Étteremláncot indít Usain Bolt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bolt egyébként ma este fut utoljára.

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt nevével fémjelzett jamaicai étteremlánc nyílik Nagy-Britanniában – írja az MTI.

A Jamaica Observer című lap beszámolója szerint a Franjam nevű cég, amely a klasszis egyik kiemelt partnere, már meg is kötötte azt a szerződést a brit Casual Dining Restaurants csoporttal (CDRG), amelynek értelmében 15 Tracks & Records elnevezésű étterem létesül a következő öt évben.

Usain Bolt int a közönségnek

Usain Bolt int a közönségnek

Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

A cég ügyvezető igazgatója, Gary Matalon szerint jelentős mérföldkő ez a cég fejlődésében, hiszen az Egyesült Királyság már évek óta kulcsfontosságú célpiac a számukra. Reményei szerint amennyiben sikerrel járnak, számos más jamaicai márka is exportálható lesz ezen az üzleti modellen keresztül. „Örülök, hogy Nagy-Britanniában is népszerűsíteni tudjuk a jamaicai ízeket, London mindig is különleges hely volt számomra” – mondta Usain Bolt.

Az első Tracks & Records étterem 2011 áprilisában nyílt meg Jamaica fővárosában, Kingstonban. A nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok Usain Bolt 2015 februárjában jelentette be, hogy az idei, londoni vb után visszavonul, így a jamaicai 4×100 méteres váltó tagjaként szombat (ma) este fut utoljára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 2 rworse
    rworse
    2017. augusztus 13., 16:13
    Szegény a búcsúfutásán lesérült, elterült.
  2. 1 yoyo
    yoyo
    2017. augusztus 13., 11:57
    Az étteremláncot éremláncnak olvastam, azt már elég rég elindította, és most éppen befejezte.

Komment írásához

  • Alighanem megtaláltuk a helyet, ahol a leggyorsabban a legjobb kenyérhez lehet hozzájutni Budapesten.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. dec. 30., 12:12
    Kommentek
    0
    Beugrani egy kenyérért – Déryné pékség, Pékszaki
  • Gasztro

    chili&vanília

    Édesburgonya

    Hálaadás napi pulykát kevesen sütnek (egyrészt, mert nincs hagyománya, másrészt, mert alig akad megfelelő pulyka a henteseknél), az amerikai ünnep lakomájához általában készített köreteket azonban érdemes figyelni, számos nagyszerű akad közöttük. Sült édesburgonya-püré, baconös kelbimbó, áfonyaszósz, pompás saláták.

    Posztolva
    2013/48. (11. 28.)
    Kommentek
    0
    Édesburgonya
  • Maradt még hely az édességnek? A város két ellentétes végében van egy-egy olyan hely, ahol kiváló, illetve nagyon jó, helyben készült édes péksüteményekkel üthetjük ki a cukorháztartásunkat.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. dec. 26., 11:45
    Kommentek
    0
    A 124 fokos cukorszirup mágiája – Choco Deli, La Praline
  • Gasztro

    chili&vanília

    Édes kis semmiség

    Ha egy nő ruhatárában elengedhetetlen darab az a bizonyos "kis fekete", amit különféle alkalmakkor lehet viselni, akkor miért ne lehetnének az ember gasztronómiai kelléktárában is hasonló funkciót betöltő fogások. Ez a "kis fehér" a desszertek kis feketéje.

    Posztolva
    2013/47. (11. 21.)
    Kommentek
    0
    Édes kis semmiség
  • Gasztro

    étel, hordó

    Ruben

    Az ötödik kerület címerében egy cipzár is elférne, mivel a belvárosi vendéglátóhelyek többségére a lehúzás jellemző. Legalábbis az olyan felkapott részeken, mint a Váci utca vagy a bazilika környéke. De mi a helyzet a félreeső zugokkal?

    Posztolva
    2013/47. (11. 21.)
    Kommentek
    0
    Ruben
  • Az őszben például az is nagyszerű, hogy az ember újra levesezhet jó sokat, és bővítheti a repertoárját újabb kedvencekkel. Van egy jelöltem: íme, a fűszeres, csirkés krémleves. Fűszeres alapon induló húsleves (csirkecombból), amit utána teljesen le kell turmixolni. Az angolszász kultúrában jellegzetes leves (különösen Amerika déli államaiban), de francia sörözőkben is előfordul, olyan, mint egy húsleves, egy vadas és egy curry keveréke (utóbbira ráerősít, ha nem tejszínt, hanem kókusztejet használunk).

    Posztolva
    2013/46. (11. 14.)
    Kommentek
    0
    Forró, krémes, leves
  • A máig legnépszerűbb, amerikaiak milliói által készített palacsinta receptjét 1966. április 10-i számában közölte a New York Times. Szerzője Craig Claiborne, az újság gasztronómiai rovatának első férfi írója volt, aki 1957-ben vette át az addig szinte kizárólag háziasszonyokat célzó oldal szerkesztését.

    Posztolva
    2013/45. (11. 07.)
    Kommentek
    0
    Almás palacsinta, almás palacsinta
  • Egy igazi csokoládétortával persze nem vetekszik, de elég menő, ha valakinek egy édes kis meglepetéssel szeretnénk kedveskedni. Íme, az egyperces bögrés szuflé.

    Posztolva
    2013/44. (10. 31.)
    Kommentek
    0
    A bögrés szuflé 12 pontja
  • Néhány évvel ezelőtt egy nagyáruházban vásárolta meg legelső palántáját, ma már harmincféle paprikát nevel otthonában, ami európai viszonylatban is komoly mennyiség.

    Szerző
    Beszterczey Judit
    Posztolva
    2013/44. (10. 31.)
    Kommentek
    0
    A mézet is paprikával – Mohai Tibor csiliszakértő
  • Gasztro

    chili&vanília

    Végre birs!

    Az ayva tatlisi klasszikus török édesség: a birsalmát órákon át főzik, addig, amíg sötétbíbor színűvé, zseléssé válik (kb. három órán át). Intenzív ízű, zamatos, nem túl édes, fűszeres, lenyűgöző. Vaníliával kikevert mascarponéval szoktam tálalni (Törökországban hagyományosan kaymak kerülne rá, ami még töményebb és még zsírosabb), tetején harsányzöld darált pisztácia.

    Posztolva
    2013/43. (10. 24.)
    Kommentek
    0
    Végre birs!
  • A nyári New York-i fogantatást követően mára globális divatsütivé váló croissant-fánk hibrid igazi magyar mutációjára még várni kell, de egy osztrák–magyar pékárutranszfernek köszönhetően a bécsi változatot már lehet kapni a budapesti Briósban. Vigyázat, nagyon édes.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. nov. 18., 13:11
    Kommentek
    0
    Nagyon édes – Cronut a Briósban
  • Gasztro

    étel, hordó

    Nika

    Miközben lépten-nyomon a Belváros megújulásáról lelkendezik Rogán Antal marketingcsapata, a Ferenciek tere leginkább az 1942-es Sztálingrádra emlékeztet, az ötödik kerület főútján, vagyis a Kossuth Lajos utcában egyelőre nyoma sincs újító szándéknak.

    Posztolva
    2013/42. (10. 17.)
    Kommentek
    0
    Nika
  • Gasztro

    chili&vanília

    Sütőtök, nyersen

    A minap az egyik kedvenc belvárosi bisztrómban jártam. A konyhája megélt már bizonyos hullámokat - ez az évtizedes pályafutásba bele is fér -, de mostanság mintha újra virágozna. "Kacsamáj narancsos sütőtökkel" - így szerepelt a fogás a napi táblán, amely felkeltette a kíváncsiságomat.

    Posztolva
    2013/42. (10. 17.)
    Kommentek
    0
    Sütőtök, nyersen