Sokan lélekben még ma is Twin Peaksben élnek

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. dec. 14., 06:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csütörtökön megjelenő karácsonyi szuperszámunkban megszólal Mark Frost, a Twin Peaks atyja, David Lynch alkotótársa. Törpe, pite, Trump és természetfeletti jelenségek Köves Gábor interjújában.

Magyar Narancs: Beszélnünk kell a cseresznyés pitéről! Mit gondol, ki profitált többet a Twin Peaks kultuszából: a pitét árusító vendéglátóipari egység, mely a sorozatban RR Dinerként szerepel, vagy a pólóárusok, akik a Who Killed Laura Palmer pólókat gyártották?

false

Mark Frost: A kérdéses kávézó North Bendben mind a mai napig szép forgalmat bonyolít. A Twin Peaks-turisták térképén még mindig kitüntetett helyet foglal el, nekik ez maga az epicentrum. Tavaly ismét ott jártam magam is, amikor az új sorozatot forgattuk, és mondhatom: nem lehet okuk a panaszra. A világ minden tájáról érkeznek pitések. A rajongók a legapróbb részletekig ismerik a sorozatot, sokkal jobban kiigazodnak az összefüggéseken, mint David Lynch vagy én. Mi továbbléptünk, mással foglalkoztunk, de sokan lélekben még ma is Twin Peaksben élnek.

További finomságok a karácsonyi dupla számban!

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. dec. 14., 06:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  Hóvarjú
  2016. december 15., csütörtök 15:29
  Különben is, az USA hamarosan meg fog szűnni, nem tudtátok?
 2. 4
  sálinger
  2016. december 15., csütörtök 08:45
  Igen, Magyarország sok mindenben felülmúlja az USÁ-t, szabadabb, gazdagabb, innovatívabb, perspektívikusabb. A "magyar álom" még mindig milliókat bűvöl el, és igen valószínű, hogy nemsokára az USA lesz Magyarország 51. tagállama. Sic itur ad astra.

 3. 3
  tiszapolgári
  2016. december 15., csütörtök 07:49
  Magyarország nemcsak a tévésorozatok, hanem a bűnüldözés és a gasztronómia terén is lepipálja Amerikát, lásd a Kisváros és a Twin Peaks között tátongó szakadékot. A Kisvárosban példás a rendőrség, a határőrség és a polgári lakosság közötti összhang, ezzel szemben Cooper ügynök maximum a seriffre és a Tuskó Ladyre számíthat. És amíg az amerikaiak E-számokkal telenyomott pitéken nyamnyognak, addig Járai őrnagy olyan emberes bio-bőségtálakat rendel a kisvendéglőben, hogy még Borbás Marcsinak is tele lenne tőlük a pocakja. Csoda-e, hogy Cooper ügynök szerencsétlenkedését csak harminc epizódig lehetett elnyújtani, ellenben a Kisváros hősei közel száz rejtélyes bűnügyet derítettek fel, és egyetlen gazfickó sem menekülhetett?
 4. 2
  sálinger
  2016. december 15., csütörtök 06:53
  Töpörtyűs pogácsa? Imádom. Megveszek a friss, illatos, ropogós töpörtyűs pogiért. Hozzá tejföl, majonéz csak fokozza a fokozhatatlant.

 5. 1
  tiszapolgári
  2016. december 14., szerda 22:09
  Egyetlen magyar töpörtyűs pogácsa többet ér száz dekadens, szexmániás, lila ködben fetrengő amerikai piténél.

Komment írásához