Nekik sem kell a szomszédba jönniük sötétségért: a román szocdemek népszavazáson döntenék el, hogy kik alkothatnak családot

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 03., 18:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az eredmény bekerülne az alkotmányba.

A kormányon lévő szociáldemokraták abban bíznak, hogy ősszel népszavazáson dőlhet el, hogy módosítani tudják-e az alkotmányban foglalt családfogalom definícióját, ami reményeik szerint csak férfi és nő házasságára korlátozódna, ezzel zárnák ki az azonos neműek házasságának esetleges későbbi legalizálását – írja a 444.hu.

A román politika azóta gondolkodik a népszavazásban, amióta egy szervezet tavaly hárommillió aláírást gyűjtött azért, hogy az alkotmányban írják át: a család csak férfi és nő házasságát jelentheti.

A fogalom szigorítása egyébként nemcsak az azonos neműeket zárná ki a család fogalmából, hanem a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, és a nem házasságban együtt élő párokat is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 03., 18:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. szeptember 04., hétfő 00:17
  kakambuki
  Ugye nem akarod érteni. A magukat szocdemnek nevezők a népszavazástól atavisztikus célok megvalósítását remélik, megcsúfolva a szocdem nevet. Ez a téma.
 2. 2
  kakambuki
  2017. szeptember 03., 22:41
  "Nekik sem kell a szomszédba jönniük sötétségért: a román szocdemek népszavazáson döntenék el, hogy kik alkothatnak családot" Elhiszem. Csak azon tűnődöm hogy miért lenne fölvilágosultabb az a politikai párt amely a leginkább érintettet, vagyis a népet meg sem kérdezi az ügyben? Nos??
 3. 1
  Kovacs
  2017. szeptember 03., 20:46
  A román szocdemek tévedésből csíki sört ittak és az elsötétüléssel jár.

Komment írásához