Étteremláncot indít Usain Bolt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bolt egyébként ma este fut utoljára.

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt nevével fémjelzett jamaicai étteremlánc nyílik Nagy-Britanniában – írja az MTI.

A Jamaica Observer című lap beszámolója szerint a Franjam nevű cég, amely a klasszis egyik kiemelt partnere, már meg is kötötte azt a szerződést a brit Casual Dining Restaurants csoporttal (CDRG), amelynek értelmében 15 Tracks & Records elnevezésű étterem létesül a következő öt évben.

Usain Bolt int a közönségnek

Usain Bolt int a közönségnek

Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

A cég ügyvezető igazgatója, Gary Matalon szerint jelentős mérföldkő ez a cég fejlődésében, hiszen az Egyesült Királyság már évek óta kulcsfontosságú célpiac a számukra. Reményei szerint amennyiben sikerrel járnak, számos más jamaicai márka is exportálható lesz ezen az üzleti modellen keresztül. „Örülök, hogy Nagy-Britanniában is népszerűsíteni tudjuk a jamaicai ízeket, London mindig is különleges hely volt számomra” – mondta Usain Bolt.

Az első Tracks & Records étterem 2011 áprilisában nyílt meg Jamaica fővárosában, Kingstonban. A nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok Usain Bolt 2015 februárjában jelentette be, hogy az idei, londoni vb után visszavonul, így a jamaicai 4×100 méteres váltó tagjaként szombat (ma) este fut utoljára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 2 rworse
    rworse
    2017. augusztus 13., 16:13
    Szegény a búcsúfutásán lesérült, elterült.
  2. 1 yoyo
    yoyo
    2017. augusztus 13., 11:57
    Az étteremláncot éremláncnak olvastam, azt már elég rég elindította, és most éppen befejezte.

Komment írásához

  • Gasztro

    chili&vanília

    Licsi és vanília

    Rózsasziruppal ízesített mandulás piskóta, málnadarabokkal és licsivel;sorbet(málna- és licsisorbet csíkozva); "Sensation Isphahan" (poharas desszert: málna- és rózsazselé, licsidarabokkal rétegezve); "Saint Honoré Isphahan"(a klasszikus francia torta egyik változata: leveles tészta, rózsával illatosított mascarponekrém, égetett tésztából készített "profiterol", karamell, a tetején friss málna és licsi - csak néhány a világhírű cukrászfenegyerek, Pierre Hermé nagyszerű kreációi közül, amelyeket a málna-licsi-rózsa íztrilógia jegyében alkotott Isphahan kollekció gyűjtőnév alatt.

    Posztolva
    2014/2. (01. 09.)
    Kommentek
    0
    Licsi és vanília
  • Sokak kedvelt csemegéje, fogyasztása rendkívül egészséges - kár, hogy utána leheletünk és bőrünk is lebuktat.

    Szerző
    Barotányi Zoltán
    Posztolva
    2014/2. (01. 09.)
    Kommentek
    0
    Gerezdben a csoda – A fokhagyma
  • Napjaink egyik legösszetettebb, leginkább szerteágazó és vitatott diéta- és életreform-mozgalma a "paleo" - figyelemre méltó tapasztalatokkal és megannyi követővel.

    Szerző
    Barotányi Zoltán
    Posztolva
    2014/5. (01. 30.)
    Kommentek
    4
    Halat, vadat? – Viták a paleolit diéta körül
  • Gasztro

    chili&vanília

    Apró, marcipános

    Hókifli, vékonyra szeletelt, kandírozott gyümölcsökkel pompázó püspökkenyér, apró linzerek ezernyi formában és töltelékkel - végül az idei kedvenc karácsonyi aprósütemény: apró párnácskák, amelyek besejében citromos marcipánkrém és aszalt tőzegáfonya bújik meg, omlós, vajas tészta fogja körbe.

    Posztolva
    2013/51. (12. 19.)
    Kommentek
    0
    Apró, marcipános
  • Gasztro

    chili&vanília

    Pain d'épices

    Bemutatom a franciák egyik legbriliánsabb találmányát: pain d'épices, vagyis fűszeres kenyér. A klasszikus péksütemény valahol félúton helyezkedik el egy puha mézeskalács és egy rozsos kenyér között, funkcióját tekintve is sokoldalú, hiszen nemcsak lekvárokkal kínálják, hanem libamájpástétommal is.

    Posztolva
    2013/50. (12. 12.)
    Kommentek
    0
    Pain d'épices
  • Gasztro

    étel, hordó

    Egykettő

    Mi gyorséttermet neveznénk így, mert különben a kenyereslánynak mond ilyet a főpincér. De mivel kenyereslányok ma már nem mozognak a hazai vendéglátásban, az Egykettő bármi lehet. Például nagy képernyős készülék a belváros közepén, a Centrállal szemben, az Ybl-palotában.

    Posztolva
    2013/50. (12. 12.)
    Kommentek
    0
    Egykettő
  • Az egyik sarokban a pereces hazai, a másikban a burekes horvát pékséglánc. Most kiderül, melyik a jobb.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2014. jan. 06., 09:28
    Kommentek
    0
    Közép-európai összecsapás – Bite Bakery Café, Mlinar
  • Kevés tejszínnel, krémlevesként (pirított török mogyoróval és gombával a tetején). Magyarosan, rakottan, mint a burgonya (tojással, kolbásszal, tejföllel). Nyersen, lereszelve, mézes-mustáros vinaigrette-tel, almával és pirított dióval. Tócsniként, chipsként, rizottónak. A csicsóka külföldön az egyik legelegánsabb, legmenőbb téli szezonális zöldségnek számít.

    Posztolva
    2013/49. (12. 05.)
    Kommentek
    0
    Csicseri helyett csicsóka
  • Alighanem megtaláltuk a helyet, ahol a leggyorsabban a legjobb kenyérhez lehet hozzájutni Budapesten.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. dec. 30., 12:12
    Kommentek
    0
    Beugrani egy kenyérért – Déryné pékség, Pékszaki
  • Gasztro

    chili&vanília

    Édesburgonya

    Hálaadás napi pulykát kevesen sütnek (egyrészt, mert nincs hagyománya, másrészt, mert alig akad megfelelő pulyka a henteseknél), az amerikai ünnep lakomájához általában készített köreteket azonban érdemes figyelni, számos nagyszerű akad közöttük. Sült édesburgonya-püré, baconös kelbimbó, áfonyaszósz, pompás saláták.

    Posztolva
    2013/48. (11. 28.)
    Kommentek
    0
    Édesburgonya
  • Maradt még hely az édességnek? A város két ellentétes végében van egy-egy olyan hely, ahol kiváló, illetve nagyon jó, helyben készült édes péksüteményekkel üthetjük ki a cukorháztartásunkat.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. dec. 26., 11:45
    Kommentek
    0
    A 124 fokos cukorszirup mágiája – Choco Deli, La Praline
  • Gasztro

    chili&vanília

    Édes kis semmiség

    Ha egy nő ruhatárában elengedhetetlen darab az a bizonyos "kis fekete", amit különféle alkalmakkor lehet viselni, akkor miért ne lehetnének az ember gasztronómiai kelléktárában is hasonló funkciót betöltő fogások. Ez a "kis fehér" a desszertek kis feketéje.

    Posztolva
    2013/47. (11. 21.)
    Kommentek
    0
    Édes kis semmiség
  • Gasztro

    étel, hordó

    Ruben

    Az ötödik kerület címerében egy cipzár is elférne, mivel a belvárosi vendéglátóhelyek többségére a lehúzás jellemző. Legalábbis az olyan felkapott részeken, mint a Váci utca vagy a bazilika környéke. De mi a helyzet a félreeső zugokkal?

    Posztolva
    2013/47. (11. 21.)
    Kommentek
    0
    Ruben