Simicska győzelme: indulhat közbeszerzésen a Közgép

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 02., 11:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Harmadfokon is nyert Simicska cége, szabálytalanul zárták ki a közbeszerzésekből.

A Közgépet 2015 nyarán zárták ki három évre az összes magyar közbeszerzésből. Az indok az volt, hogy a Szása 1 és Szása 2 építőhajók fedélzetének méretét pontatlanul adták meg. Mindezt egy olyan közbeszerzés során, ahol Simicska cége 200 millióval olcsóbb ajánlatot adott be, mint a Mészáros-féle konzorcium. A Közgép ez után bírósághoz fordult, és az első- és másodfokú győzelem után, a Kúria is a Közgépnek adott igazat, számolt be a 24.hu

Győzött az igazság, immár harmadszor – mondta a bíróságon a Közgép szóvivője. Puskár Anett szerint élénkíteni fogja a versenyt, ha a cég jobb árajánlataival ismét bekapcsolódhat a közbeszerzésekbe. A szóvivő szerint a Közgép nem mond le a kétéves kiesés okozta károk miatti kárigényéről. Egyelőre szakértők vizsgálják, ki ellen és mekkora összegre nyújtsák be a számlát.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 02., 11:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. május 02., kedd 13:12
    Arra jó, hogy kártérítést nyerhessenek - közpénzből. Pályázati tendert valószínűleg a továbbiakban se fognak nyerni, amíg Orvbán van kormányon, akármennyivel előnyösebb az ajánlatuk, mint a strómanoké.


Komment írásához