Embert öltem, igen – Bevallották a gyilkosságot a fideszes exképviselő vádlott társai

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. márc. 18., 06:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Gál Roland korábbi munkatársa elismerte a gyilkosságot. A előzetesben lévő politikus más taktikát választott.

A végső ítéletet befolyásoló, fontos események történtek a Gál Roland korábbi fideszes képviselő elleni per szekszárdi tárgyalásán, március 10-én, értesült a magyarnarancs.hu. A legutóbbi tárgyalási napon ugyanis a vádlottak közül ketten is vallomást tettek – tudtuk meg a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivőjétől.

Mint ismert, emberölési ügyben keveredett gyanúba Gál Roland, Dunaújváros korábbi fideszes önkormányzati képviselője. A helyi politikust tavaly februárban vitték el a rendőrök, amikor még a Fejér megyei város közgyűlésének tagja és közbiztonsági tanácsnok volt, 2010 és 2014 között ő vezette a dunaújvárosi közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságot. Gál ekkor már előzetesbe került, és némi huzavona után lemondott a képviselői mandátumáról, sorsa jelenleg a törvényszék kezében van. (A volt fideszes politikus pályájáról, a dunaújvárosi közéletben vállalt szerepeiről és a gyilkossági ügyről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.)

A volt fideszes képviselő ellen súlyos a vád, hiszen – egyelőre csak a gyanú szerint – 2013-ban részt vehetett egy dunaföldvári vállalkozó meggyilkolásában, majd a vállalkozó holttestének eltüntetésében. Az ügyben ő a harmadrendű vádlott. A gyanú szerint Gál segíthetett a holttestet elszállítani, ő vezethette az autót is, amivel a meggyilkolt férfi házához mentek. Csak évekkel a gyilkosság után, 2016 februárjában találták meg a vállalkozó tetemét egy dunaújvárosi pincében, beton és törmelékek alatt. Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott, a már büntetett előéletű G. A.  – aki régebben munkatársa volt Gál Rolandnak – azért ölte meg a dunaföldvári férfit, mert az nem adta meg a több millió forintos tartozását.

Az első tárgyalást február elején tartották a Szekszárdi Törvényszéken, de annak az ülésnek hamar vége lett, hiszen az elsőrendű vádlott ügyvédje felhívta a figyelmet arra, hogy védence nem ismerhette meg a nyomozás anyagát, mivel a börtönben, ahol előzetesben ül, nem tudta megnézni a DVD-re másolt dokumentumokat. A bíróság ekkor úgy döntött, hogy ezt lehetővé kell tenni, és csak utána hallgatják ki a vádlottakat. A februári tárgyalásról tudósító Index szerint a bőrdzsekiben megjelenő Gál Roland jókedvűnek tűnt, mosolygott, abba is beleegyezett, hogy a fotósok képet készítsenek róla. Az ügyész – minden bizonnyal a pszichológus szakértő véleményére hivatkozva – ekkor röviden jellemezte is a vádlottakat, a volt képviselőről egyebek közt azt mondta, hogy „kifejezetten antiszociális”, túlértékeli magát, és indulatkezelési nehézségei vannak.

A magyarnarancs.hu-nak a törvényszéki szóvivő a március 10-ei, legutóbbi tárgyalás után azt mondta: ezúttal az elsőrendű vádlott, G. A. beismerte, hogy ő ölte meg a dunaföldvári vállalkozót, míg egyik társa, Sz. J. arról vallott, hogy ő volt az egyik bűnpártoló. Dr. Hauszmanné dr. Szőke Rita arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a harmadrendű vádlott Gál Roland „megtagadta a vallomástételt”. A vádlottak továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak.

A következő tárgyalás április 28-án lesz.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. márc. 18., 06:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához