húsz-harminc éve is az lett volna.

  Posztolva
  2014/8. (02. 20.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  chili&vanília

  Pékné, másképp

  Vajon szentségtörés a férfiak egyik kedvencét, a klasszikus csülköt pékné módra kicsit másképp készíteni? Egy esélyt adjanak neki! Ugyanúgy hagyma és burgonya kerül hozzá, a krumplit azonban a jóval egészségesebb édesburgonya váltja ki, a hagymát lilahagyma, az egész fogást pedig zsálya, némi reszelt narancshéj és egy csipetnyi csili frissíti fel.

  Posztolva
  2014/8. (02. 20.)
  Kommentek
  0
 • Dél-Amerikában őshonos, ám az európaiak 1493-ban a karibi Guadelupe-on fedezték fel a lédús, egzotikus ananászt. Számos kísérlet történt a termesztésére, de bebizonyosodott, hogy trópusi éghajlatra van szüksége. A 16. század végére a portugál és spanyol utazóknak köszönhetően számos afrikai és ázsiai országban is elterjedt, ma Thaiföld, a Fülöp-szigetek, Kína, Brazília és Mexikó a legjelentősebb termelők.

  Posztolva
  2014/7. (02. 13.)
  Kommentek
  0
  Ananász – Bódító, trópusi, mézédes