Étteremláncot indít Usain Bolt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bolt egyébként ma este fut utoljára.

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt nevével fémjelzett jamaicai étteremlánc nyílik Nagy-Britanniában – írja az MTI.

A Jamaica Observer című lap beszámolója szerint a Franjam nevű cég, amely a klasszis egyik kiemelt partnere, már meg is kötötte azt a szerződést a brit Casual Dining Restaurants csoporttal (CDRG), amelynek értelmében 15 Tracks & Records elnevezésű étterem létesül a következő öt évben.

Usain Bolt int a közönségnek

Usain Bolt int a közönségnek

Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

A cég ügyvezető igazgatója, Gary Matalon szerint jelentős mérföldkő ez a cég fejlődésében, hiszen az Egyesült Királyság már évek óta kulcsfontosságú célpiac a számukra. Reményei szerint amennyiben sikerrel járnak, számos más jamaicai márka is exportálható lesz ezen az üzleti modellen keresztül. „Örülök, hogy Nagy-Britanniában is népszerűsíteni tudjuk a jamaicai ízeket, London mindig is különleges hely volt számomra” – mondta Usain Bolt.

Az első Tracks & Records étterem 2011 áprilisában nyílt meg Jamaica fővárosában, Kingstonban. A nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok Usain Bolt 2015 februárjában jelentette be, hogy az idei, londoni vb után visszavonul, így a jamaicai 4×100 méteres váltó tagjaként szombat (ma) este fut utoljára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 12., 19:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 2 rworse
    rworse
    2017. augusztus 13., 16:13
    Szegény a búcsúfutásán lesérült, elterült.
  2. 1 yoyo
    yoyo
    2017. augusztus 13., 11:57
    Az étteremláncot éremláncnak olvastam, azt már elég rég elindította, és most éppen befejezte.

Komment írásához

  • Gasztro

    étel, hordó

    Ferenc Ferdinánd

    Nem tudjuk, milyen megfontolások vezették a névadót, de annyi szent, hogy a tragikus sorsú trónörökös étkezési szokásairól nincsenek beható ismereteink. Tudomásunk szerint ételt sem neveztek el róla (vö. Wellington-bélszín, Újházi-tyúkleves stb.), azt pedig fel sem tételezzük, hogy Ferenc Ferdinánd a konyha ördöge volt. Bár ki tudja?

    Posztolva
    2013/41. (10. 10.)
    Kommentek
    0
    Ferenc Ferdinánd
  • Gasztro

    chili&vanília

    Őszi cobbler

    Az ún. cobbler az egyik legnépszerűbb amerikai desszert, a gyümölcsös pite amolyan lusta változata. A morzsás sütemények népes családjának tagja, ezek sajátos jegyét viseli: nincs gyúrás, nincs nyújtás, az omlós tészta csak úgy, lazán a gyümölcsök tetejére kerül.

    Posztolva
    2013/41. (10. 10.)
    Kommentek
    1
    Őszi cobbler
  • Gasztro

    chili&vanília

    Tarte flambée

    Szalonna, bacon, hurka, kolbász, libamáj, füstölt húsok, rengeteg sertéshús, káposzta, nagyszerű borok, pompás sörök - az elzászi konyha nem kimondottan a légiességéről nevezetes, itt még a saláta is húsból van.

    Posztolva
    2013/40. (10. 03.)
    Kommentek
    0
    Tarte flambée
  • Sosem gondolnánk, hogy az ártatlan kis péksüteményeknek bármi közük lehet országos jelentőségű közügyekhez, pedig dehogynem. Két olyan pékségben jártam, amelyek mintha egy alternatív valóságból csöppentek volna Budapestre.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. nov. 01., 14:54
    Kommentek
    1
    Ilyen a valóságban nincsen – Brót Pékség, À table
  • Gasztro

    chili&vanília

    Pink, sárga, fehér

    A sárga (golden) édeskés, enyhén kesernyés utóízzel. A pink-fehér csíkos az ún. chioggiai cékla, egy ősi olasz fajta, amely Chioggia városából származik (mint Goldoni csetepatéja). Ez jellegzetes rózsaszínű-fehér évgyűrűket rejt, íze enyhe, édeskés, inkább retekhez hasonlít.

    Posztolva
    2013/39. (09. 26.)
    Kommentek
    0
    Pink, sárga, fehér
  • Gasztro

    kertész lesek

    Ikon

    Debrecenben, a "legendás" Városháza étterem bezárása után több új önjelölt utód bukkant fel a belváros szívében, a Piac utca környékén. Az Ikon elég hamar közismertté vált gasztrofesztiválos megjelenéseinek, toplistás helyezéseinek köszönhetően, no és persze "gasztronómiai tudatosságra nevelő" programjaival.

    Posztolva
    2013/39. (09. 26.)
    Kommentek
    0
    Ikon
  • A bagel a magyar vendéglátásban és kiskereskedelemben leginkább a középen gondosan kilyukasztott zsemlét jelenti. A fővárosban viszont nemrég megnyílt az első olyan hely, ahol végre tényleg bagelt sütnek. Méghozzá kiválóan.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. okt. 25., 14:00
    Kommentek
    0
    Egy bagel a lyukas zsemlék országában – Budapest Bägel, Dzsem Café
  • Gasztro

    kertész lesek

    Paprika Jancsi

    Talán akkor kezdődött a Ráday utca felhígulása, amikor kitették a nagyméretű késes-villás KRESZ-táblát meg hogy az "ízek utcája" vagy valami hasonlót, de lehet, hogy már korábban (vagy később) megtörtént a rossz irányba fordulás, csak nem vettük észre.

    Posztolva
    2013/38. (09. 19.)
    Kommentek
    0
    Paprika Jancsi
  • Zseniális, hogy a délkelet-ázsiai - különösen a thai vagy a vietnami - konyhákban micsoda csodálatosan összetett, izgalmas, ugyanakkor kiegyensúlyozott ízeket képesek produkálni a legkontrasztosabb hozzávalókból.

    Posztolva
    2013/38. (09. 19.)
    Kommentek
    0
    Padlizsánkrém, keletre hangolva
  • A purista tésztaügyi radikálisok szerint a nagyipari volumenben előállított pékáruk szükségképpen rosszak, de érdemes némi szkepticizmussal közelíteni ehhez az állításhoz.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. okt. 14., 10:45
    Kommentek
    0
    Ipari mennyiségben – Jókenyér, László pékség
  • Gasztro

    chili&vanília

    Kiskifli

    Először leülök mindig a verandán, bámulok bambán. Aztán járok egy kört a kertben, minden növényt megvizsgálok. Vissza a verandára, kávézás. Újra a kertben, egy kör, nézelődés, vissza. A falusi levegő. Aztán járok egyet a házban, szívom be az oly sok gyerekkori emléket árasztó illatát.

    Posztolva
    2013/37. (09. 12.)
    Kommentek
    0
    Kiskifli
  • Ha megkérdezünk külföldieket, hogy számukra melyek a magyar konyha legfurcsább fogásai, többnyire két étel végez a dobogó első két helyén: az édes - diós, mákos stb. - tészták és a gyümölcslevesek.

    Posztolva
    2013/36. (09. 05.)
    Kommentek
    0
    Fanyar, fenséges, szilvás
  • Pékvilági kalandozásaink során most két olyan üzletben jártunk, ahol saját bolttal nem rendelkező, nagyon eltérő profilú pékségek, a Délifrance és a Marmorstein termékeit árulják. És még egy kiváló sör is bejött a képbe.

    Szerző
    Tófalvy Tamás
    Posztolva
    2013. okt. 01., 12:40
    Kommentek
    0
    Hozott anyagból – Budai Pékség, Food Fusion