Így gyarapszik a család: Mészáros Lőrinc behúz egy 75 milliárdos gigatendert, és behozza az öccsét alvállalkozónak

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. júl. 01., 06:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mert a felcsúti NER-ben is minden forintnak megvan a helye.

Pontosan egy hete számoltunk be arról, hogy Mészáros Lőrinc vasútépítő cége, az R-Kord Kft. a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen építheti meg a Püspökladány és Ebes közötti vasúti vonalszakaszt. A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint egy 32 kilométeres pályát kell kialakítaniuk úgy, hogy azon akár 160 kilométer per órás sebességgel is közlekedhessenek vonatok. A közbeszerzést kiíró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kezdetben még csak nettó 69 milliárd forintra becsülte a munkákat, végül a 74,96 milliárdos ajánlat sem volt akadály; a többi induló előtt Mészáros Lőrincék lettek a befutók.

Azt az mfor.hu vette észre, hogy a beruházáshoz a felcsúti fenomén cége több alvállalkozót is bejelentett, köztük saját magát is, ugyanis az R-Kord beveszi a buliba a Mészáros és Mészáros Kft.-t, amely szintén Orbán haverjának az érdekeltsége. De hogy még ennél is jobban házon belül maradjon a pénz – ahogy azt a kivitelezőkkel kötött szerződés mellékletében láttuk –, a testvér is beszállt, Mészáros János Híd-Tám Kft.-je is ott van az alvállalkozók között.

A szerződés mellékletében ott van Mészáros János cége

A szerződés mellékletében ott van Mészáros János cége

 

Mészáros János még 2016 márciusában vásárolta meg az egyebek közt híd-, vasút- és útépítéssel is foglalkozó céget. A felcsúti önkormányzati képviselőként is dolgozó üzletember megérkezésével a Híd-Tám szélsebesen elkezdett szárnyalni, a 2015-ben produkált 96 milliós árbevétel 2016-ra 712 millió forintra nőtt, ki is vett 50 millió forint osztalékot Mészáros János. De számára közel sem ez a cég volt a legsikeresebb tavaly, a szintén hozzá tartozó Agro-Felcsút 1,6 milliárd forint bevételt termelt, és 60 millió forint osztalékot hozott a felcsúti polgármester öccsének, akinek a Pegazus Trade nevű kft.-je sem aprópénzzel játszik, legalábbis ezt mutatja a majdnem pontosan nettó 1 milliárd forintos tavalyi árbevétel. Persze hogy innen is jutott egy kis osztalék, ahogy a Híd-Támnál, itt is 50 millió forint.

Az öcs is örül Mészáros Lőrinc jobbján

Az öcs is örül Mészáros Lőrinc jobbján

Fotó: MTI

Mészáros János cégbirodalma az utóbbi időben bővült is, ahogy azt elsőként megírtuk: a vállalkozó a Pegazus Trade Kft.-jén keresztül lett tulajdonos, az Opten céginformációs rendszere szerint idén február 17-én, a Herceghalom Interat Zrt.-ben. Az 1992-ben alapított Herceghalom Interat elsősorban mezőgazdasági gépek és alkatrészek kereskedésével foglalkozik, de a Bicske szélén található telephelyükön – van egy Dombóváron is – üzemeltetnek egy Suzuki-szalont is. A cég 2016-os árbevétele 1,2 milliárd forint volt.

Külön érdekesség, hogy az Interat röviddel Mészáros János felbukkanása után már be is zsebelt egy közbeszerzést, miután a Készenléti Rendőrség innen vásárolt egy „vontatásra alkalmas emelő-rakodó gépet” nettó 9,35 millió forintért.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. júl. 01., 06:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  loallat2
  2017. július 02., 09:39
  Tessenek kérem ugyanolyan szívósan tanulni, szorgalmasan pályázni, okosan, jövőbe látó módon fejleszteni, mint a derék magyar vállalkozók mintapéldája, Mészáros Lala, és akkor majd önök is nyerhetnek vasútfejlesztési pályázatokon! Így működik a szabadversenyes piacgazdaság, kérem!
 2. 7
  rworse
  2017. július 02., 06:19
  fyredun

  Mások magánügyeinek kiteregetésével nem fogsz igazsághoz jutni. Rasszizmusoskodással nem fogsz igazsághoz jutni. Ne is erőltesd.
 3. 6
  fyredun
  2017. július 01., szombat 23:44
  rworse

  Ha az ember el akar érni valamit, akkor mondja ki az igazságot.
  Valamilyen formában.
  Akár humorosan, akár fanyar modorban... de az igazságot mondja, és ne hazudja el a valóságot.
  Hazudozással, az igazság elhallgatásával nem megy semmire sem az ember.
  Minden esetre én már meguntam a képmutatást.
  Szóval maradjunk annyiban, hogy ha ezek fajmagyarok, akkor én kikeresztelkedem bozgornak!
 4. 5
  rworse
  2017. július 01., szombat 18:40
  fyredun

  Mostanában egyre többen mondanak olyat, hogy Orbán ellen csak orbáni módszerekkel lehet eredményesen küzdeni. Szerintem tévednek.
 5. 4
  Kovacs
  2017. július 01., szombat 16:49
  3: Esetleg arra, hogy a rasszizmus már mindenhol jelen van. fyrdun bejegyzésében is.
  Mert még nem mondhatjuk, hogy "megbűnhődte már e nép az összes rasszistáit." Egyelőre csak termeli.
 6. 3
  tiszapolgári
  2017. július 01., szombat 11:08
  fyredun

  Erre mi szükség volt?
 7. 2
  fyredun
  2017. július 01., szombat 10:18
  Na jó!
  Akkor most kijelentem, hogy a fenti képen egyetlen oláh cigány sem látható!
 8. 1
  rworse
  2017. július 01., szombat 08:15
  Nem szarral gurítunk, gyerekek. Már rég nem Tokaj-Sárazsadány. Ez A NER.

Komment írásához