Az RTL vezérhelyettese: „Pletykákra nem adunk”

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 14., 16:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bemutatta őszi terveit az RTL Klub: Alföldi Róbert visszatér a csatornára, megint főznek a celebek, és persze ismét lesz X-Faktor.

Kedd délelőtt mutatta be őszi műsorstruktúráját az RTL Klub: a csatorna folytatásokkal és új műsorokkal is készül a szezonra, de úgy tűnik, egyelőre nem érdemes új közéleti tartalomra várni. A Kopaszi-gátnál található rendezvényközpontban tartott sajtóeseményen kiderült: a piacvezető tévétársaság nem hagyja magát, komoly versenyre számít ősszel, ezért aztán számos showműsorral, reality-vel, sorozattal készül az őszi főszezonra.

A rendezvényen Kolosi Péter, a tévé programigazgatója, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese beszélt az elmúlt időszak eredményeiről is: a csatorna az idén eltelt 221 napból 151 napon át nyerte a főműsoridőt, de Kolosi szerint a nyár is kifejezetten erős volt. Azt külön kiemelte, hogy az RTL Híradója 207 alkalommal volt nézettebb a Tényeknél. Szerinte mégis A mi kis falunk a legnagyobb siker, mert a szlovák licenc alapján készülő, magyar sorozat (az évadnyitóról írt kritikánkat itt olvashatják) a teljes lakosság körében adásról adásra egymillió nézőt tudott elérni. „A magyar nézők egyik kedvencévé vált ez a sorozat” – mondta Kolosi.

false

A 2016-ban a filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna tulajdonába került, azóta pedig jelentős mennyiségű állami hirdetéssel kibélelt TV2 azért küzd, hogy megszerezze a piaci elsőbbséget, amit közel egy évtizede veszített el az RTL-lel szemben. A tévétársaság a májusi Media Hungary nevű konferencián jelentette be, hogy számos új műsor licencét vásárolta meg, új csatornákat indít (köztük a Dallast is újrasugárzó Jocky TV-t).

Alföldi újra zsűrizik

Kolosi beszámolójából kiderült, hogy RTL ősszel két lábbal tapos majd a gázba.

 • Augusztus 27-én folytatódik a Nyerő Páros, amit a csatorna régi arca, Sebestyén Balázs vezet majd. Kolosi azt mondta, hogy bízik a game show-ban, mert az előző évad is siker volt.
 • Szeptember elején indul a Szenzációs négyes, ami saját fejlesztésű showműsor. A műsorban négy generáció versenyez majd egymással, őket egy zsűri értékeli, melyben Alföldi Róbert is ott lesz. A rendező korábban is szerepelt már a csatornán, de az X-Faktor ötödik évada óta nem tűnt fel, most azonban visszatér.
 • Jön A mi kis falunk harmadik évada. A sorozatban ezek szerint nagyon bízik a csatorna, mert a második évad még csak idén tavasszal fejeződött be. Az RTL azonban nem vár az új szezonnal jövő tavaszig, sőt, a harmadik évad már eleve hosszabb lesz, a korábbi nyolc helyett, tizenhat részes.
 • Bár volt olyan év, amikor kimaradt, idén visszatér a képernyőre az X-Faktor is. Kolosi ezzel kapcsolatban azt mondta, nem tud sok újat mondani, őket is meglepi, de még mindig ez az egyik legnézettebb showműsor a csatornán. A mentorcsapat összetételén idén nem változtatnak, továbbra is ByeAlex, Puskás Peti, Gáspár Laci és Radics Gigi énekesei mérkőznek meg egymással.
 • Tavaly indította újra a csatorna a Survivor című túlélőshow-t, és bár Kolosi szerint akkor azt gondolták, hogy lemegy belőle egyetlen évad, és nem lesz folytatás, az RTL most mégis folytatja a műsort. Az új Survivort már felvették, ismét a Fülöp-szigeteken forgatták, és műsort továbbra is Istenes Bence vezeti – aki fél lábbal van idehaza, hiszen júniusban derült ki, hogy ő lesz a német X-Faktor egyik műsorvezetője.
 • Folytatódik még a Konyhafőnök VIP, amelyben továbbra is celebek főznek, és visszatér a Való Világ Powered by Big Brother is. Ha jól számoljuk, a valóságshow-nak ez már a kilencedik évada lesz, de úgy tűnik, a csatorna továbbra sem akarja elengedni a formátumot, a műsor idén is az RTL II-re érkezik.
A csatorna számára az RTL Most is egyre fontosabb lesz – hangsúlyozta Kolosi. Az on-demand felületet idén év elején indította el a tévétársaság. A mai rendezvényen az derült ki, hogy csak idén 16 millió videóindítást regisztráltak a felületen, havi négyszázezer egyedi látogatója van az RTL Most-nak, ahol jelenleg 6000 műsorcím érhető el, nézhető meg. A jövőben megpróbálnak még több saját, csak erre a felületre készülő tartalmat gyártani, lesz például egy online pop-up csatorna, ahol az RTL-s valóságshow-kat lehet újranézni, de újravágott, felújított formában.

 

 

 

 

 

 

Istenes Bence a Survivor forgatásán

Istenes Bence a Survivor forgatásán

Fotó: RTL Klub/Rácz Tamás

Kolosi a tévés versenyről

Bár a TV2 a kábelportfóliója bővítésével igyekszik nézőket szerezni, Kolosi Péter azt mondta a magyarnarancs.hu-nak, hogy az ő portfóliójuk ebben a pillanatban teljes, kiszolgálja a nézői és hirdetői igényeket is. „Jelenleg nincs olyan tervünk, hogy új lineáris csatornát indítsunk” – mondta a vezérigazgató-helyettes, aki nem tart a TV2 új műsoraitól sem.

Az Andy Vajna tulajdonában lévő tévé a májusban jelentette be, hogy megvette a Konyhafőnökre erősen hajazó MasterChef jogait, és indít egy túlélőrealityt, ami már látatlanban is a Survivorre hasonlít. „Továbbra is büszkék vagyunk, hogy mi adhatunk ötletet más televíziónak, leginkább a legnagyobb konkurensünknek. Büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk a példa” – magyarázta Kolosi, aki arra a kérdésünkre, hogy várható-e a valamelyik csatornájukon új, közéleti műsor, azt mondta, folyamatosan figyelik a nézői preferenciákat, de jelenleg nem lát olyan nézői igényt, amiből az következne, hogy új politikai–közéleti műsort kellene indítaniuk.

Az eddigi közéleti műsoraik ugyanakkor folytatódnak, ősztől lesz Házon kívül, XXI. század, és Baló György is viszi tovább a politikai beszélgetős műsorát (Magyarul Balóval). Kolosi arra a kérdésre, hogy az áprilisi választások óta kormányközeli emberek tettek-e kísérletet az RTL megvásárlására, azt mondta, nem tud ilyenről: „Pletykákat nagyon sok mindenről – főleg Magyarországon és Budapesten – lehet hallani, de ezek tényleg csak pletykák. Nem tudok ilyen kísérletről.”

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 14., 16:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2018. augusztus 15., szerda 12:57
  Item

  Mit nekünk, te zordon Kárpátiknak (Ágnes, Zoltán, Péter, Aurél...)
  Verselettel vad regényes szója!
  Tán csodálunk, ámde nem szeretünk,
  Képzetünk már a celebbulvár szája.

  Lenn az Alföldi hullámvölgyes vidékin,
  Ott vagyunk honn, ott a mi világunk;
  Börtönébe zárkózik has lelkünk,
  Ha egy Rónát nyilatkozni látunk.

  Bezárkózunk mindig gondolatban
  A föld alá, a lehők közelébe,
  S szinemaszkóp néz ránk a Dunától
  A Tiszáig nyúló Róna képe.

  Délibábos föld alatt kolompolunk,
  Kis Kunhalminak száz cicije bánja;
  Deleléskor hosszúmélyű kútba ugrunk,
  Ha a keskeny vályú töltője ezt várja.

  Méneseknek nyargaló futása
  Elhal a kézben, körmeink ropognak,
  Mikor A Csicskás kurjantása hallik,
  S csattogása rangos ostoroknak.

  A tunyáknál, szellők lágy ölében
  Ringatózik az elkanászodott Buza,
  S az uraknak a tánchozvalót
  Gerincén hajolva aláhúzza.

  Odajárunk a szomszéd nádorokhoz,
  Visegrádiakhoz, sötétség délben,
  És ijedve dugjuk fejünk homokba,
  Ha vasfüggöny széltől meglebben.

  A tunyákon túl a puszta mélyén
  Állunk mint dőlt gerincű csorda;
  Reánkjárnak a szomjas huszárok,
  Kecskemétről menvén Offsórra.

  S a csorda mint törpe nyárfaerdő
  Gárgyul, királyi porhintés a homokban;
  Odafészkel visítani Veiszer,
  Gyermetegen, megháborodottan.

  Túltenyészik a bús árvalányhaj,
  S kék virágát esszük szamárkenyérnek,
  A hűs kúthoz a déli nap hevében
  Megpihenni tarka szarkák térnek.

  Messze, hol az ég a földet éri,
  A homályból kék gyümölcsfák ormán
  Méz, de madzagját a szarka éri,
  Odaforog kacsalábon Orgyán.

  Szép voltál, Alföldi, legalább nekünk szép!
  Míg rángattál bölcsen, hívtál szüretre.
  De már szemfödelet borítasz ránk,
  Dorombolva hívsz sívó küretre.


 2. 3
  tiszapolgári
  2018. augusztus 15., szerda 12:34
  2: Partifotó rovat is lesz?

  Már volt: http://magyarnarancs.hu/data/Archivum_lapszamkepek/201742_resize_172x230.jpg
 3. 2
  rworse
  2018. augusztus 15., szerda 11:37
  De tényleg, miért kell erről "hírt" adnia a Narancsnak? Van az a pénz? Vagy miért? Hogy a Narancs is egy legyen a sok bulvárlap közül? Partifotó rovat is lesz? Snoblesse non obligue?
 4. 1
  tiszapolgári
  2018. augusztus 14., kedd 21:40
  (x)

Komment írásához