Étteremláncot indít Usain Bolt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bolt egyébként ma este fut utoljára.

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt nevével fémjelzett jamaicai étteremlánc nyílik Nagy-Britanniában – írja az MTI.

A Jamaica Observer című lap beszámolója szerint a Franjam nevű cég, amely a klasszis egyik kiemelt partnere, már meg is kötötte azt a szerződést a brit Casual Dining Restaurants csoporttal (CDRG), amelynek értelmében 15 Tracks & Records elnevezésű étterem létesül a következő öt évben.

Usain Bolt int a közönségnek

Usain Bolt int a közönségnek

Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

A cég ügyvezető igazgatója, Gary Matalon szerint jelentős mérföldkő ez a cég fejlődésében, hiszen az Egyesült Királyság már évek óta kulcsfontosságú célpiac a számukra. Reményei szerint amennyiben sikerrel járnak, számos más jamaicai márka is exportálható lesz ezen az üzleti modellen keresztül. „Örülök, hogy Nagy-Britanniában is népszerűsíteni tudjuk a jamaicai ízeket, London mindig is különleges hely volt számomra” – mondta Usain Bolt.

Az első Tracks & Records étterem 2011 áprilisában nyílt meg Jamaica fővárosában, Kingstonban. A nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok Usain Bolt 2015 februárjában jelentette be, hogy az idei, londoni vb után visszavonul, így a jamaicai 4×100 méteres váltó tagjaként szombat (ma) este fut utoljára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. augusztus 13., 16:13
  Szegény a búcsúfutásán lesérült, elterült.
 2. 1
  yoyo
  2017. augusztus 13., 11:57
  Az étteremláncot éremláncnak olvastam, azt már elég rég elindította, és most éppen befejezte.

Komment írásához

 • Gasztro

  étel, hordó

  Városliget Café

  "Kedves Vendégeink! Sajnálattal közöljük, hogy a decemberi hosszan tartó szokatlan meleg miatt a mai napon délután nem nyitunk ki. Az említett ok miatt 2013. december 31-én és 2014. január 1-jén is ZÁRVA tartunk. A jégpálya egyelőre alkalmatlan a sportolásra."

  Posztolva
  2014/14. (04. 03.)
  Kommentek
  0
 • Pesti vendéglő emblematikus étele a házi rétes. Akár nagyszerű is lehetne, a látványpultban kínált rétesek frissek, gusztusosak, illatoznak, óriási a választék. Annál nagyobb a csalódásunk, amikor kiderül, hogy a vékony, rendben találtatott tészta vállalhatatlan tölteléket rejt. Egytől egyik búzadarával dúsítva, mintha mákos tejbegrízt vagy túrós tejbegrízt kanalaznánk.

  Posztolva
  2014/13. (03. 27.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  chili&vanília

  Koronázási csirke

  "Életemben először 1985-86 körül jártam Londonban, akkor rögtön két hetet töltöttem ott. A patinás Dolphin Square Apartment-ben laktam, rögtön szemben a szállásommal volt egy Sainsbury's csemegeüzlet, onnan vittem magammal fel az apartmanomba minden este vacsorát - kezdi a történetet Csaba, a rettegett étteremkritikus.

  Posztolva
  2014/12. (03. 20.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  chili&vanília

  Erdélyi lakoma

  Számos, az erdélyi konyhaművészetről szóló cikk Rónay Egonnal, az erdélyi származású gasztronómussal, publicistával, étteremkritikussal, a Brit Gasztronómiai Akadémia elnökével indít. Nem véletlenül: az Angliában 2010-ben elhunyt Rónay Egon ugyanis egyszer állítólag egy interjúban azt állította, hogy "a világ mai gasztronómiai történelmének valójában három nagy konyhája van: a francia-északolasz, amely a mai nyugat-európai főzés alapja, a kínai konyha a maga fantasztikus variációival és ötezer éves múltjával, végül az erdélyi.

  Posztolva
  2014/10. (03. 06.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  étel, hordó

  Beerka pub

  A "Gastro Streettel" párhuzamos Lónyay utcába csak véletlenül jut el turista. Itt az autósoknak áll a zászló, a parkírozóknak, akik szesz nélkül szeretnék kibírni a Ráday élvezeteit. A vendéglátás ritka madár errefelé, legelterjedtebb változata egy kávé valamelyik közértben. De pont itt ne lennének szabályt erősítő kivételek?

  Posztolva
  2014/9. (02. 27.)
  Kommentek
  0
 • Ha bárki azt állítja, hogy villámgyorsan és egyszerűen lehet házilag kókusztejet előállítani, és bátran álljanak neki - azonnal kezdjenek el gyanakodni. Az egész kókuszdió meghámozása kimondottan macerás feladat, arról nem is beszélve, hogy minimum egy barkácskészlet, de legalábbis egy kalapács szükséges hozzá. A kókusztej nem a gyümölcs belsejében található folyadék (az egy átlátszó, vízszerű, édeskés lé), hanem a húsából nyert kivonat.

  Posztolva
  2014/9. (02. 27.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  étel, hordó

  Heller's Pub

  A Fehérvári út középtáján, a 78-as szám alatt érdekes kis építmény kelt feltűnést. Nem annyira a régimódi ház, manapság is bőséggel látni ilyet a kertvárosokban, de az már inkább, hogy egy olyan helyre építették, ami valaha simán ipari területnek számított. Ha már így alakult, egyáltalán nem meglepő, hogy nem magánházként működik. Étterem lett belőle, pontosabban "pub", de ki tudja, mikor. Nem rémlik, hogy tíz-húsz-harminc éve is az lett volna.

  Posztolva
  2014/8. (02. 20.)
  Kommentek
  0
 • Gasztro

  chili&vanília

  Pékné, másképp

  Vajon szentségtörés a férfiak egyik kedvencét, a klasszikus csülköt pékné módra kicsit másképp készíteni? Egy esélyt adjanak neki! Ugyanúgy hagyma és burgonya kerül hozzá, a krumplit azonban a jóval egészségesebb édesburgonya váltja ki, a hagymát lilahagyma, az egész fogást pedig zsálya, némi reszelt narancshéj és egy csipetnyi csili frissíti fel.

  Posztolva
  2014/8. (02. 20.)
  Kommentek
  0
 • Dél-Amerikában őshonos, ám az európaiak 1493-ban a karibi Guadelupe-on fedezték fel a lédús, egzotikus ananászt. Számos kísérlet történt a termesztésére, de bebizonyosodott, hogy trópusi éghajlatra van szüksége. A 16. század végére a portugál és spanyol utazóknak köszönhetően számos afrikai és ázsiai országban is elterjedt, ma Thaiföld, a Fülöp-szigetek, Kína, Brazília és Mexikó a legjelentősebb termelők.

  Posztolva
  2014/7. (02. 13.)
  Kommentek
  0
  Ananász – Bódító, trópusi, mézédes
 • Házilag lepénykenyeret sütni a világ legjobb dolga. Az alább ajánlott tészta óriási előnye, hogy akár egy hétig is eláll a hűtőben, mindig épp csak annyit csíphetünk le belőle, amennyit frissen megsütünk. A za'atar, na az viszont rendkívül személyes ügy.

  Posztolva
  2014/6. (02. 06.)
  Kommentek
  0
  Lepénykenyér & za'atar
 • Tunéziáról a többségnek a napfény, a sivatag és a nyaralás jut eszébe, nem feltétlenül a gasztronómia sokszínűsége. Pedig ha túljutunk a kuszkusz (persze speciális edényben gőzölve) - harissza (Tunézia csilipasztája) - brik (ezzel-azzal megtöltött, ropogós tésztabatyuk) hármasán, ismeretlen és rendkívül izgalmas kulináris világ tárul elénk.

  Posztolva
  2014/5. (01. 30.)
  Kommentek
  0
  Lablabi – Tunéziai csicseriborsóleves csilivel és citrommal
 • Gasztro

  chili&vanília

  Vitello tonnato

  Ebben a cikkben egyáltalán nem hangozhatna el a vitello tonnato kifejezés. Bármennyire is a klasszikus olasz fogás ihlette ezt az ételt, olyannyira szentségtörésnek minősülne az általam elkövetett elkészítési módja, hogy azonnali támadást intézne ellenem az itt élő olasz közösség.

  Posztolva
  2014/4. (01. 23.)
  Kommentek
  0
  Vitello tonnato
 • Gasztro

  étel, hordó

  Borhab

  A Rumbach Sebestyén utcában minden megváltozott, miközben ugyanolyan lerobbant, mint emlékezetünk óta mindig. A zsinagóga továbbra is felújításra vár, építettek néhány modernnek gondolt vackot, a maradék ház meg... Mintha tegnap ért volna véget a második világháború.

  Posztolva
  2014/3. (01. 16.)
  Kommentek
  0
  Borhab