Pár tízmilliárd kifelejtődött a vizesvébé költségvetéséből

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 09:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Természetesen megint a kormányközeliek járnak jól.

Több tízmilliárdnyi tétel maradt ki a vizesvébé költségeinek eddigi számításaiból – írja az Index. Így a korábban említett 130 milliárdos keretben nem szerepelnek olyan tételek, amelyek világbajnokság tévés közvetítéséhez szükséges technológiai feltételek megteremtésére vonatkoztak volna. De hiányoznak az internetes kapcsolat kiépítéséhez szükséges beruházások is, a rendszer működtetéséhez szükséges szoftver, valamint a résztvevők mobiltelefonokkal és laptopokkal ellátása. Mindez nagyjából nettó 30 milliárdnyi összeg, a kapcsolódó feladatokat az Antenna Hungária és az MVM Net állami cégeken keresztül bonyolította le, de sem a két cég, sem a megrendelő, a világbajnokságot szervező Bp2017 NKft. nem írt ki közbeszerzéseket.

A projekt legnagyobb nyertesei azok az alvállalkozók, akik az egyes részfeladatokért felelnek. Például a Ramiris Europe Kft. mint hardverbeszállító, amelyet Seszták Miklóshoz szokás kötni,  aki nemcsak fejlesztési miniszter, de a vizes-világbajnokság szervezőbizottságának elnöke is; valamint a Frank Digital, amely a vizesvébé mobilappjának fejlesztője. A cég tulajdonosa néhány nappal ezelőttig az a Száraz István volt, akinek a nevéhez köthető a szintén állami pénzekből kitömött vs.hu alapítása.

Elkészült a vizes-vb hivatalos alkalmazása, nem jó semmire, de Rezsi Szilárdot tud csinálni

Kipróbáltuk, majd lehidaltunk, hogy mennyire haszontalan dolog készült a pénzünkből. Miközben a szervezők többek között úgy készülnek a pár nap múlva induló, óriási csinnadrattával beharangozott vizes-vb-re, hogy még mindig kellemetlen iszap és még kellemetlenebb szag van a Városligetben, ahol elvileg a szinkronúszószámokat rendezik, arra azért jutott idő, hogy elkészítsék a játékok hivatalos mobilos appját, amit már nem harangoztak be olyan nagy elánnal.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 09:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2017. július 11., kedd 13:59
  vízfej (ige): vizes vébét megfej. Én vízfejek, te vízfejsz, ők vízfejnek stb.
 2. 2
  rworse
  2017. július 11., kedd 12:52
  vízfej
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. július 11., kedd 12:28

  Értelmező szótár

  vizes: bevizezett, nedves.
  vizesnyolcas: bevizezett nyolcas.
  vizes uborka: uborkalé.
  vizes vébé: panamai úszóbajnokság.
  vizes zsemle: vízbe pottyant zsemle.

Komment írásához