Körmendi KDNP-s botrány – Újabb részletek a diáklánynak udvarló expolgármester ügyéről

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. febr. 22., 13:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Még 14 éves sem volt a lány, amikor Szabó Ferenc a napköziben felügyelte.

A közelmúltban derült ki, hogy Szabó Ferenc, Körmend nemrég lemondott KDNP-s alpolgármestere szerelmi viszonyt folytatott korábbi diákjával, egy 15 éves lánnyal, akit az általános iskolában még tanított is. Friss lapszámunkban körbejárjuk, hogyan alakulhatott ki az azóta botrányt kavaró kapcsolat, kik hunytak szemet afölött, amit csinált az egyébként házas politikus. Beszéltünk a kislány édesanyjával és a családhoz közel állókkal is, így számos, eddig homályos részletet sikerült tisztázni.

A körmendi Somogyi Béla Általános Iskolában az akkor még a 14. életévét be sem töltő kislány abba a napközis csoportba járt, amelyet a tanítóként is dolgozó Szabó Ferenc felügyelt. Itt többször kettesben maradtak a nap végén, mivel a Körmendtől néhány faluval arrébb élő lány busza indult a legkésőbb. Egy idő után az iskolában is pletykálták, hogy az alpolgármester megkörnyékezhetett egy lányt, de hivatalosan nem lett belőle ügy annak ellenére, hogy az igazgató tudott az ügyről, mert a szülők értesítették őt.

Amikor a szülők először tudomást szereztek a kapcsolatról, kiíratták az akkor nyolcadikos gyereket a napköziből, remélték, hogy így nem tud találkozni az alpolgármesterrel, és ezzel, majd az iskolaváltással megoldódik minden. De nem oldódott, az anyuka szerint Szabó később is üzenetekkel bombázta a lányt.

Bebes Istvánt, Körmend polgármesterét idén januárban tájékoztatták a szülők arról, hogy a helyettese mit művel, de még ekkor sem történt érdemben semmi, ezután mentek a rendőrségre. Egészen megdöbbentő, de igazak voltak a pletykák, Szabó tavaly karácsonykor tényleg megjelent a szülőknél, közölte, hogy ő majd feleségül venné a még csak 15 éves kislányt. Később a szülők egy ügyvéd tanácsára bementek a rendőrségre, ahol távoltartási végzést szerettek volna kezdeményezni a volt alpolgármester ellen, de ebből végül egy feljelentés lett, amely után elindult a nyomozás.

További részleteket arról, hogy a nyomozás kezdetéig miért nem vonhatták felelősségre Szabó Ferencet az iskolában, ahol tanított, és az önkormányzatban sem, illetve a volt alpolgármester rövid pályaképéről, továbbá a magyarság őstörténetéről vallott abszurd nézeteiről a csütörtökön az újságárusok polcaira kerülő Magyar Narancsban olvashat.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. febr. 22., 13:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Valakicske
  2017. február 24., péntek 00:38
  1. Tök mindegy, ki a munkáltató - három éve még nem biztos, hogy a KLIK volt egyébként -, az igazgatónak kötelessége egy ilyen ügyet a feljebbvalójának jelenteni. Ha nem teszi, akkor bűnrészes. 13 éves tanítvánnyal szerelmi/szexuális kapcsolatot létesíteni TILOS.

  2. A polgármesternek nem "valamit mondania kell" a beosztottjának egy ilyen helyzetben, meg győzködni - hanem kirúgni és feljelentést tenni. Ehelyett hallgatott.

  3. Vajon milyen eséllyel próbálkoztak a szülők "beszélni" a "szerelmes" (nálam ez pedofília) tanárral, amikor annak mindkét feljebbvalója semmit nem tett, a pasas meg maradt az, ami????

  4. NEM a sajtó gyomorforgató, hanem ez a pedofil barom - meg akik védik.

  5. A "jóember" a KDNP tagja. Érdekes lehet egyébként az a - hangsúlyozottan KERESZTÉNY - párt, melynek egyik prominense semmiféle felekezetnek "nem tagja". Hülyének nézés esete forog itten fenn ....

  6. A világ már csak olyan, hogy amikor kiderül egy szemforgató, ájtatos keresztényről, hogy pedofil, továbbá súlyosan megszegte a munkájában rá vonatkozó törvényeket, nb. ezt nem is tagadja, akkor néven nevezi: képmutató, szájkeresztény pedofil.

  Az a szomorú, hogy nem ül előzetesben. Ok, indok lenne rá bőven.
 2. 5
  wellnreiter
  2017. február 23., csütörtök 21:42
  Elolvastam az egész nyomtatott cikket, s felmerült bennem, hogy hiába mentek a szülök az iskolaigazgatóhoz, mert nem ő a munkáltatója a tanárnak, hanem a Klikk. Ha nincs központosítás, lehet, hogy megoldódott volna a kérdés első körben. A cikkből nem derül ki, hogy mint mondott az igazgató a szülőknek, amikor panaszkodtak. Ha már nekiveselkedett, akkor nagy kár, hogy az újságíró nem ásott tovább a Klikk illetékeseinél.
  Azt sem tudjuk, hogy a polgármester mit mondhatott a helyettesének, lehet, hogy nem tudta meggyőzni, vagy csak arról, hogy lemondjon.
  Azt sem tudjuk, hogy a karácsonyi állítólagos leánykérés előtt próbáltak-e a szülők személyesen beszélni a szerelmes tanárral, illetve azt sem tudjuk, ki kezdeményezte ezt a találkát.
  Amúgy gyomorforgató, amit a sajtó művel, kiteregetve a meggyanúsított tanár teljes nevét, fényképét. Nem igazán értem, hogy lehetséges ez, amikor amúgy nem szokták a vádlottak teljes nevét és képét kinyomtatni, ha például egy fegyveres rablásról tudósítanak, amikor az újságolvasó annyit tud(ott?) meg, hogy B. János ellen eljárás indult.
  S hogy a jóember nem tagja sem a katolikus, sem a református, sem az evangélikus egyháznak. Vannak ezen kívül is keresztények, sok olyan, aki nem a templomba járással fejezi ki meggyőződését.
  Várjuk meg a nyomozás eredményét, bármennyire szeretünk kukkolni.
  .
 3. 4
  Valakicske
  2017. február 23., csütörtök 14:42
  yoyo, nekem az inkább bizarr pofátlanságnak tűnik.
  (ha hozzám jött volna egy ilyen pasas ezzel a dumával, úgy vágom pofán, hogy többet nem kap szikrát. Az, hogy meg merte próbálni, mérhetetlen önelégültségről tanúskodik.)
 4. 3
  yoyo
  2017. február 23., csütörtök 11:27
  abban, hogy elment a szülőkhöz megígérni, hogy majd elveszi feleségül, van valami bizarr cukiság
 5. 2
  2017. február 23., csütörtök 08:57
  Ha pap teszi simán eltussolják. Gondolom a KDNP-ben az verte ki a biztosítékot hogy nem fiúgyereket zaklatott.
 6. 1
  Valakicske
  2017. február 22., szerda 16:31
  A rohadt életbe!
  Miért nincs még letartóztatva?
  Gusztustalan vén pedofil.

Komment írásához