Budaörsi polgármester: Ha a Fidesz marad, akkor mindenki kivándorol, akiben még van tettvágy

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 28., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Wittinghoff Tamás elmondta, hogyan kellene az ellenzéknek együttműködnie.

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban hosszú interjút olvashatnak a budaörsi polgármesterrel annak apropóján, hogy Budaörs megnyerte a magyar állammal szemben azt a kártérítési pert, amelyet az iskolák átvételének ügyében indítottak.

false

 

Fotó: Bankó Gábor

A beszélgetés nagyobb részt erről szólt, de a végén Wittinghoff Tamás sommás véleményt mondott az ellenzéki pártok lehetséges együttműködéséről is. „Az előválasztásban sem hiszek, mert a Fidesz azt úgy meghekkelné, hogy a fal adja a másikat. Egyéb módszerekkel is meg lehet állapítani, hogy egy-egy választókerületben kit gondolnak a szavazók a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelöltnek. A közvélemény-kutatás nem egy bonyolult módszer, és ha az összes szervezet beleteszi a pénzt, nem is annyira drága. Nagyon helyes, hogy a pártok versengenek egymással, de jelöljenek ki egy időpontot, amitől kezdve az együttműködésen lesz a hangsúly. Persze, nem a 2014-es, kabarészámba menő összefogásra gondolok, hanem például Kész Zoltán veszprémi sikerére, vagy arra, hogy a budaörsi önkormányzati választáson minden választókerületben sikerült nyernünk.” Gémesi György új pártjáról pedig azt mondta: egyedül „nem lesznek elég erősek, és a Momentum sem lesz egyedül elég erős. Külön-külön egyik szervezet sem lesz az. Hiszek abban, hogy a józan ész végül felülkerekedik, az ellenzéki pártok belátják, hogy 2018 egyetlen célja a politikai berendezkedés megváltoztatása lehet. Mert ha még néhány évig ez a kormány marad, az ország végérvényesen tönkremegy. Nemcsak egymillió ember akar majd kivándorolni, hanem mindenki, akiben még van egy kevés tettvágy.”

A Wittinghoff Tamással készült teljes interjút a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 28., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5 yoyo
  yoyo
  2017. június 30., péntek 11:10
  Bocsánat, valamiért összekeveredtek a betűk, helyesen: Eeyore2
 2. 4 yoyo
  yoyo
  2017. június 30., péntek 10:47
  Eyelore2
  a választási törvényből adódik, hogy külön-külön semmi esély.
  Ezt már tudjuk.

  "Nagyon helyes, hogy a pártok versengenek egymással, de jelöljenek ki egy időpontot, amitől kezdve az együttműködésen lesz a hangsúly. Persze, nem a 2014-es, kabarészámba menő összefogásra gondolok, hanem például Kész Zoltán veszprémi sikerére, vagy arra, hogy a budaörsi önkormányzati választáson minden választókerületben sikerült nyernünk.”

  Wittinghof Tamás pont úgy gondolkodik, ahogy egy normális ember egy normális országban.

  És ez a mondatom súlyos kritika, remélem, érted, mire gondolok.
 3. 3 Eeyore2
  Eeyore2
  2017. június 29., csütörtök 21:07
  (Wittinghoffal értek egyet.)
 4. 2 Eeyore2
  Eeyore2
  2017. június 29., csütörtök 21:06
  Egyetértek. Hitlernek sem lett volna rossz, ha Churchill, Roosevelt és Sztalin csak külön, egyenként akartak (vagy nem akartak) volna fellépni ellene.
 5. 1 rommel1
  rommel1
  2017. június 29., csütörtök 12:21
  Kezdődik a süket hazugsagverseny,a polgármester biztos nem megy el,ennyi ésszel annyi pénzt nem keresne mint most a Fidesz alatt.

Komment írásához