Csak megválasztották Jordán Tamást egy évre a szombathelyi színház élére

szerző
Kupi Györgyi
publikálva
2017. márc. 27., 17:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A régi-új igazgató szerint a saját lelkiismeretével mindenkinek magának kell elszámolnia.

2018. szeptember 31-ig meghosszabbították Jordán Tamás szerződését a szombathelyi Weöres Sándor Színház élén – erről döntött a város önkormányzata hétfő délután, egy tartózkodás és egy nem szavazat mellett. Egyúttal ki is írták a következő pályázatot, ami ugyanakkor nem öt évre, hanem csak három évre szól majd.

Az ülésen a baloldali képviselők vetették fel, hogy az elmúlt hetek történései és vádaskodásai miatt bocsánatot kellene kérni Jordán Tamástól, de a kormánypárti többség ezt nem látta indokoltnak.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

 

Jordán Tamás jelen volt az ülésen, hozzászólásában kifejtette: nem kíván az elmúlt másfél hónap történéseivel foglalkozni, de úgy gondolja, mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.

Az igazgató a helyszínen azt közölte a magyarnarancs.hu tudósítójával, hogy szükségszerű döntés született, de természetesen a legnagyobb odaadással fogja szolgálni a szombathelyi színházat ezután is.

A Jordán Tamás melletti tüntetésről itt írtunk bővebben.

szerző
Kupi Györgyi
publikálva
2017. márc. 27., 17:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13
  kupigyörgyi
  2017. március 29., szerda 05:43
  Kedves veuss, Ön szerint nem etikátlan dolog úgy írni egy pályázatot, hogy tudom, hogy a másik jelentkező mit írt? Épp a verseny tisztasága miatt titkosak a pályázatok a beadási határidő végééig. Én nem a jelentkezőket minősítem. Maga az egész eljárás - beleértve a kiírást is - etikátlan, nem tiszta. Ha Jordán nem indulna, természetesen ez a probléma nem állna fenn. De indul.

 2. 12
  veuss
  2017. március 28., kedd 19:34
  kgy
  Gratulálok, máris megbélyegezte azokat, akik pályázni merészelnek Jordán ellen az újabb fordulóban: "etikátlan is lenne". Mégpedig azért, mert olvashatták azt a pályázatot, amit Jordán szabad akaratából nyilvánosságra hozott. Előre sajnálom azt a szerencsétlent, aki majd erre vetemedik, az Ön véleménye előre vetíti, hogy milyen reakciókra számíthat.
 3. 11
  rworse
  2017. március 28., kedd 17:33
  Kupi Miklós költői álneve.
 4. 10
  kupigyörgyi
  2017. március 28., kedd 16:41
  Ez volt a megegyezés a frakciók között. Jordán - nyertes pályázat esetén - négy évig lesz színigazgató.
  Túl sok pályázatra a történtek fényében már nem számítok. Egyébként etikátlan is lenne, mivel Jordán dolgozatát már ország-világ ismeri... Jelen pillanatban úgy látom, hogy ezt a történetet szép finoman elengedi a fidesz.... (Sőt, még lehet, hogy a javára is fordítja, hogy meghallották a szakma és a szombathelyiek szavát...)
  Harangozó? Ő ki?
 5. 9
  rworse
  2017. március 28., kedd 12:15
  veuss, 7

  A nagyképűség az, hogy kend már többedszer tesz úgy, mintha tudná, hogy én mit láttam és mit nem. Sőt, ez már a rágalmazás szintje.
 6. 8
  reuters
  2017. március 28., kedd 09:47
  abszolút mellékes, de ha már Jordánnál számít az életkor, akkor pl. Balázs Péternél (szolnoki színház) miért nem számít
 7. 7
  veuss
  2017. március 28., kedd 07:25
  rworse5
  Ez most elég nagyképűre sikeredett. Mi lenne, hogy ha megnézné a forrást, vagyis a felvételt és a saját véleményét írná le. Menne ez a számos végzettségével és gyakorlatával? Akkor ugyanis talán vitaképes lenne, így viszont nem az.
 8. 6
  rworse
  2017. március 28., kedd 01:47
  veuss, 4

  Hozzáteszem, Koczka se ma kezdte a belehülyülést.
 9. 5
  rworse
  2017. március 28., kedd 01:42
  veuss, 4

  Újságíró vagyok, többféle társadalomtudományi végzettséggel és gyakorlattal (történelem, szociológia, könyvtár-informatika...), mondhatom, hogy "véremben van" a forráskritika, a veuss-féle szövegeké IS.
 10. 4
  veuss
  2017. március 27., hétfő 23:02
  rworse3
  Ön fenntartás nélkül elhiszi a leírtakat? Valamiért a jereváni rádió jutott eszembe. Javaslom, hogy nézze meg a közgyűlésről készült felvételt.

Komment írásához