Sokkoló hatású közhelyeket olvas fel Gálvölgyi János a 135 millió forintnyi közpénzből készült tanulmányokból

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 22., 13:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Matolcsy György unokatestvérének cége megkérte az árát a lózungoknak.

Azt már tudjuk, hogy Gálvölgyi János egészen kiválóan olvassa fel Szőcs Géza Rogán Antalról és Lázár Jánosról szóló versét, most viszont az irodalomtól igencsak távol eső, új területre tévedt.

A Transparency International Magyarország (TI) közérdekű adatigényléssel megszerezte a Bankonzult nevű cég által közpénzért írt tanulmányokat. Ennek a vállalkozásnak Szemerey Tamás, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Györgynek az unokatestvére a tulajdonosa. A „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” című, havonta elkészített elemzéseket a jegybank által létrehozott hat alapítvány vásárolta meg. Két és fél év alatt a Bankonzult nagyjából 135 millió forintot zsebelt be a tanulmányokért.

A TI szokatlan, ám rendkívül szórakoztató (és valóban sokkoló) formáját választotta a korszakos megállapítások feldolgozásának – Gálvölgyi János olvassa fel ugyanis azokat, miközben pörög a közpénzszámláló, vajon egy-egy mondat mennyibe került nekünk, adófizetőknek? Nézzék csak meg!

Sokkoló hatású közhelyek 135 millió forint közpénzért

A Transparency International Magyarország közérdekű adatigényléssel megszerezte a Bankonzult nevű cég által közpénzért írt tanulmányokat. Ennek a vállalkozásnak Szemerey Tamás, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Györgynek az unokatestvére a tulajdonosa. A „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” című, havonta elkészített elemzéseket a jegybank által létrehozott hat alapítvány vásárolta meg.

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 22., 13:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Így_jártál
  2017. október 08., 08:04
  jav.: EMF helyett IMF, persze
 2. 6
  Így_jártál
  2017. október 07., szombat 22:53
  :-) Szánalmas ez a vergődés és habverés, amit ezekkel a szövegkörnyezetükből KIRAGADOTT mondatokkal előadtok. Bárki, aki látott már tanulmányt/elemzést, látatlanban megmondja, hogy ezek egy-egy különálló gondolati egységet (ún. "fejezetet") megalapozó, bevezető mondatok.

  Bonus kérdés: ha ti mind tudtátok, és Fletótok is tudta, hogy "a növekedésorientált politika lehet a legsikeresebb", és hogy "a kivándorlás és az agyelszívás ellen az egyik leghatásosabb védelmet a gyorsan emelkedő reálbérek jelentik", akkor miért hagytátok, hogy ÚGY legyen???

  (Hint: az EMF elvárásai nem éppen növekedésorientált politikát céloztak.)
 3. 5
  rworse
  2017. szeptember 23., szombat 12:53
  Túléltük, mégis meghaltunk.
 4. 4
  harcolj
  2017. szeptember 22., péntek 21:55
  Mikor kapjuk vissza a nyugdíjmegtakarítást ?
 5. 3
  harcolj
  2017. szeptember 22., péntek 21:49
  Jókat röhögünk, hogy ellopja a pénzünket a pirosvalagú kuszaszemű. Mikor kapjuk vissza a nyugdíjmegtakarítást .
 6. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 22., péntek 19:24
  Tévhit, hogy a Bankonzult a bangkoki konzul. Ugyanilyen téveszme, hogy Szemerey Tamást azért hívják Szemereynek, mert Matolcsy György rajta tartja a szemét. De a legfőbb tudnivaló: a globális trendek hülyeség, a hazai trendek nem hülyeség.
 7. 1
  rworse
  2017. szeptember 22., péntek 17:54
  Hát én most, ebből a tanulmánykötegből tudtam meg, hogy az emberek nem csak születnek, hanem halnak is.

Komment írásához