Andy Vajna tévéje készített egy sorozatot, amely annyira rossz, hogy az már a nézőnek fáj

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. szept. 10., 10:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Csajok, pasik, Balaton című sorozatnak nevezett borzalom tényleg fullba’ nyomja a kretént.

„A Csajok, pasik, Balaton több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: barátok, barátnők – tehát csajok és pasik érkeznek a Balatonra és igyekeznek kimaxolni a vakációt. Buliznak, flörtölnek, vitáznak, szerelmesek lesznek, élvezik a nyár vibrálását a magyar tenger partján. Partiznak a legtrendibb szórakozóhelyeken és olykor polgárpukkasztó viselkedéssel hívják fel magukra a figyelmet (…)” – szól a nemrég indult magyar sorozat hivatalos ismertetője, amely leginkább azt sugallja, hogy elkészült a hazai Jersey Shore, ám a helyzet mégiscsak úgy áll, hogy csupán egy újabb magyar borzalom született a Tv2 kistestvérénél, a SuperTv2 nevű kábelcsatornánál.

false

 

Fotó: Facebook/Csajok, pasik, Balaton

A Csajok, pasik, Balaton körüli legnagyobb talány azonban az, hogy egy Balatonnál játszódó sorozatot miért augusztus legvégén kellett műsorra tűzni, amikor az emberek jelentős része már egyáltalán nem a Balatonra gondol. Persze, vannak ennél súlyosabb gondok is, például olyan amatőr színészek szerepelnek benne, akik azzal a reménnyel mehettek el a szereplőválogatásra, hogy benne lesznek a tévében.

És lám, be is kerültek a tévébe, igaz, néhányuk esetében nem teljesen érteni, mit mondanak és néha elég embert próbáló küzdelmet vívnak a magyar nyelvvel, de hát ez a scripted reality széria (mindössze a cselekmény vázát írják meg, a dialógusok nagy része rögtönzésen alapul, valahogy úgy, mint az Éjjel-nappal Budapest esetében) is a küzdelemről szól: a srácok a lányokért küzdenek, a lányok meg a srácokért, illetve azért, hogy jól érezzék magukat a Balaton partján. Ebből a minden elemében 21. századi alaphelyzetből javarészt olyan logikátlan események következnek, minthogy apa és lánya egy teljes epizódon keresztül egy balatoni panziót keres, mert egyiküknek nincs okostelefonja, másikuknak meg lemerült. Vagy: az egyik lányt elcsábítja egy férfi, akiről kiderül, hogy nem pont az, akinek mondja magát. Tovább is van: egy másik lány nagyon szeret bulizni és elég lengén öltözik, de a barátnőjének először ez nem tetszik.

via GIPHY

A Csajok, pasik, Balaton sok szempontból mégis hagyományőrző szériának tekinthető (mi több, hungarikumnak!), hiszen parádésan viszi tovább a Barátok közt és a Jóban Rosszban hosszú évek óta bevett szokásait: a szereplők valami különös oknál fogva gyakran néznek bele a kamerába (helló, Szomszédok!), olykor pedig úgy kezdenek el beszélni dialógus közben, mintha kisiskolásként éppen valamelyik József Attila-verset akarnák elmondani a szavalóverseny selejtezőjén.

Ahogy az sejthető: az eredmény szinte minden esetben végtelenül kínos, és bár Tv2-es mércével nézve talán találni elfogadható jeleneteket, a helyzet az, hogy a sorozat legtöbb pillanata olyan, hogy a néző érzi kellemetlenül magát. Hiszen nehéz is bármit mondani egy olyan jelenetre, amelyben a diszkózás közben egyszer csak megszólal az egyik lány, komolynak szánt tekintettel belenéz a kamerába, majd elmondja, hogy ő bizony nem fog inni olyan italból, amelyet egy idegen férfi hoz, mert ilyen helyzetekből fakadnak az emberrablások is. Ez a kétségkívül a Szomszédokból ismerős álerkölcsösség egyébként nagyon is jellemző a Csajok, pasik, Balatonra, amelyből az elmaradott néző azt is megtudhatja, hogy érdemes vigyázni a lányokkal, mert kirabolhatják a lakókocsinkat, és a bártulajdonosok általában rossz emberek, akik mellett a barátnőjük nem érzi jól magát.

via GIPHY

Mindenesetre ennek az egész marhaságnak azért mégiscsak az a legfőbb tanulsága, hogy tehetség és hozzáértés nélkül talán mégsem kellene sorozatot készíteni.

Vetítik hétköznap esténként a SuperTv2-n

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. szept. 10., 10:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12
  rworse
  2017. szeptember 11., hétfő 15:46
  10

  ...hogy jelen esetben a nézői fájdalomról...
 2. 11
  rworse
  2017. szeptember 11., hétfő 15:45
  Az ezredes álmában kiad egy parancsot:
  "Mindenki vegyen egy Narancsot!"

 3. 10
  rworse
  2017. szeptember 11., hétfő 15:43
  A grrreselyű persze nagyon jól tudja, hogy jelen a nézői fájdalomról szóló narancsi mondaton elkövetett álnyelvészkedése a hazudozás.
 4. 9
  galambocskám
  2017. szeptember 11., hétfő 13:09
  Azért nem kívánom a Narancsnak hogy a rworse fölvásárolja.

  Mivé lenne a lap az én értékes hozzászólásaim nélkül.....!


  :)
 5. 8
  szegedi789
  2017. szeptember 11., hétfő 12:39
  Ó, akkor rworse bejegyzése egy ún. gumicsont, amin a keselyű elrágódhat (jó, ez képzavar), és közben cselesen átrajzolja a sajtópiaci viszonyokat . Cseles, nagyon cseles ! Tripla cseles !

  + Egyébként zseniális húzás volt a trollt felbőszíteni ÚGY, hogy az egyenesen a véleményszabadság és tolerancia védelmezője lett !
  Mikvannaktejóég !
 6. 7
  tiszapolgári
  2017. szeptember 11., hétfő 12:01
  Még csak az kellene, hogy rworse felvásárolja a Narancsot! Akkor mi maradna-é Lőrinc Győzőnek?
  Rworse diktatórikus vezetése alatt tombolna a vicceskedő vers-rovat (brrr!), és azt simán kinézem belőle, hogy antidemokratikusan csökkentené a meghitt hangulatú békegalamb-eleresztési lehetőségeket.
  Rworse, el a kezekkel a Narancstól! Lakat alá a lapfelvásárlókat! Jogegyenlőséget az elnyomott hozzászólóknak!
 7. 6
  galambocskám
  2017. szeptember 11., hétfő 11:28
  Na ugye?

  Tudja valaki hogy most mi fáj neki? A "kedves Narancs"?

  Nézd, akármilyen rworse!

  Ha fölvásárolod a Narancsot akkor majd előírhatod nekem - azzal a liberális toleranciáddal amelynek birtokában vagy - , hogy írhatom-é azt hogy 'kedves Narancs' vagy nem írhatom-é azt hogy 'kedves Narancs'.

  :)
 8. 5
  rworse
  2017. szeptember 11., hétfő 07:02
  A grrreselyű megint nem mond igazat, undorkodik.
 9. 4
  tiszapolgári
  2017. szeptember 10., 20:55
  „egy Balatonnál játszódó sorozatot miért augusztus legvégén kellett műsorra tűzni”

  Egy Balatonnál játszódó, ráadásul „Pasik, csajok…” című, a tetejébe a Super TV2-n leadott sorozatnál nagyjából mindegy, hogy mikor tűzik műsorra, az érték mindig érték.
 10. 3
  szegedi789
  2017. szeptember 10., 19:58
  Na, most akkor nem akarok úgy tenni, mintha ez a műsor nékem szólna, de :

  - Vajna-televíziók műsorainál szerintem a reklámblokk érdekesebb , pontosabban annak hossza, én inkább innen közelíteném meg a Vajna-jelenséget a tévés piacon . . . Nem holmi esztétikai-szakmai kritériumok alapján . . . Ugyan-ugyan.

  - már írtam val'szeg, de mindig elcsodálkozik az ember (oh, naivitás!), de ezek az új Vajna-f. kiscsatornák egyike-másika t.képpen egy kib@hahaszott kamu. Gasztronómiai pl. a műsorait nem fejezi be, mert levágják a végét a reklám miatt . . . Ha a klasszik Nigellával ezt megteszik, hajaj . . .

Komment írásához