Újabb távozó az LMP-ből: Schiffer után SRB int be

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 18., 14:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sallai R. nem lesz ott a következő parlamentben. Nincs áttörés, inkább hazamegy.

Hosszú interjúban fejti ki Sallai R. Benedek az Indexen, hogy miért vonul vissza a politikától jövőre.

false

 

Fotó: MTI

Az okok röviden:

– Sallai elfáradt,

– az LMP nem tudott áttörni,

– Sallai inkább a saját gazdaságát vinné.

És bővebben: „Egy ideje bennem van az is, haza kellene menni, mert otthon összeomlik minden, amit korábban csináltam. (...) Egyszerűen nem megy így tovább. De már 2015-ben látszott, hogy nekem nem fog bejönni ez a budapesti élet és a parlamenti munka, és alapvetően már akkor eldöntöttem, hogy előbb-utóbb kiszállok. Csak akkor még azt gondoltam, hogy van két világos út. Vagy piszkosul megerősödünk, vezető ellenzéki párt leszünk, és akkor úgyis jönnek majd nálam sokkal alkalmasabbak, vagy tönkremegy az egész, és azért nem lesz értelme maradnom. Most mégis ott vagyok középen, ahogy az LMP is ott maradt középen. Nyilvánvalóan van társadalmi igény az LMP politikájára, sokan bíznak bennünk, de a kicsik között a legnagyobb szerep nekem kevés, és sajnos nem történt meg az áttörés.”

Hozzátette később: „Minden bizonnyal a saját alkalmatlanságomnak az a legfontosabb része, hogy én csak egy jobb országot szeretnék, de azt szeretném, ha mások vezetnének. És ha nem kellene ebben olyan szerepet vállalni, amire rámegy az ember magánélete, gazdasága, ügyei, amit húsz évig épít, meg minden más. Erre születni kell, és azt hiszem, én nem erre születtem. Szégyellem magam emiatt, hiszen a magyar történelemben vannak hazafiak, akik mindenüket feláldozták, az életüket, vagyonukat, de négy gyermek mellett én a hasztalan szélmalomharcot nem kívánom felvállalni.”

Azt ugyanakkor nem zárja ki teljesen, hogy visszatérjen a parlamentbe, sőt, van olyan forgatókönyv, amely szerint 2018-ban is maradna: „Egy nagyobb frakció esetén, ha mondjuk 20 százalékot érünk el, vagy ha kormányozni kezdünk, akkor ha van rá igény, megfontolom a maradást. De az biztos, hogy még egy ilyen tíz fő alatti frakciót ellenzékben nem csinálok végig.”

Arra persze, hogy ilyenje lesz az LMP-nek, nem vennénk mérget.

„Csalódott vagyok, de nem az LMP-ben, hanem a magyar mentalitásban, amely arra méltatlan és alkalmatlan vezetőket emel fel hosszú ideje. Bízom benne, hogy valami ráébreszti majd az országot egyszer, hogy EU-s állampolgárként lehet másként is élni, mint ahogy most engedik a vezetők” – zárja ezt a roppant szomorú interjút Sallai R. Benedek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 18., 14:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  KassaiSonka
  2017. április 21., péntek 11:18
  Az még hagyján is lenne, ám úgy tűnik, az előadottak csak egyszerű maszatolások, és fenti úriember számára valójában az nem igazán világos, hogy mi is a tényleges helyzet a magyar politikában és hogy azzal mit is kellene, ill. mit is lehetne csinálni.

  Egyfelől.

  Másfelől mindemellett persze attól is lehet tartani, hogy talán nagyon is érti mindezeket és pont ezért semmi kedve ahhoz, hogy olyasmikkel foglalkozzon, amikben vélhetően úgysem lenne igazán sikeres.

  Osztott, szorzott, kalkulált, eredményt hirdetett. Hogy közben segget csinált kicsit a szájából? Semmi különös. Mindennapos eset.

 2. 1
  MonaLujza
  2017. április 19., szerda 14:20
  Egyre szabadabb a terep az ifjú, gáncs nélküli, anyatejjel a hatalomra való törekvés magukba szívó, fiatal, energikus törtetőknek...

Komment írásához